Review: Samen Starten met Beleggen

Een paar weken geleden vertelde ik jullie dat ik wilde beginnen met beleggen. Voordat ik als een kip zonder kop de beurs ging bestormen, besloot ik om eerst een cursus te volgen bij Nowherdays en Beleggen met Bart. Hoe heb ik deze cursus ervaren en weet ik nu waar ik aan begonnen ben?

Redelijk impulsief ben ik begonnen aan de cursus Samen Starten met Beleggen na het volgen van een webinar van Nowherdays en Beleggen met Bart. Zoals ik al eerder vertelde, liep ik al enige tijd met het idee om te gaan beleggen. Dit webinar haalde mij over de streep om hier meer mee aan de slag te gaan en het niet op de lange baan te schuiven. Want hoe langer ik hiermee zou wachten, hoe meer geld ik op de lange termijn zou mislopen als ik niet zou investeren. Na het webinar had ik enig idee wat ik kon verwachten en ging ik aan de slag.

De cursus

Maar wat ging ik precies leren in de cursus? De cursus was opgedeeld in vier weken. Elke week had zijn eigen thema en lessen. In de eerste week ging ik aan de slag met de geschiedenis van beleggen: hoe is het ontstaan, waar staan bepaalde termen voor en waar kan je natuurlijk in beleggen? Deze week bestond dus voornamelijk uit veel theorie waarmee de basis van alle kennis gelegd werd. Dit was erg belangrijk voor de tweede week waarin ik bezig ging met het maken van een beleggingsplan. Zonder dit plan zou mijn voorspelling van een kip zonder kop uitkomen, want waarvoor wilde ik precies gaan beleggen?

Uiteindelijk heb ik voor twee doelen een beleggingsplan opgezet: geld voor een eigen huis en een miljoen voor mijn pensioen. Maar mooie plannen moet je ook in werking laten treden. Week drie was voor mij de spannendste week, want in deze week gingen we echt naar de beurs. Na het aankopen van mijn eerste aandeel heb ik elke seconde zo’n beetje gecheckt of er iets veranderde. Erik werd er gestoord van. Na deze drie interessante weken is het tijd voor de laatste week waarin je nog tips en trucs krijgt om succesvol te beleggen en leert hoe je jouw portefeuille evalueert en monitort.

Mijn ervaring

Gisteren heb ik de laatste bonusles afgerond van de cursus en heb ik mijn digitale certificaat mogen ontvangen. Wat heb ik een leuke tijd gehad. Want naast dat je alleen aan de slag bent met de cursus, is er ook een hele leuke community op Facebook waarin je verschillende opdrachten moet doen en contact hebt met mede-cursisten. Ook kon je in deze community vragen stellen. Het was mooi om te zien hoe intensief iedereen ermee bezig was.

Het is goed om te weten dat je zes weken toegang hebt tot de cursus en niet alles in vier weken hoeft af te hebben. Het is zeker aan te raden om je tijd ervoor te nemen, want het kan soms erg pittig zijn. Voor elke week staat een X aantal uur voor hoe lang je er ongeveer mee bezig bent, maar ik ben er zeker zes uur en misschien wel meer uur per week mee bezig geweest. Omdat ik het leuk vond en de stof snel snapte, had ik aan de vier weken voldoende, maar het kan natuurlijk zijn dat jij wel de volle zes weken nodig hebt.

Het is wel fijn dat de cursus lekker afwisselend is. Alle theorie hebben ze voor je verzameld, maar er is zeker ruimte voor jezelf om de diepte op te zoeken of wat verder te gaan dan de cursus. Paulien (oprichtster van Nowherdays) en Bart hebben allebei geen achtergrond die direct te maken heeft met beleggen, maar hebben de cursus zo neergezet dat hun kennis heel begrijpelijk is.

Conclusie

Daarom raad ik de cursus Samen Starten met Beleggen zeker aan. Het leert je op een laagdrempelige manier de basisprincipes van beleggen en zorgt ervoor dat je met een plan jouw slag gaat slaan op de beurs. De afwisseling van theorie en opdrachten zorgt dat het interessant is. Omdat je tijdens de opdrachten altijd met je eigen financiën aan de slag gaat en niet met een casus, vond ik het erg leuk om ze te maken.

Na deze vier weken heb ik genoeg geleerd om met zekerheid de beurs op te gaan als belegger. Ik heb nu bijna twee weken aandelen op de beurs en elke beursdag check ik (voor nu) nog meerdere malen mijn aandelen om te kijken of ze gegroeid of gedaald zijn, maar de cursus heeft ervoor gezorgd dat ik met zekerheid en zelfvertrouwen dit nu allemaal analyseer.

Lijkt het je ook interessant om te leren beleggen? Klik dan op de volgende link om bij de cursus Samen Starten met Beleggen van Nowherdays te komen. Dit is een affiliatie link en als je de cursus via deze link aanschaft, dan krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “Review: Samen Starten met Beleggen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s