De gelukkige huisvrouw – Huishouden tag

Een hele tijd geleden kwam ik deze tag tegen bij Jouvence . Ik vond het een interessant onderwerp om een tag over te doen en vooral voor mezelf grappig om eens op een rijtje te krijgen wat ik nu precies doe in het huishouden. Schoonmaken en het huishouden doen is namelijk geen hobby van mij, want als ik iets niet graag wil worden in mijn leven dan staat het worden van een huisvrouw hoog op mijn lijstje. Disclaimer: Ik heb niks tegen de vrouwen die dat wel zijn en kan dat ook wel bewonderen.

  1. Wat zijn je drie likes in het huishouden?
    Moeten het er echt drie zijn?
    Het doen van de was: ik kan mezelf heel erg vermaken met het staren naar de wasmachine en de was die daar in zit. Ook al draait het alleen maar rondjes, ik vind het erg fascinerend hoe alles om elkaar draait en hoe alles door de war wordt gedraaid. Een langere tijd vond ik het opvouwen van de was heel vervelend, maar dit kwam meer doordat ik het niet goed bij hield en dan hele hopen in een keer moest opvouwen.

Stofzuigen: Hier vind ik het mooi om te zien hoe iets eerst er nog ligt en het daarna weg is. Vooral kleine dingetjes, zoals rijst, die dan lekker tikken in de stang. Ik krijg dan op een of andere manier altijd het gevoel dat iets echt schoon aan het worden is.

Afdrogen: Aan afwassen heb ik een hekel, later meer. Maar afdrogen vind ik niet zo heel erg

2. En je drie dislikes in het huishouden?
Afwassen: Dit vind ik echt niet leuk. Continu met je handen in het water. Vooral als er dan stukjes in het water komen en die dan tegen je handen aan komen. Brrrrrr vies.

De badkamer: Maar dit komt deels ook, omdat het me niet altijd even goed lukt om het bij het te houden. Ik zou het vaker mogen dan ik nu doe. Vooral het doucheputje vind ik heel goor, maar dat is een van de weinige dingen in de badkamer die ik wel met enige regelmaat doe.

De wc schoonmaken: Bijna geen woorden voor. Gewoon bah.

3. Hoe ziet het schematische huishoudrooster er uit? Zit dit in je hoofd of ook op papier?
Mijn vriend en ik hebben niet echt een vast rooster, maar we proberen wel om alles elke week schoon te maken. Alleen de was doe ik echt vast elke zaterdag en zondag. De rest komt altijd een beetje tussendoor. Het liefst zou ik alles per ruimte schoonmaken, maar dat gebeurt niet altijd zo.

4. Welke ruimte levert je de meeste kopzorgen op?
Ons appartement is niet heel groot. Wat ik dan nog wel moeilijk vind, is als dat een puinzooi is. Wel vinden we na een jaar samenwonen steeds een beter ritme en het is ook nooit 100% een puinzooi. Zo voelt het vaak alleen maar.

5. Hoe ziet de taakverdeling er uit tussen man & vrouw?
Ik vind het belangrijk dat de verdeling een beetje 50/50 is. We wonen er allebei en zijn er ook allebei even vaak, dus mogen we allebei evenveel doen. In de praktijk gaat dat natuurlijk niet altijd zo. Wel hebben we strak dat mijn vriend over het algemeen de afwas doet en stofzuigt en dat ik de was doe en de planten water geeft.

6. Welke bijdrage leveren de kinderen aan het huishouden?
Wij hebben geen kinderen. Gelukkig niet.

7. Wat zijn je favoriete huishoudelijke producten?
Ik weet niet of de wc-blokjes van Toilet Tapes een huishoudelijk product zijn, maar deze vind ik heel erg fijn. Verder vind ik schoonmaakazijn en (baking) soda fijn, maar eerlijk gezegd kijk ik gewoon wat we nog hebben in het keukenkastje en gebruik ik dat.

8. Krijg je wel eens hulp in de huishouding? Zo ja, van wie en waarmee?
Zoals eerder genoemd doen mijn vriend en ik gezamenlijk het huishouden. Maar als mijn moeder langskomt, dan kan ze het nooit laten om ons te helpen en doet ze uit zichzelf bij ons de afwas en helpt ze me mee met het opvouwen van de was. Mijn vader overigens ook wel. Dank je wel daarvoor!

9. Je krijgt een telefoon, je schoonmoeder kondigt aan dat ze in de buurt is en even een kopje koffie komt drinken. Wat doe jij?
Waarschijnlijk krijg ik van mijn vriend te horen en dan krijg ik van hem te horen of ik nog iets moet schoonmaken of moet opruimen. Vaak wordt de afwas die er staat weggewerkt en doen we de stofzuiger er nog even doorheen, maar dit doen we eigenlijk voor al ons bezoek.

10. Wat is je ultieme tip voor andere huisvrouwen?
Uhhhh vergeet je wasmachine niet schoon te maken. Als je vaak koud wast, dan kan er rottigheid in achterblijven, die je er eigenlijk alleen met hoge temperaturen uitkrijgt. Volgens een website via Google schijn je er dan ook vaatwastabletjes in te moeten doen en dat doe ik ook altijd. Daardoor geen vieze en stinkende wasmachine.

Ik heb door het invullen van deze tag niet meer zin gekregen in het doen van het huishouden, maar ik ben wel benieuwd hoe leuk jij het doen van het huishouden vindt.

Jouvence had wat vragen erbij bedacht, maar vond ik nogal veel van het goede en besloot de originele vragen van Mamaliefde te gebruiken.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s