Mijn blogpartner in crime: een ode aan Deveny

Een ode aan de vrouw die wiens liefde voor otters groter is dan haar eigen lengte. De vrouw die glittersokken aantrok naar haar diplomering, omdat het een feestdag was. De vrouw waar ik in de afgelopen drie en een half jaar een onverslaanbaar team mee heb mogen vormen. Mijn blogpartner in crime; Deveny!

Vorig najaar schreef je onverwachts een ode aan mij. Eentje die mij tot tranen toe roerde. Deze is voor jou.

Jij zorgt voor orde in de chaos van De Algemene Wanhoop. Waar ik tijdens onze blogvergadering met losse punten kom, zorg jij voor een agenda en tijdens onze jaarlijkse Grote Blogvergadering zelfs voor notulen daarvan. Hoe erg ik het geordend doelen stellen tijdens die Grote Blogvergadering ook haat, is het toch wel tof om het volgende jaar te zien dat we die doelen stuk voor stuk samen aan diggelen hebben geslagen. Door het jaar heen appen we dan ook regelmatig: “We zitten op schema baanrecord!”.

We appen sowieso bijna iedere dag. Onlangs kwam er een nieuwe otter-emoticon uit en aangezien je liefde voor otters zodanig groot is, heb ik hem toch al ruim 50 keer voorbij zien komen. Het was alsof het het beste was wat je ooit was overkomen.

Terwijl jij binnen De Algemene Wanhoop voor zoveel orde zorgt, kun je in je leven soms voor zoveel drama zorgen. Dan is er eigenlijk niet veel aan de hand, maar is het voor jou een groot drama. Wanneer ik het dan relativeer, vind je dat ook helemaal niet erg. Dat vind ik zo knap. Jij kunt echt goed naar jezelf kijken.

Als wij samen onze “Leonie and Deveny’s Day of Fun” hebben, is alles mogelijk. Niemand weet waar die dag ons brengt en al helemaal niemand weet wanneer die dag eindigt. Meestal eindigt die echter op dezelfde plek: bij de Drie Gezusters met warme chocolademelk met slagroom en karamelsaus en een vers stuk appeltaart met slagroom en karamelsaus. Want dat is de perfecte maaltijd om 23.00uur. Dat eten is sowieso de rode lijn in ons partnerschap in crime.

Wat veel mensen niet weten is dat jij ontzettend veel van jezelf vraagt en verwacht. Altijd maar vroeg opstaan en keihard werken. Je kan naar eigen zeggen niet tegen teveel vrije tijd en je voelt je gauw schuldig als je een dag niets doet. Het is een prachtige eigenschap om zo hard te werken, maar het kost je ook zoveel. Het is helemaal prima om niets te doen en jezelf eens goed te verwennen met lekker uitslapen en eten bestellen. Dat verdien je.

Ik wens je zo ontzettend veel rust en geluk in je leven, dat is niet in woorden uit te drukken. Ik hoop dat je onmetelijk rijk wordt met je beleggingen en daarmee uiteindelijk dat mooie huis met die ottervijver kunt kopen. In de tussentijd geniet ik van onze Days of Fun en hopelijk alle komende tripjes die we al drie jaar geleden bedacht hebben!

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

2 gedachten over “Mijn blogpartner in crime: een ode aan Deveny”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s