Recept: Net iets te lekkere Nachoschotel
Vandaag deel ik met jullie een succesnummer! Deze heerlijk (kaasrijke) nachoschotel doet het goed als de ultieme comfortfood maaltijd of als borrelhapje. Meestal wordt er gehakt gebruikt in deze schotels, maar die van mij maak je met gyros of shoarma! Een extra kruidige bite dus! Het recept is foolproof en de schotel staat binnen no-time op de (borrel)tafel.
Wat heb je nodig? (voor een flinke schotel)
1 bol mozzarella
150 gr. geraspte oude kaas
een potje tacosaus
1 zak nacho’s naturel (200gr)
1 rode paprika
250 gr. cherrytomaatjes
150 gr. maïs (een klein blikje)
175 gr. (vegetarische) gyros of shoarma
Een bakje guacamole van de versafdeling (of gebruik het verse guacamole recept van mijn quesadillas.)
Wat truffelmayonaise of zure room
Koekenpan
Ovenschaal

Dit ga je daarmee doen:
1. Verwarm je oven voor op de heteluchtstand op 150 graden.
2. Bak de gyros of shoarma eerst gaar in de koekenpan. Wanneer je een vegetarische vleesvervanger gebruikt, is dit niet nodig.
3. Snij de paprika in stukjes en halveer de cherrytomaatjes.
4. Scheur de mozzarella in stukjes.
5. Begin vervolgens met het opbouwen van de ovenschotel. Begin met een laagje van de nachochips. Dit mag ongeveer de helft van je chips zijn.
6. Verdeel hierover de helft van de groente, tacosaus, vlees, geraspte kaas en mozzarella.
7. Strooi hierover de rest van de chips en verdeel hierover vervolgens de rest van de groente, tacosaus en vlees. Zorg dat je de kaas bovenop verdeeld, zo krijg je straks een lekkere kaaskorst.
8. Zet je ovenschotel in de oven voor ongeveer 20 minuten, zodat de kaas goed gesmolten is en een korst vormt.
9. ‘Drizzle’ hier voor het serveren nog wat truffelmayonaise of zure room over en serveer met de guacamole om te dippen.
Eetsmakelijk!
Wie moet deze voor jou maken?