Een Spijkerjasje Pimpen

Spijkerjasjes kunnen altijd en zullen nooit uit de mode raken. Je ziet ze in allerlei soorten en maten, van nieuw tot vintage. Ik wilde zelf een hele speciale. Dat werd een erg leuk project!

Ik besloot dat ik iets op een spijkerjasje wilde schilderen. Alweer lang geleden zag ik één van mijn favoriete Youtubers, Chloe Rose, een spijkerjasje beschilderen met verschillende Disney figuren. Ik vind zoveel Disney figuren leuk dat het moeilijk kiezen was, maar ik ging voor Stitch. Ik wilde niet over het hele jasje schilderen, maar alleen het hoofd van Stitch op mijn rug. Op zoek naar Stitch plaatjes op Pinterest dus!

Ik twijfelde om gewone, dekkende acrylverf te gebruiken. Hoewel er onherstelbare vlekken van acrylverf in mijn trui en op mijn tuintafel zitten, vroeg ik me toch af hoe mooi dat zou blijven zitten op het jasje. Ik wil me geen zorgen hoeven te maken over een regenbui, want ik heb nogal eens pech met regen en fietsen…

Na wat research op internet, koos ik voor de ‘Palett’ textielverf van Pipoos. Dit leek mij de beste deal. Er zijn varianten voor lichte en donkere stoffen. Aangezien ik het mezelf graag moeilijk maak in het leven, had ik gekozen voor een zwart spijkerjasje, dus moest ik de meer dekkende verf hebben voor donkere stoffen. Beide varianten zijn overigens even duur, €4,99 voor 100ml. Je kunt ook een pakketje kopen met 6 flesjes van 50ml voor €19,99, maar daar zitten geen zwart en wit in. Zwart en wit zijn wel redelijk essentieel voor het mengen van Stitch zijn kleuren, dus ik koos ervoor de flesjes los te kopen. Ik kocht er ook wat redelijke kwasten bij, geschikt voor hobbyverf, die ik eventueel kon verpesten, maar die nog wel lekker werkten.

Volgens de verpakking van de verf moest ik het spijkerjasje eerst wassen, dus dat heb ik braaf gedaan. Ik heb van te voren Stitch heel vaak getekend in mijn schetsboek en hem zelfs geschilderd met acrylverf. Zo ken ik zijn vormen goed en had ik weinig moeite met de ‘schets’ op mijn spijkerjasje. Die schets maakte ik met acrylverf stiften (niet die van de Action). Dit werkte top, zo kon ik veel fijner beginnen met schilderen. Ik wilde niet alleen Stitch op mijn spijkerjas, dus besloot er wat tropische bloemen bij te schilderen die goed bij het Hawaii-thema van Lilo & Stitch passen. Later besloot ik er ook nog het woord “Ohana” boven te schilderen. (Je weet wel, van die tranentrekkende zin: “Ohana means family, family means nobody gets left behind.)

De verf komt vrij moeilijk uit de verpakking, omdat het nogal dikke verf is en het heeft een behoorlijke meur. Ik ben blij dat ik besloten had dit project buiten op de (toch al bevlekte) tuintafel uit te voeren. De verf brengt aan als acrylverf en is inderdaad super dekkend. Ik had geen enkele moeite om de zwarte stof over te verven. Ook drukt de verf niet door. Alleen de rode verf is niet knalrood (hij is wat roze) en deze was iets minder dekkend. Een extra laagje maakte het goed, dus het was ook niet heel storend gelukkig. Zo ging het verven eigenlijk veel prettiger dan ik van te voren had verwacht. Ik heb uiteindelijk ongeveer vier uur gedaan over mijn schildering. Hierna moest ik hem nog vijf minuten strijken om de verf te fixeren.

Ik heb nog niet met mijn Stitch jas door de regen gefietst (het is een wonder), dus ik weet nog niet of hij ook echt zo goed blijft zitten als beloofd. Ik hoor hem namelijk op 40 graden te kunnen wassen. Al met al was het geen goedkoop project, maar wel echt een hele leuke! Ik ben super trots op het eindresultaat!

Het eindresultaat

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “Een Spijkerjasje Pimpen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s