Deveny’s wanhopige week

In mei 2018 nam ik je al eens mee in mijn week, maar daarna niet meer. En ik ben het volledig eens met Leonie: ons leven is veel interessanter dan een aflevering van Keeping Up with the Kardashians. In deze aflevering van Deveny’s wanhopige week ga ik naar de bioscoop, zet ik een belangrijke stap in mijn beleggingscursus en deed ik weer ‘ouderwets’ shots. Lees je gezellig mee?

Maandag 12 april

Ondanks dat ik het hele weekend om 5:20 uit bed moest voor werk in het WZA, sta ik vandaag om half 7 op. Ik heb al 4 weken niet hardgelopen door vermoeidheid en al een week had ik veel zijn om weer een stukje te lopen. Na een rustige training van 10 x 1 minuut met 1 minuut dribbelpauze ga ik gedoucht en gevoed over op de orde van de dag. Consulten voorbereiden, boodschappen doen, albums luisteren voor een blog, verder met mijn beleggingscursus en een blog schrijven. Mijn maandag vliegt zo voorbij.

Dinsdag 13 april

Deze dag bestaat uit veel heen en weer reizen. Ik had namelijk een tussentijdse evaluatie van de stagiaire van de praktijk, een overleg met poh’s (staat voor praktijkondersteuner huisarts) en spreekuur allemaal in een ander dorp. Hierdoor vloog de dag ook zo voorbij en voor ik het wist, was ik al weer thuis. Helaas ging mijn eten niet zoals gepland en was ik genoodzaakt om te bestellen (wat vervelend toch… not). Mijn avond bestond uit Skypen met Leonie. We gingen samen eten en daarna de film Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn kijken via Netflix Party (nu Teleparty). Met onze koptelefoons op zaten we onder de film lekker commentaar te leveren op van alles en kwam ik er achter dat ik op zich best wel in het Gooi zou willen leven met een groot huis en dure kleding. Het einde van de avond was er sneller dan ik wilde, maar gezellig was het zeker! Op deze manier gingen we een soort van samen naar de bioscoop.

Woensdag 14 april

Ik startte mijn dag met pilates en het toetje van mijn bezorging van gisteren. Daarna had ik een online smaaksessie van drinkvoeding en mocht ik gelijk door naar een huisbezoek. De rest van de middag had ik aaneengesloten spreekuur en kwam ik moe, maar voldaan thuis. Een bak zelfgemaakte nasi erin en daarna keek ik met Erik de film Love and Monsters vanaf de bank met de beentjes lekker omhoog.

Donderdag 15 april

Redelijk vermoeid werd ik vandaag wakker. De laatste tijd zit ik wat wisselend in mijn energie en daarom probeer ik zo goed mogelijk naar mijn lichaam te luisteren. Omdat ik al vijf dagen gewerkt had, mocht ik van mezelf wat uitslapen en rustig de dag beginnen. Rond tien uur was ik eens gedoucht en na een laat ontbijtje van kwark, met wat drinkvoeding erdoorheen van de smaaksessie om te proberen, besloot ik om de rest van de dag te besteden aan mijn beleggingscursus. Ik volgde het materiaal van week drie en opende mijn beleggingsrekening én kocht mijn eerste aandelen. Hier stond ik de rest van de dag van te stuiteren en ik hield dan ook goed in de gaten of ik winst of verlies maakte. De dag sloot ik af met een uitje met Erik naar de GAMMA voor een nieuwe wc-bril en op de terugweg naar huis haalde we af bij de Mac. Mijn eerste dag als belegger sloot ik af met een rendement van € 0,45! Niet veel, maar de eerste winst is er!

Vrijdag 16 april

Mijn vrijdag startte ik met mijn gebruikelijke pilates routine van Lottie Murphy. Ondanks dat het maar twintig minuten duurt, heb ik achteraf wel altijd het idee dat ik iets gedaan heb. Na het gebruikelijke ochtendritueel was het tijd voor het uitwerken van mijn adviezen. Daarna even lunchen en toen naar de stort om de oude wc-bril en nog wat andere dingen weg te doen. Erik en ik zijn zo goed in naar de stort gaan dat we alles bij ons hadden, behalve de wc-bril… ’s Avonds aten we samen met de beste vriend van Erik de beyond meat-burger met aardappels en zelfgemaakte mayonaise. We hadden alle drie deze burger nog nooit gehad en waren blij verrast dat het goed smaakte. Niet eerder hadden we een burger gehad die zo goed in de buurt kwam van echt vlees. De prijs vonden we alleen een heel stukje minder. We vonden de burgers wel stinken naar kattenvoer toen we ze uit de verpakking haalden. Verder shotten we na het eten in een halfuurtje een fles Sourz leeg tijdens het spelen van Stef Stuntpiloot en daarna nog wat Mario Party. Het was een hele tijd geleden dat ik in korte tijd zo veel gedronken had, maar het was erg gezellig.

Zaterdag 17 april

Vandaag deed ik niks. Ik probeer een dag in de week eigenlijk helemaal niks te doen om ervoor te zorgen dat ik ook rust krijg. Ik heb er namelijk een handje in om mijn dagen erg vol te plannen en zo door te blijven gaan totdat ik helemaal op ben. Sinds ik mijn niks-dag goed plan, gaat het een stuk beter met mijn energie en haal ik nog meer uit al mijn dagen. Een niks-dag bestaat voor mij vaak uit bankhangen en dan is de activiteit wisselend. Vaak kijk ik een serie of film, maar een dagje lezen of spelletjes spelen kan ook. Ik heb altijd op een niks-dag een uitstapje en dat is naar de Jumbo voor iets lekkers. Dat kan zijn iets lekkers voor de lunch of snacks voor tijdens het niks doen. Vandaag redde ik wat sushi en een kleine pokébowl uit de bak met afprijzing en haalde ik verder nog een zak zoute popcorn. Ik keek deze dag het vierde seizoen van Scandal uit op Disney+ en moest wel op tijd naar bed voor de zondag.

Zondag 18 april

Mijn wekker gaat weer om 5:20, want het was weer voor een dienstje werken in het WZA. Ik hoefde niet de hele dag en stond even na 1 uur al weer bij mijn auto om naar Groningen te scheuren. Vandaag stond verder de Formule 1 op de planning. Ik kijk niet heel veel sport, want ik vergeet heel vaak dat bezig is en ik vind niet alles interessant om te volgen. Op een of andere manier ben ik in de laatste jaren het leuk gaan vinden om Formule 1 te gaan kijken en vandaag keek ik het lekker van het balkon in de zon met verschillende hapjes. Het was een leuke race om te zien en natuurlijk mooi dat Max Verstappen de race won. Door het vroege opstaan en het zitten in de zon was ik in de avond aangenaam moe en na een aflevering van House MD in bed gekeken te hebben, sloot ik om kwart over 10 mijn ogen.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s