Deveny gaat beleggen

Ik zal je gelijk uit je droom halen. Want het beleggen waar ik het nu over heb, heeft niks te maken met het beleggen van mijn boterham. Ik ga de beurs op. In ieder geval dat is het plan. Hoe wil en ga ik dat aanpakken? Dat is een goede vraag, want dat weet ik eerlijk gezegd nog niet helemaal. Voordat je bang wordt dat als een kip zonder kop mijn geld ga investeren, wees dan maar gerust en lees verder hoe ik het wel wil gaan aanpakken.

Maar eerst zal ik eens uitleggen waarom ik de keuze heb gemaakt om te gaan beleggen. Ik heb geld altijd interessant gevonden, maar ongeveer een jaartje geleden ging bij mij de knop om. Op verschillende kanalen begon ik meer te lezen over FIRE (Financially Independent & Retire Early = financieel onafhankelijk worden), beleggen, aandelen, noem het maar op. Niet meer 100% te hoeven werken voor mijn geld, maar een passief inkomen voor mezelf genereren. Dat is iets dat ik graag zou willen hebben en daarom besloot ik om me er in te gaan verdiepen.

Allereerst begon ik wat Instagramaccounts te volgen die over dit financiële proces vertellen. Zo volg ik FIRE for women, PorteRenee en Celine Charlotte. Die laatste is geen account specifiek over geld, maar ondernemerschap en daar hoort geld natuurlijk ook bij. Ik vind het fijn om onder te dompelen in de stories en posts van deze accounts en zo langzaamaan meer te leren over de wonderlijke wereld buiten mijn bubbel.

Maar toch bleef het een hele tijd alleen maar bij kijken, want echt in iets investeren durfde ik niet. De stomme redenen: het kost geld, heb ik dat ervoor over, heb ik de kennis wel en heb ik daar wel tijd voor, waren de dingen die mij tot vorige week tegenhielden. Toen volgde ik namelijk het webinar van Nowherdays en Beleggen met Bart genaamd Samen Starten met Beleggen. In dit webinar werden een aantal dingen besproken over beleggen en aan het einde van het webinar boden ze een korting aan voor hun cursus Samen Starten met Beleggen. Heel slim natuurlijk, want zo word je extra getriggerd om de cursus te gaan volgen.

Voor mij was dit het laatst zetje dat ik nodig had. Ik had namelijk het idee dat als ik nu niet zo beginnen met beleggen dat ik het dan alleen maar zou uitstellen en op de lange termijn geld zou mislopen. Zo gezegd, zo gedaan. Vandaag ben ik daarom begonnen met de cursus en zo net heb ik ook de kick-start gehad met Bart. De komende weken ga ik aan de slag met onder andere het maken van een beleggingsplan en ga ik een beleggersrekening openen. Maar voordat ik als kip zonder kop aan de slag ga, ga ik eerst goed onderzoek doen.

Ik ben heel enthousiast en vind het ergens ook erg spannend, want het is natuurlijk de bedoeling dat ik na deze cursus ook echt aan de slag en het niet langer meer uitstel. Voor de cursus heb ik zes weken de tijd gekregen om alles te doen en ik had vandaag al heel veel zin om aan de slag te gaan. Ook ben ik nu al heel blij dat de keuze gemaakt heb om de cursus te gaan volgen en een stap in de richting van mijn doel gemaakt heb: een miljoen voor mijn pensioen en/of FIRE worden.

Heb jij ervaring met beleggen?

Lijkt het je ook interessant om te leren beleggen? Klik dan op de volgende link om bij de cursus Samen Starten met Beleggen van Nowherdays te komen. Dit is een affiliatie link en als je de cursus via deze link aanschaft, dan krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “Deveny gaat beleggen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s