Een Week uit het Wanhopige Leven van Leonie #7

Wie vindt het nou niet leuk om bij iemand anders binnen te kijken? Tijd voor weer een nieuwe aflevering van iets nog beters dan de Kardashians: Het Wanhopige Leven van Leonie. Deze week vierden we Pasen, keek ik samen online televisie, schilderde ik weer alsof mijn leven ervan afhing en maakte ik mooie wandelingen. Lees je mee?

Vrijdag 2 april
Vandaag had ik een hele gezellige dag. Ik ging naar mijn vrienden Sannemarijn en Aldert. Aldert was bijna jarig en Sannemarijn en ik bakken graag, dus dat is een gouden combinatie. We maakten een rijstevlaai en een citroenkwarktaart met frambozencurd. Wel kwamen Sannemarijn en ik erachter waarom we echt niet geschikt zouden zijn voor Heel Holland Bakt. De keuken was zo’n enorme bende dat Robèrt van Beckhoven huilend weggerend zou zijn. Laten we het ook maar niet hebben over dat we de boter waren vergeten in de bodem van de rijstevlaai, waarna we de hele deegbal maar de prullenbak in gemikt hebben, want het recept bleek niet te vertrouwen. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, voornamelijk met de kwarktaart. We wandelden met hun hondje Pip (die zo fotogeniek is dat je op foto’s niet altijd ziet wat haar voor- en achterkant is, maar verder wel heel lief) en ’s Avonds bestelden we Chinees. Net voor de avondklok sjeesde ik naar huis.

De kwarktaart

Zaterdag 3 april
Vandaag heb ik gewerkt. We merken dat de zaterdagen op dit moment best wel vol zitten met shopafspraken. Ik ben zo blij dat ik eindelijk weer enigszins normaal klanten kan helpen. Het verbaast me wel heel erg hoeveel mensen er niet komen opdagen. Bij bijna ieder tijdslot is er wel iemand die toch niet komt, zonder af te bellen. Dat is toch vreemd? Ik heb inmiddels voor volgende week vier shopafspraken gemaakt bij verschillende winkels en ik verheug me er nu al op.

’s Avonds keek ik de film “Wat is dan Liefde” (2019) op Netflix. Wat een aanfluiting. Ik ben op zich geen tegenstander van Nederlandse films en deze was ook niet slecht gemaakt, maar ik vond de karakters echt heel vervelend. Elise Schaap is een fantastische actrice, maar ze gaat hierin als haar karakter Cato gewoon keihard vreemd (terwijl ik Teun Luijkx, die haar vriend speelt, ook nog eens woest aantrekkelijk vind) en de man waarmee ze vreemd gaat (Gijs, gespeeld door Maarten Heijmans), is een gigantische kwal die ze dan een beetje lief laten lijken, doordat het een huilebalk is. Hoeft van mij niet.

Zondag 4 april
Het was eerste paasdag! Ik begon mijn dag met het maken van aardbeientiramisu. Hierop volgde een gezellige paaslunch met mijn ouders en broer. Het is geen Pasen bij de familie Zuidersma als er geen kilo’s paashagelslag op tafel staan, dus dat was goed vertegenwoordigd. Tip van Flip: matzes zijn heel lekker met hagelslag én het is een goede reden om lekker veel chocola te eten, want zo’n matze heb je natuurlijk niet zomaar belegd.

Na deze voedzame en pedagogisch verantwoorde lunch, gingen we wandelen in het bos bij het voormalig Kamp Westerbork. Dat kamp blijft zo’n onvoorstelbaar beladen plek. Zelfs de vogels fluiten er niet, terwijl die in de rest van het bos flink van zich laten horen. Dat blijft altijd indrukwekkend.

Het beroemde monument bij Kamp Westerbork

Op zondagavond heb ik de traditie om via Whatsapp samen televisie te kijken met Sannemarijn. We keken eerst samen naar Heel Holland Bakt, maar sinds het afgelopen seizoen geëindigd is, kijken we de Vlaamse Bake Off op NPO Start. We starten tegelijk, om klokslag half 9, de aflevering en appen dan constant over wat we zien. Het is een mega gezellige Coronatraditie geworden!

Heide en moerasgebied in de omgeving van Kamp Westerbork

Maandag 5 april
Tweede Paasdag! Op deze dag was onze winkel gewoon geopend voor mensen met een shopafspraak. De winkel ging om 12 uur open en gezien we er toch waren, konden we het maar beter leuk en Paas-ig maken voor onszelf. Daarom startten we de dag met een paasbrunch met de collega’s. We namen alle drie wat mee en het resulteerde in een heuse paasmaaltijd met paasbrood, suikerbrood, pistoletjes, aardbeien en paaseitjes. De dag ging vrij snel voorbij en ’s avonds at ik een restje Chinees eten van vrijdag. Dat is het voordeel van Chinees bestellen, je eet er altijd meerdere keren van.

Ook keek ik “Zij Gelooft In Mij” op SBS6. Het is echt een verbazingwekkend programma. Die mensen nemen zichzelf zo bizar serieus. Amateur Engelbert Humperdinck-imitator René Le Blanc werd uitgenodigd voor een interview met Shownieuws bij de Ziggo Dome, verwachtte vervolgens een gigantisch awardshow-spektakel, bleek het toch een interview te zijn, was hij boos. On-ge-loof-lijk. Maar ja, ze zijn wel lekker zichzelf.

De paasbrunch met mijn collega’s

Dinsdag 6 april
Vandaag was een relaxte dag. Ik heb een groot gedeelte van de dag gewerkt aan een schildering van een Feniks. Ik ben er zelf heel trots op! Ik maakte hem met Ecoline.

Ook heb ik boodschappen gedaan en ik heb zelf brood gebakken voor bij de verse soep die ik maakte. Ik maakte een breekbrood met verse Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas (met dit recept van Heel Holland Bakt) en zoete aardappelsoep.

Mijn feniks

Woensdag 7 april
Ik begon de dag sportief met een Youtube workout. Hij viel me zwaar. Ik heb de laatste tijd veel last van mijn astma en kan dan moeilijk diep door ademen. Bij sporten wordt dat alleen maar erger. Ik heb wel de workout weten te volbrengen!

Na het sporten schilderde ik een koolmeesje voor mijn oma haar 80ste verjaardag. Ze is komende zaterdag jarig en normaal waren we met z’n allen naar haar toe gegaan, maar zoals jullie herkennen gooit Miss Corona dikke roet in het eten.

Het koolmeesje voor oma

Hierna ging ik naar Wimke en haar kat Ollie. Wimke en ik hebben bijna 7km gewandeld langs weiland en prachtige Schotse Hooglanders, waarna de zelfgemaakte woknoodles met gefrituurde tofu nog veel lekkerder smaakte! We hadden een soort Grand Dessert gemaakt met verschillende soorten baklava van de Arabische bakker uit de buurt met slagroomijs. Zo ontzettend lekker en gezellig! Vlak voor de ingang van de avondklok stoof ik weer naar huis. Om 21.58uur stond ik op mijn deurmat. Strakke planning!

Met knappe Ollie

Donderdag 8 april
Vandaag had ik een hele lange werkdag van 9.30 uur tot 20.00 uur. Maar mijn humeur was niet te breken, want ik werd ’s ochtends gebeld met het goede nieuws dat ik een nieuwbouwappartement toegewezen heb gekregen. Verhuisblogs moeten nog even wachten, want het wordt pas begin volgend jaar opgeleverd, maar ik ben er echt ontzettend blij mee! Om dat te vieren bestelde ik met mijn collega pizza als avondeten en hadden we chocolademousse na. Aan lekkers geen gebrek deze week dus weer.

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “Een Week uit het Wanhopige Leven van Leonie #7”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s