Review: Stamp platform en stempels van Action

Als Action-fan ben ik zeer blij weer door de Action te kunnen struinen. Op mijn laatste struintocht kwam ik bij de knutselspullen het ‘Stamp platform’ tegen. De verpakking belooft dat het stempelen makkelijker en netter maakt. Je zou er lagen mee moeten kunnen aanbrengen en opnieuw stempelen vergemakkelijken. Ik kocht hem samen met een aantal velletjes clear stamps. Wat voor verschil maakt dit platform nou? Is het inderdaad handig of had ik het beter kunnen laten liggen?

Prijzen & inhoud
Soortgelijke stempelplatformen zie ik op verschillende websites voor meer dan €20. Ik zeg je gelijk: niet doen! De variant die ik nu bij Action kocht, kost slechts €4,33. Nogal een verschilletje. In de verpakking zit het stempelplatform. Zowel op de klep als op de ondergrond van het platform staat een raster. Verder zitten er twee magneten bij waarmee je je papier op het platform op zijn plek houdt en een stukje foam om eventueel onder je papier te leggen wanneer de stempels je papier anders niet goed raken.

Op de verpakking staat aangegeven dat er geen stempels bij de set zitten, dus ik kocht drie velletjes met clear stamps. De grotere velletjes die je op de foto ziet, kosten €0,79 per stuk. Bij het kleinere velletje zit ook een snijmalletje en dat kost €1,49 per velletje. Beide soorten clearstamps zijn in verschillende varianten te verkrijgen.

Het stempelkussen ziet er vrolijk uit en heeft 8 kleurtjes. De ‘bloemblaadjes’ zijn uitneembaar, waardoor je ze makkelijker kunt gebruiken. Dit stempelkussen kost ook €1,49. Zo heb ik voor ongeveer €7,50 een uitgebreid stempelpakket gekocht! Maar werkt het ook?

Aan de stempel!
Ik merk gelijk dat het stempelplatform stevig aanvoelt. Het is geen dun plastic en heeft zelfs een foamlaag aan de onderkant, waardoor hij niet over mijn bureau glijdt. Het raster op de klep van het platform komt overeen met de ondergrond, waardoor het makkelijker inschatten is waar ik de clear stamps op de klep van het platform moet plakken. De magneten op de ondergrond zorgen dat mijn papiertje op zijn plek blijft liggen, zelfs met het stukje foam ertussen. Het nadeel is echter dat als ik het stukje foam gebruik, ik het raster op de ondergrond niet meer zie.

De clear stamps zien er ook na het openen van de verpakking mooi uit, met veel details. Ze plakken goed aan de klep van het stempelplatform. Ook na meerdere keren verplaatsen. Doordat ik nu het stempelplatform gebruik in plaats van losse stempels, kan ik gelijk een compositie maken en zo een leuke illustratie creëren. Zo weet ik ten alle tijden of alles goed op mijn papier past.

Het stempelkussen werkt ook super handig. Het is leuk om gelijk 8 kleuren bij de hand te hebben en de inkt komt goed van de kussentjes. De bloemblaadjes houden fijn vast en door de druppelvorm kom ik ook makkelijk bij de kleinere details op de stempels. Het is ook leuk om op deze manier een soort kleurverloop te maken in de stempels.

Ik kies er omdat ik het raster wil kunnen zien voor om geen gebruik te maken van de foam. Hierdoor moet ik wel wat harder op de klep drukken om goed te kunnen stempelen met deze clear stamps. Dat is echter geen probleem, en het stempelt prima. Wanneer een stempel op een plek niet goed gepakt heeft, doe ik de klep gewoon weer dicht. De stempel komt ten alle tijden op precies dezelfde plek terecht. Hierdoor is het opnieuw stempelen inderdaad veel makkelijker dan met een ‘losse’ stempel.

Ik maakte er een ansichtkaartje mee, een kleine illustratie die je bijvoorbeeld als cadeaulabel kunt gebruiken op gekleurd papier uit een papierblokje dat ik een tijdje terug bij Action kocht en een naamkaartje. Zo zijn er super veel mogelijkheden voor die €7,50 die ik betaalde. Ik maakte het naamkaartje in combinatie met een brushpen (die ik je dan helaas weer niet aanraad van de Action. Lees hier waarom.). Nog een tipje: je kunt in plaats van een stempelkussen eventueel ook Ecoline brushpens gebruiken om kleur aan te brengen op je clear stamps.

Het eindoordeel
Het werkt echt makkelijker dan met losse stempels en is foolproof. Het is stevig materiaal en je pakt het er zo even bij. Je hoeft niets op te zetten, je kunt direct aan de slag. De magneten werken goed, waardoor je stempels precies komen waar je ze wilt hebben. De stempels zelfs zijn ook goed en mooi en dit geldt ook voor het stempelkussen. Die staat echt heel vrolijk op mijn bureau! De deksel op het stempelkussen sluit ook goed af, waardoor ik de kans klein acht dat het stempelkussen snel uitgedroogd zal zijn. Zo maak je heel snel leuke kaartjes en illustraties!

Er zijn maar een paar kleine nadelen die ik kan bedenken. Je kunt met het stempelplatform slechts op 1 papiertje werken, je kunt hem daardoor helaas niet voor bijvoorbeeld je bulletjournal gebruiken. Ook kan je papier maximaal 16cm x 21cm zijn. Al zou ik niet zo snel stempelen op een groter papier dan dat, denk ik. Verder werkt het stempelplatform alleen met clearstamps en niet met de klassieke houten stempeltjes. Voornamelijk dat laatste vind ik maar een klein detail. Hij doet precies wat de verpakking zegt dat hij moet doen.

Zoals je misschien doorhebt ben ik super enthousiast over het stempelplatform en de andere stempelproducten die ik heb gekocht. Ik vind het een dikke aanrader!

Wat is jouw favoriete product van de knutselafdeling van de Action?

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s