Een jaar later…

Soms is bloginspiratie ver te zoeken. Om inspiratie te vinden, lees ik soms oude blogs terug. Dit keer ging ik terug naar juni 2020 en kwam bij mijn blog Peptalk. Heel raar om die blog een jaar later terug te lezen. Toen ging ik door een dipje na de zoveelste afwijzing voor een leuke baan en besloot voor mezelf een peptalk te schrijven. Laten we nu eens kijken waar een jaar later zijn.

Een jaar later heb ik alweer ruim een halfjaar een hele leuke baan en mag ik in de plaats werken waar ik een jaar geleden afgewezen werd. Natuurlijk wel op een andere plek. Ook ben ik begonnen als zzp’er en ben ik nu een maand bezig met een startup traject om mijn eigen bedrijf te starten.

Je kan wel stellen dat mijn leven een jaar later er een stukje anders uitziet.  Had ik dit verwacht? Nee. Dat ik dit gehoopt? Ja. Heb ik hier bij stil gestaan? Absoluut niet. Ben ik heel erg blij? Zeker weten! Laatst had ik nog de gedachte dat ik heel blij was dat ik nu elke week lekker naar werk kan gaan en dat ik thuis kan werken aan mijn eigen bedrijfje.

Ik weet nog goed dat ik die peptalk redelijk emotioneel voor mezelf schreef, maar ik kan die emotie nu helemaal niet meer terug halen. Ik moet wel eerlijk zijn dat ik deze peptalk niet meer terug gelezen heb tot vandaag. Ik zou hem misschien nog wel een aantal keer kunnen herlezen na de afwijzingen die volgde, maar die heb ik niet nodig gehad. Tot mijn laatste sollicitatie (die goed eindigde) ben ik niet meer zo down geweest dat ik hem nodig had.

Nu een jaar later ben ik blij dat ik hem weer eens heb terug gelezen, want ik had in de laatste zin van mijn peptalk gelijk. Ik ben er gekomen. Ik ben benieuwd wat er over een jaar allemaal gebeurd is.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s