Een Week uit het Wanhopige Leven van Leonie #9

Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van The Kardashians.. oh nee.. een week uit het wanhopige leven van Leonie! Deze week zat vol met nieuwe belevenissen. Ik keek/vierde het Songfestival, at heerlijk op meerdere verjaardagen en vieringen, schilderde weer alsof mijn leven ervan af hing, kampeerde in huis, had een flinke migraine aanval en ging mijn Corona vaccinatie halen. Lees je weer mee?

Vrijdag 21 mei
Ik deed vandaag eens boodschappen bij een andere supermarkt dan dat ik normaal doe. Dit zijn dus de soort uitstapjes die je maakt tijdens Corona. Ik vond er vegetarische dumplings en mijn leven was compleet. Zo simpel kan het soms ook zijn. Verder maakte ik een aquarel van Huis de Beurs in Groningen. Ik teken en schilder naast dieren tegenwoordig ook gebouwen en dit was erg leuk om te doen!

Niet perfect, maar wel leuk!

Zaterdag 22 mei
Ik heb vandaag de hele dag gewerkt. Het ging allemaal best soepel en we hadden veel fijne klanten. ’s Avonds had ik een feestavond. Na geen enkele halve finale en al zeven jaar niet te hebben gekeken, keek ik het Eurovisie Songfestival all the way. Dat wil zeggen: ik was bij een vriendin die het huis had versierd met oranje ballonnen, vlaggetjes en zelf droegen we oranje feestkettingen. Haar kat Ollie was op zijn zachtst gezegd niet zo gecharmeerd van de ballonnen. Ook had ze voor oranje donuts, oranje borrelnootjes en paprika chips (die natuurlijk van zichzelf oranje is) gezorgd. Aan ons heeft het dus niet gelegen dat Nederland zo belachelijk laag scoorde. We vonden Jeangu Macrooy helemaal niet zo slecht, maar de Italianen vonden we echt helemaal niks. Nou ja, het Songfestival blijft een raadsel. Rond drie uur lag ik in bed.

Zondag 23 mei
Het is duidelijk: ik ben oud en ik ben door Corona niet meer gewend om tot laat op te blijven. Ik was vandaag na het opstaan zo slap als een vaatdoek. Maar vandaag had ik wel weer een nieuwe feestdag! We vierden de verjaardag van Sannemarijn. Die had het ook goed aangepakt, want ze had zowel een brownie als een slagroomtaart gemaakt. Om dat af te toppen, maakten we ook nog gangmakers met perzikstukjes en frambozenjam. We vonden entertainment in het door Google Translate in het Frans laten uitspreken van woorden als ‘grapjas’ en ‘onderbroekenlol’ (ja echt, dat is grappig).

De gangmakers in Sannemarijn en Leonie stijl

Je zou denken dat we dan genoeg gegeten hadden, maar toch gingen we op jacht naar avondeten. We wilden eerst eten bestellen, maar aangezien we daar nooit beslissingen over kunnen nemen, besloten we patat te gaan halen. Helaas was het eerste pinksterdag en bleek de snackbar dicht. Toen reden we door naar een restaurant in mijn dorp. Helaas bleken zij de keuken om 19.00uur te sluiten, terwijl wij 20 minuten daarna voor hun deur stonden. Uiteindelijk reden we weer kilometers de andere kant op en we eindigden bij de McDonald’s. Je wilt niet weten hoeveel avonden ik geëindigd ben bij McDonald’s. Die is tenminste altijd open.

Maandag 24 mei
Mijn ouders hebben een nieuwe eethoek gekocht en die komt ergens deze week. We moesten voor die tijd de oude eethoek kwijt zijn. Ik had hem vanochtend op Marktplaats gezet om hem gratis af te laten halen, aangezien wij hem ook bij de kringloop gekocht hadden. Binnen een uur kwam een gezin uit ons dorp hem ophalen. De beste mensen hebben de gehele eethoek op twee fietsen vervoerd. Dat is het voordeel aan het wonen in een dorp: alles is altijd dichtbij. Aangezien we nu onze oude eethoek kwijt zijn, hebben we de oude tuintafel nu naar binnen gezet. Het is alsof we in huis kamperen. Hij waggelt aan alle kanten, dus als je een glas drinken erop hebt staan, moet je die eigenlijk optillen wanneer iemand anders zijn brood snijdt.

Onze tijdelijke kampeersituatie (denk hier nog een paar tuinstoelen bij)

Verder had ik vandaag een tekendag. Ik heb (geheel in het thema van gisteren) taartjes getekend en ben begonnen aan een project dat te maken heeft met Mary Poppins. Ondertussen binge ik tegenwoordig de serie “New Girl” op Disney+. Ik heb daar al eerder afleveringen van gezien na aanraden van velen. Op de één of andere manier doet Jess (Zooey Deschanel) ze aan mij denken. Ik zou niet weten waarom. Ahum. Vanavond maakte ik flammkuchen met paddenstoelen en blauwe kaas. Heel lekker!

Een Mary Poppins oefenpagina uit mijn schetsboek

Dinsdag 25 mei
De meeste grootse plannen die ik gepand had voor vandaag, konden gecanceld worden. Ik werd wakker met een gigantische migraine aanval, waar later nog eentje op volgde. Ik heb uiteindelijk tot 2 uur in bed gelegen waarna ik voorzichtig aan wat at. ’s Avonds was ik gelukkig wel zover opgekalefaterd dat ik nog wel met Deveny en Maaike kon gaan eten. Het was ter gelegenheid van onze Mattie Maaike haar verjaardag. We hadden al twee keer moeten annuleren, maar vandaag kon het eindelijk doorgaan. Maaike had pasta pesto en chocoladetaart gemaakt. We speelden een positieve versie van het Dilemma op Dinsdag kaartspel en testten verschillende soorten iced tea. Het was een geslaagde avond!

Woensdag 26 mei
Toen ik vanochtend wakker werd, voelde ik me gelijk een stuk beter dan gisteren. Ik moest vanochtend eerst mijn medicijnen ophalen bij de apotheek in het UMCG en daarna moest ik werken. Daartussen had ik nog wat tijd over en ging ik naar mijn favoriete hobbywinkel Flokstra. Ik kocht er een metallic aquarelpaletje, potloden en een nieuw schetsboek (want daar vlieg ik tegenwoordig doorheen). De werkdag was prima, maar ging helaas niet zo snel voorbij. Toen die toch nog wel eindigde, at ik thuis een restje van mijn flammkuchen en typte ik het grootste gedeelte van deze blog terwijl mijn nieuwe tekenspullen intens naar mij staarden.   

Donderdag 27 mei
Vandaag moest ik om 12 uur beginnen met werken. Rond 14.20uur kneep ik er alweer tussenuit, om mijn eerste Corona-vaccinatie te halen. Omdat ik een medische indicatie heb, was ik nu aan de beurt. De vaccinatie verliep soepel. Ik heb verschillende voedselallergieën en daarom moest ik wel langer in de wachtkamer zitten, maar ik ben niet opgezwollen tot een luchtballon of gaan schuimbekken (zover ik weet). Daarna ben ik weer terug naar de winkel gegaan om te werken. Ik moest koopavond draaien, dus at op het werk. Ik had een heerlijke bol met buffelmozzarella, huisgemaakte pesto en tomaat van Croissanterie Pigalle. Als je in Groningen bent, moet je daar echt een broodje halen! Dikke aanrader. De avond verliep snel. Ik heb al wel wat lichte spierpijn in de arm waar ik geprikt ben. Ik hoop niet dat dat erger wordt.

Morgen komt eindelijk de nieuwe eethoek en is het kamperen in huis voorbij. Deze blogweek is ook weer voorbij. Tot de volgende!

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s