Review: random drankjes uit de supermarkt

Soms lopen we langs een schap in de supermarkt en kijken we verwonderend naar de producten die er staan. “Zou dat lekker zijn?” vragen we ons dan af. Dit was precies de situatie waar we in zaten met deze milkshakes. Ze waren Deveny tot voor kort nog nooit opgevallen en gelukkig stond Leonie ervoor open om ze gezamenlijk te proberen. Als echte bloggers zijnde leggen we deze proefsessie vast. Dus duik samen met ons in de wonderlijke wereld van obesitas in een flesje!

Wij noemen dit voor het gemak milkshakes, want volgens de verpakking zijn het dranken op melkbasis met verschillende smaakjes. Wij kozen voor de smaken M&M’s en Milky Way, maar ze zijn er ook in Mars, Snickers en Bounty smaak. Het lijkt er dus op dat ze een soort chocolademelk van deze van deze candybars hebben gemaakt. Wel hebben alle flesjes een sportdop, wat een gekke keuze is voor een drankje als deze. Komt het in de buurt van de echte snacks of lijkt het misschien meer op een milkshake met een bijzondere smaak?

M&M’s

De M&M’s-versie moet smaken naar de gele versie van M&M’s met pinda’s. Bij het bestuderen van de verpakking komen we erachter dat voor het maken van deze milkshakes geen enkele pinda is gebruikt en alleen maar smaakstoffen. Knap gedaan. Voor mensen met een pinda-allergie lijkt dit wel een oplossing, maar wij betwijfelen of de smaak in de buurt komt.

Wanneer je aan het drankje ruikt, dan ruik je overduidelijk wel pinda. Ook bij het proeven, is de pindasmaak nadrukkelijk aanwezig en bij de nasmaak proef een klein beetje chocolade. Tegen verwachting in, is het drankje erg romig. Door de duidelijke pindasmaak, doet wel echt denken aan M&M’s. Al is dat wat moeilijk vast te stellen, omdat de structuur natuurlijk totaal anders is.

Milky Way

Het is voor ons allebei al even geleden dat we een Milky Way hebben gegeten. Bij het ruiken van het drankje doet dit ons ook niet denken aan een Milky Way waardoor we ons afvragen of de smaak dan wel in de buurt gaat komen. Al heeft een milkyway ook misschien een minder uitgesproken geur dan bijvoorbeeld M&M’s. Maar ook de smaak doet ons niet direct denken aan een Milky Way. Wij zijn van mening dat als je gesmolten vanille- en chocolade-ijs zou mengen, je dan tot deze smaak komt. Ook hier stellen we vast dat de milkshake heel romig is.

Conclusie

We kunnen de vergelijking met milkshakes beter stoppen en inderdaad beter gaan voor chocolademelk met een ander smaakje. Ze zijn op zich niet zo vies dat je ze wilt uitspugen, maar ze zijn wel beiden ontzettend zoet. Hierdoor hebben ze wat minder de uitgesproken chocoladesmaak die gewone chocolademelk heeft. De voorspelling van obesitas in een flesje wordt zeker waargemaakt. Het zijn geen drankjes die Deveny nog eens zou willen kopen als ze zin heeft in chocolademelk met een ander smaakje. Ook Leonie staat niet te springen om ze nog eens te kopen. Zelfs voor haar zijn ze te zoet. Ze is gek op chocolademelk, maar dit soort smaakjes zijn daar geen verrijking van. Gewone chocolademelk vindt ze echt veel lekkerder. Deze ene keer proberen was voor onze beiden voldoende.

Welke smaak zou jij willen proberen?

Eén gedachte over “Review: random drankjes uit de supermarkt”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s