Het Dagboek van Ollie de Kat

Vandaag hebben we een gastblog van Ollie de Kat! Ollie woont samen met zijn mens. Hij heeft een dagboek bijgehouden en vertelt je wat hij zoal doet op een drukke dag in zijn kattenleven.

8.30 uur Nadat ik de hele nacht heb gerend en op de bank heb gelegen is het nu toch wel echt tijd dat mijn mens eens wakker wordt. Ik heb net al wat spullen van haar nachtkastje gemikt, maar het wil nog niet baten.

9.00 uur Wat een mooie ochtend! Mijn mens was vergeten het dekseltje weer op haar bak Griekse Yoghurt te doen, dus die heb ik snel en grondig afgelikt.

10.30 uur Geslapen op de bank. Nu uit het raam kijken vanaf de vensterbank.

11.00 uur Nu naar buiten kijken via mijn kattenluik. Mensen hoeven niet te denken dat ze ongezien over het paadje achter mijn schutting kunnen lopen. Dat hou ik nauwlettend in de gaten.

11.30 uur Even op de bank liggen.

12.30 uur Geslapen op de bank. Nu drinken uit de gieter op het aanrecht en in de cactus bijten.

12.35 uur Die achterlijke cactus beet terug. Daar ben ik niet van gediend! Nu bijkomen van de schrik op de bank.

13.30 uur In de tuin door het zand gerold. Nu uitrusten op de deurmat.

14.30 uur Er vloog een beestje door mijn huis. Daar heb ik een tijd achteraan gerend en uiteindelijk kunnen vangen toen ik mijn nagels in de bank zette. Aanval van het beest beëindigd. Nu uitrusten en door mijn kattenluikje naar buiten kijken.

16.00 uur Op de bank geslapen. Mijn mens kwam net thuis en ik ben gelijk naar de voordeur gerend. Nu op haar schoot liggen en haar telefoon kopjes geven.

16.15 uur  Zonder reden heel hard naar mijn mens gemiauwd. Misschien vindt ze dat vervelend, maar is dat nou echt een reden om gelijk te gaan stofzuigen? Wat is dat toch een vreselijke machine. Het maakt herrie en haalt al mijn zorgvuldig verspreidde haren weg. Ik ga maar snel in de tuin zitten.

16.45 uur De blazende machine is weer opgeruimd en er kwam net nog een mens binnen. Die komt hier wel vaker. Ook heel hard naar haar gemiauwd en een kopje gegeven aan haar telefoon. Nu zitten ze aan tafel. Ik denk dat ik even over de tafel tussen ze door ga lopen.

16.50 uur Vanaf de vensterbank naar buiten kijken. Roepen de mensen ineens mijn naam. Beledigd omgekeken en hard terug gemiauwd.

17.45 uur Het ene mens gaat koken en ik heb toegekeken. Even mijn neus in de tomatensaus proberen te drukken, maar werd gelijk weggeduwd. Man man man, ik mag ook nooit wat.

18.00 uur Ik heb honger. Miauwend naast mijn bakje gaan zitten. Ze is misschien dan niet mijn baasje, maar ze staat wel in de keuken. Kan het mens ook wel even voor mijn eten zorgen. Snel een beetje graag.

18.10 uur Een paar brokjes gegeten. Nu uitrusten op de bank.

18.15 uur De mensen gaan eten. Dus ga ik miauwend rond de tafel lopen, alsof ik op de stoel wil springen en er niet bij kan. Daarna aan de fles van de olijfolie likken.

19.00 uur Heel hard van de ene kant van de kamer naar de andere gerend. Vroeg een mens waarom ik dat deed. Ik heb echt geen tijd voor dat soort vragen.

20.00 uur Mijn mens trekt een lintje voort en ik pak het uiteinde.

20.10 uur Uitrusten op de vensterbank.

21.30 uur Het bezoekende mens gaat weg. Ik loop voordat ze haar schoenen aanheeft alvast naar de deur. Waarom kan ze die niet gelijk even voor mij opendoen? Gaan ze straks zeker ook weer proberen om mij in die fietsmand te zetten. Geen trek in, dames.

21.45 uur Bij mijn mens op schoot liggen en mijn poten in haar buik drukken.

22.15 uur Uitrusten op de bank

23.30 uur Mijn mens gaat slapen. Ik denk dat ik vannacht rond een uur of 1 nog even bij haar bed ga staan miauwen.

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

2 gedachten over “Het Dagboek van Ollie de Kat”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s