Een Week uit het Wanhopige Leven van Leonie #10

Ik heb deze week weer eens een dagboek bijgehouden. Kijk mee in de soap die ‘mijn leven’ heet!

Vrijdag 25 juni
Deze vrije dag begon sportief met flink wat baantjes borstcrawl in het zwembad. Na de lange lockdown pauze heb ik nu echt mijn slag weer terug gevonden. Zo lekker om dit eindelijk weer te kunnen doen!

Dit werd gevolgd door een relaxte middag waar ik een gapende beer schilderde. Vanavond ging ik gezellig met mijn moeder en broer uit eten. We aten tapas bij Bodega y Tapas. Echt heel erg lekker eten en super gezellig!

Zaterdag 26 juni
Vandaag heb ik de hele dag gewerkt. Het was de eerste dag dat we zonder mondkapje naar de winkel mochten en wij hoefden dus als medewerkers ook geen mondkapje meer op. Tegelijkertijd mogen we ook dubbel zoveel mensen in de winkel ontvangen. Op zich is dit allemaal heerlijk, maar ik had er toch wat nervositeit over, dus besloot mijn mondkapje toch maar op te doen. Uiteindelijk werd het niet heel druk en was het prima te doen. Vanavond keek ik een aflevering van de serie Loki op Disney+.

Zondag 27 juni
Vandaag heb ik ’s middags gewerkt. Voor het werk aan had ik met wat collega’s crêpes met Kinder Bueno, gesmolten chocolade en aardbeien besteld bij Funky Freak in Groningen. Deveny en ik hebben ooit al eens een blog geschreven over deze zoete hemel en dit was weer de beste lunch ooit! Met een flinke Sugar rush zijn we de middag doorgeschoten.

Vanavond ging ik met wat collega’s en oud-collega’s naar een herinneringsplek voor onze overleden oud-collega. Het was op een open veld met super hoog gras (je zag mij bijna niet meer), midden in de middle of nowwhere, aan de bosrand. Het was prachtig mooi weer. Het was heel mooi, bijzonder en super indrukwekkend tegelijkertijd. We hebben onder de stralende avondzon op hem geproost met een alcoholvrij biertje.

Maandag 28 juni
Ik was vandaag vrij, maar moest toch vroeg opstaan (iets waar ik een gallige bloedhekel aan heb). Ik moest naar de fysiotherapeut. Hij was tevreden, dus ik hoef voorlopig niet meer te komen. Eerste goede nieuws van de dag! Toen ben ik even in het park gaan zitten lezen onder de bomen, met uitzicht op de vijver. Een kleine 45 minuten later moest ik namelijk bij de huisartsenpraktijk zijn bij de longverpleegkundige. Daar moet ik één keer in de zoveel tijd komen om mijn longen te laten checken, omdat ik astma heb en daarvoor een flinke onderhoudsdosis gebruik. Dit keer had ze wel erg goed nieuws voor mij. Mijn longfunctie is namelijk met 6% verbeterd ten opzichte van de test van vorig jaar! Ik ga nooit vooruit met dit soort dingen, normaal is het al heel wat als ik stabiel ben gebleven. Ik heb het gelijk goed gevierd door met mijn moeder een cola te gaan drinken op het terras. Uiteraard heb ik ook weer zitten tekenen.

Vanavond maakte ik ramensoep met noodles, paddenstoelen, prei en vegetarische gyoza.

De gapende beer

Dinsdag 29 juni
Vandaag mocht ik gelukkig wel uitslapen en ging ik vanmiddag werken. Na het werk ging ik samen met een vriendin gourmetten. We doen dat af en toen en het was weer heerlijk! Het is zo gezellig om zo uitgebreid te tafelen en weer bij te praten. Als toetje hadden we een appelflap met kaneelijs. Niet mis!

Woensdag 30 juni
Vandaag heb ik ook weer gewerkt. Het was een zeer rustige dag. Het was ook vies-goor-snotweer dus het was absoluut geen porem om te gaan shoppen. Vanavond at ik een restje van mijn ramensoep en typte ik het grootste gedeelte van deze blog.

Donderdag 1 juli
Vanochtend ben ik rustig begonnen aan mijn dag. Om 12 uur begon ik met werken, maar niet voor heel lang. Om drie uur moest ik er alweer tussenuit. Ik ging namelijk mijn tweede vaccinatie halen! Alles verliep gelukkig soepel. Rond kwart over vier was ik weer terug op mijn werk en de rest van de werkdag verliep rustig. Aan het einde van de dag ben ik van vermoeidheid helemaal uit elkaar gevallen. Na mijn avondeten van wraps met rauwkost ben ik dan ook op de bank geploft en er niet meer afgekomen. Maar, I’m fully vaccinated baby!

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s