Deveny en de otter

Morgen is het mijn nationale feestdag! Elke laatste woensdag in mei is namelijk de internationale dag van de otter! En zoals Leonie al laatst vertelde, is mijn liefde voor otters groter dan mijn lengte. Daarom leek het mij leuk om jullie te vertellen waar mijn fascinatie met otters vandaan kwam.

Het begon allemaal met een filmpje op Facebook waarin ik twee otters elkaars pootjes zag vasthouden om elkaar niet kwijt te raken (zie filmpje hieronder). Ik weet niet wat mij zo raakte in dat filmpje, maar vanaf die dag was ik hooked. Zodra er iets met otters in mijn buurt komt, ga ik met een hoog enthousiast stemmetje praten en word ik helemaal warm van binnen. Ik kan echt uren naar otters kijken en al doen ze niks, dan vind ik ze al fascinerend.

Ik denk dat mijn fascinatie met otters redelijk in de buurt komt van een obsessie. Maar die obsessie houd ik nog wel, naar mijn mening, goed binnen de perken. Ik heb geen knuffel van een otter (hint hint mensen), maar wel een geweldig T-shirt dat ik ooit van Erik voor ons jubileum kreeg. Ook hadden mijn vorige twee telefoons een hoesje met een illustratie van twee otters en de leuke tekst: I love you like no otter. Voor de rest houd het wel op.

Leonie dacht dat de beste dag uit mijn leven was toen WhatsApp de otter emoticon introduceerde. Het was een hele mooie dag, maar bij lange na niet de beste. Dat was namelijk de dag dat Erik en ik in 2019 naar de dierentuin in Warschau gingen. Die dag zag ik (naar mijn weten) voor het eerst in het echt een otter en dat was GE-WEL-DIG. Het mooie en erge was dat er 1 otter was (heel zielig), die rustig om een rots zichzelf lag te wassen. Volgens mij heb ik wel een kwartier genietend zitten kijken en was ik in de hemel. Ottie (zo heb ik hem genoemd) heeft echt niks gedaan, maar ik was laaiend enthousiast over het in de aanwezigheid zijn van een otter. Zelfs als hij niet door heeft gehad dat ik er geweest ben. Erik heeft me weg moeten trekken en we zijn tot twee keer toe terug geweest. Nog steeds word ik compleet gelukkig als ik aan die dag terugdenk.

Mijn droomhuis bevat dan ook een hele lap grond met veel water, zodat ik een otterboerderij kan beginnen. Ik weet dat dit een long shot is, maar mocht het ooit lukken, dan ben ik de gelukkigste persoon ter wereld.

Gebruikte foto is van fotograaf Connie Kwan via Unsplash

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s