Een Week uit het Wanhopige Leven van Leonie #8

Het was een volle week met werk, Corona-proof verjaardagvieringen, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, wanhopig mislukt eten en woonwinkels! Zoals ze dat zo mooi in het Engels zeggen: Without further ado, let’s get right into it!

Vrijdag 30 april
Vandaag heb ik gewerkt. Sinds een paar dagen kun je weer winkelen zonder eerst een afspraak te moeten maken en dat is als winkelmedewerker best wel even wennen! Het is natuurlijk heerlijk dat je weer iets vrijer kunt struinen, maar ik was het eerlijk gezegd gewoon niet meer gewend dat er mensen zomaar de winkel binnen komen. Ook moeten we nog wel een deurbeleid hanteren en tellen hoeveel mensen er tegelijkertijd in de winkel lopen. Daarom moeten alle klanten weer een schoenlepel pakken bij binnenkomst. Dat zijn onze mandjes. Dat is allemaal nog niet zo logisch voor de veel mensen. Ze lopen letterlijk tegen onze schoenlepels en de bordjes wat ze ermee moeten doen aan, maar toch lopen ze vaak door zonder. Misschien een lichtbord met pijlen ophangen?

’s Avonds had ik een portie pasta opgewarmd. Er zat wortel in en ik ben daar niet zo gek op. De eerste keer dat ik het at, kon ik de wortelsmaak prima aan, maar nu smaakte alles naar wortel. In de prullenbak gegooid en maar een broodje gesmeerd. Het was bakavond! Mijn broer is op maandag jarig en ik maak traditiegetrouw de taart voor zijn verjaardag. Deze keer koos hij voor New York Style Cheesecake en mini-appeltaartjes. De cheesecake werd wat te laag. Hoe het me verder verging is te zien in een IGTV- video.

Zaterdag 1 mei
Vandaag voltrok zich de eerste viering van de verjaardag van mijn broer. De opa en oma van mijn moeders kant kwamen langs. De taart werd gelukkig goed gekeurd. Mijn broer vond het juist wel handig dat de cheesecake wat lager was, zo kon hij hem namelijk sneller opeten.

Ik heb de hele avond geschilderd met mijn nieuwe Winsor & Newton gouache. Ik schillderde een bloemenveld als uitprobeersel en daarmee was mijn schetsboek vol. Dat voelt een beetje zoals je favoriete tv- of boekenserie die ten einde komt. Voldaan, onder de indruk, maar ook lichtelijk sentimenteel.

Zondag 2 mei
Vandaag heb ik weer gewerkt. Er waren het hele weekend veel Duitsers in Groningen. Alle Duitse winkels waren op zaterdag gesloten, vanwege De Dag van de Arbeid. Het verbaasde me dat ze gewoon naar Nederland mochten?

’s Avonds was de tweede viering van de verjaardag van mijn broer. We aten met het gezin patat en gaven hem cadeautjes. Hij kreeg van ons een kleurboek voor volwassenen met dierenthema, een Lego T-shirt en een T-shirt van Kiss. Hij was er erg blij mee gelukkig! Hierna keek ik traditiegetrouw samen een serie met Sannemarijn. We kijken altijd op zondagavond een aflevering van een bakprogramma en appen dan de hele tijd erover terwijl we kijken. Zo hebben we Heel Holland Bakt gezien en vervolgens De Vlaamse Bake-Off. Deze keer keken we een Amerikaanse bakshow (“Sugar Rush” op Netflix), maar die was echt te heftig. We hebben nog nooit zo weinig geappt tijdens het kijken, omdat het zo ontzettend snel ging. Volgende week zoeken we waarschijnlijk een andere!

Maandag 3 mei
Vandaag was mijn broer dan eindelijk echt jarig. Ik moest alleen de hele dag werken. Het was verbazingwekkend druk in de winkel. Normaal is het niet zo druk op maandag en het was ook nog eens ontzettend slecht weer. Mensen stonden gewoon in de stromende regen in rijen voor de winkels. Ieder z’n hobby natuurlijk, maar ik snap hem nog niet helemaal geloof ik.

’s Avonds at ik weer een mislukt restje half op en vervolgde ik mijn avond met de laatste aflevering van dit seizoen van Chateau Meiland. Zo’n heerlijk wegkijk programma, maar mijn god, wat kunnen die mensen gillen.

Dinsdag 4 mei
Vandaag werkte ik ook. Het was minder druk dan gisteren. Ik had soep als avondeten, maar die was niet te hachelen. Het avondeten valt deze week echt bijzonder wanhopig uit. Maar weer een broodje gegeten. Niet echt een gebalanceerd dieet. Uiteraard heb ik ook naar de Dodenherdenking gekeken. Daarna keek ik “Bankier van het Verzet” met Barry Atsma en Jacob Derwig. Die maakte aardig wat indruk. Ik vind Dodenherdenking heel belangrijk. Ik kijk niet vaak naar het journaal, omdat ik al het leed niet goed aan kan. Met Dodenherdenking en Bevrijdingsdag kijk en luister ik juist naar zo veel mogelijk verhalen over de verschillende oorlogen. Tijd gaat in ons leven kabbelend voorbij en ons vrije leventje voelt zo normaal. Terwijl mensen als jij en ik daar dus keihard voor hebben moeten vechten en nog steeds moeten. Daarom was ik ook extreem boos op de beruchte poster van de FvD. Als wij hier in Nederland niet vrij waren, hadden zij nooit die poster kunnen maken en zouden hun stemmers niet zo kunnen blèren op Facebook, zonder dat ze op ‘mysterieuze wijze’ verdwenen.

Woensdag 5 mei
Het is bevrijdingsdag! Deze dag begon met een bezoek aan de fysiotherapeut, die mij sinds een paar weken bevrijdt van vastzittende spieren. Vanmiddag ging ik naar Wimke toe. We hebben nog wat overgebleven cheesecake gegeten en zijn toen op struin gegaan door een aantal verschillende woonwinkels. Wimke wil graag een nieuwe salontafel en stoel en ik kan niet wachten tot ik mijn nieuwe appartement kan inrichten. In mijn hoofd is het paleis al drie keer ingericht. Als avondeten hadden we een eigengemaakte tapastafel. Wimke is er altijd extreem goed in om de ingrediënten daarvoor bij elkaar te zoeken in de winkel. Zo hadden we kaassticks, mini-pizza’s, rauwkost, zalmrolletjes en stokbroodjes. Eindelijk lekker eten! Na het eten was het weer eindelijk opgeklaard en hebben we nog een wandeling gemaakt, waar we een hele schattige ezel zagen (mogelijk het hoogtepunt van mijn dag). Daarna keken we het 5 mei-concert op tv, maar dat was niet zo succesvol. Gelukkig is de avondklok opgeheven, want ik keerde rond 1 uur huiswaarts.

Donderdag 6 mei
Vanochtend heb ik gesport aan de hand van een filmpje van Fitnessblender op Youtube. Het ging best lekker! Vanmiddag ben ik met mijn moeder naar Woonwinkel Entrée geweest. Dat is echt een heerlijk snuisterwinkeltje. Ik kocht er niets, maar heb heel veel moois gezien. Daarna deed ik boodschappen en typte ik deze blog. Als avondeten maakte ik spaghettisoep met zelfgemaakte vegetarische gehaktballetjes, puntpaprika en soepgroente. ’s Avonds heb ik getekend.

Eén van mijn favorieten bij Woonwinkel Entrée

En zo is er alweer een week ten einde. Tot de volgende!

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

4 gedachten over “Een Week uit het Wanhopige Leven van Leonie #8”

  1. Nou Leonie je hebt weer Van alles meegemaakt . Ga je uit huis wonen lees ik, en dat gillen van de meilandjes kunnen jij en je moeder ook hoor😂😂😂😂😂. Maar de groetjes en het was weer prima.💋

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s