Duurzaam met Deveny: body lotion #2

Een tijdje geleden kon je mijn eerste poging tot het verduurzamen van mijn body lotion gebruik lezen. Helaas was de Pure Shea Butter van Helemaal Shea niet het juiste product voor mij en ging mijn zoektocht verder. Mijn zoektocht bracht mij naar de solid lotion van Zero Waste Path. Zal het dit keer een succes zijn of is het weer een domper?

Ik koos voor de floral solid lotion met een geur van lavendel, palmarosa en ylang-ylang. Dit zou een zoete en bloemige geur moeten geven. De bar bestaat uit cacaoboter, sheaboter, zoete amandelolie, extra vierge olijfolie en vitamine E-olie. Verder is hij helemaal vegan en handgemaakt. Voor wie er ook interesse heeft in de verpakking: deze is gemaakt van 100% gerecycled, ongebleekt karton en voor de etiketten wordt een op amandelbasis natuurlijke lijm gebruikt.

Uitproberen

Toen ik de bar binnenkreeg, was ik verbaasd over de grootte. Omdat de bar eigenlijk niet groter is dan mijn hand, ben ik benieuwd of ik hier een hele tijd mee ga doen. Het gebruik zou erg gemakkelijk moeten zijn: de bar over een licht vochtige huid wrijven en daarna alles lekker inmasseren. Zo gezegd, zo gedaan.

Laten we beginnen bij het begin. Over de geur zijn de meningen verdeeld. Ik vind hem heel lekker ruiken, maar mijn vriend totaal niet. Hij trok zijn neus op en vroeg waar het rare geurtje vandaan kwam. De geur ruik je eigenlijk alleen goed op de bar. Je ruikt hem wel even na het smeren, maar is niet zo sterk dat je hem de hele dag op je huid blijft ruiken. Op zich niet erg, want dat is niet het belangrijkste dat de bar moet doen.

Het wrijven van de bar op je huid gaat erg makkelijk. Als je huid warm is van het douchen, dan zorgt dit ervoor dat bar makkelijk over je huid glijdt. Eventueel kan je de bar even tussen je handen houden, zodat het alvast een beetje opwarmt. Net als bij de Pure Shea Butter was het zoeken naar de juiste hoeveelheid. In het begin wreef ik er mijn hele lichaam mee in en daarna probeerde ik wat minder te gebruiken. Dit zorgde uiteindelijk een beetje voor hetzelfde resultaat als bij de Pure Shea Butter: een fijn gebruik als het hele lichaam ingesmeerd wordt, maar minder als je de hoeveelheid aanpast.

Conclusie

Ik vind het erg jammer, maar de ervaring is bijna hetzelfde als bij de Pure Shea Butter. Als ik mijn hele lichaam insmeer met de lotion en daarna inmasseer, dan heb ik geen last van een droog gevoel en voelt mijn huid prettig aan. Zodra ik wat spaarzamer begin om te gaan met de bar, komt ook het droge gevoel terug. Dit keer had ik geen last van erge jeuk wat wel een stuk beter is.

Ook bij de solid lotion vond ik dat het gebruik van korte duur was. Binnen een week was de bar al voor zeker 75% op en brak hij in twee stukjes. Erg spijtig, want dit was niet het geval. Als de bar wat groter was geweest en wat minder snel opging, dan had ik het zeker opnieuw besteld en misschien ook wel de andere geuren geprobeerd.

Voor nu ben ik weer terug geswitcht naar mijn vertrouwde zonnebrandcrème als body lotion. Als je een duurzamere optie weet voor een body lotion, dan hoor ik het graag!

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s