Het Schetsboek van Leonie #3

Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden dat ik jullie een kijkje in mijn schetsboek gaf. Sindsdien heb ik bijna iedere dag getekend en dat zie je terug (gelukkig). Ik ben qua techniek aardig vooruit gegaan en heb meer kennis gekregen van materialen. Ik weet nu veel meer over de verschillende soorten papier en de toepassing van verschillende soorten verf, potloden en stiften. Dit is ook het grootste verschil sinds mijn laatste blog over mijn schetsboek. Toen gebruikte ik bijna alleen maar aquarelverf van Winsor & Newton, Van Gogh en Ecoline. Inmiddels is dit uitgebreid met acrylverf van Amsterdam,  alcohol markers van Ohuhu en Winsor & Newton en potloden van Faber-Castell.

Ik gebruik nog steeds hetzelfde Royal Talens schetsboek als toen, maar die is bijna vol en wordt dan vervangen door twee verschillende schetsboeken: eentje van Ohuhu voor tekeningen met alcohol markers en eentje van Hahnemühle voor aquarelverf. Deze gebruik ik voornamelijk voor wat kleinere illustraties die ik niet per se op een los papier hoef te hebben. Naast mijn Royal Talens schetsboek, ben ik een ‘Schetsboek voor Zooitjes’ gestart waarin ik dingen oefen die niet altijd mooi hoeven te zijn (vandaar ‘zooitjes’). Vandaag ligt ik een paar dingen uit beide schetsboeken uit en wat illustraties die ik heb gemaakt op losse papieren.

Per ongeluk goed gelukte pagina’s uit het ‘Schetsboek voor Zooitjes’.
Op de bovenstaande pagina’s oefende ik met het tekenen van olifanten, beren en uilen. De schetsen werden best wel mooi en de pagina’s zijn zo per ongeluk best wel mooi geworden!

Vogels in 3 soorten materialen
Dit zijn drie dezelfde vogeltjes die ik met drie verschillende materialen heb gemaakt. Gewoon om te kijken hoe verschillend ze zouden worden met die materialen. Misschien is het een beetje een Corona activiteit, maar het was eigenlijk heel leuk om te doen! Van links naar rechts zie je: alcohol markers, aquarelverf en acrylverf. Welke vind jij het mooist?

Eekhoorntje
Tot dit eekhoorntje werd ik geïnspireerd toen ik voor een paar dagen op vakantie was op de Veluwe. Ik vind dat je hier redelijk goed kan zien dat ik vooruit gegaan ben met mijn aquarelskills. Daarnaast vind ik hem gewoon heel schattig.

Disney
Ik ben ook mijn grote liefde voor Disney gaan incorporeren in mijn tekeningen en schilderingen. Ik vind het heerlijk om af en toe een scène of wat karakters uit één van de Disneyfilms na te maken. Daarvan zie je hier het resultaat. Ik denk dat ik het meest trots ben op Stitch. Stitch maakte ik met acrylverf, Winnie the Pooh is gemaakt met aquarelverf en Simba en Nala zijn getekend met alcohol markers.

Huizen
Toen ik mijn vorige blog over mijn schetsboek schreef, tekende ik echt alleen nog maar dieren. Inmiddels is dat heel rustig aan het veranderen. Ik vind dieren nog steeds het leukste om te tekenen, maar ik vind het ook steeds leuker om huizen te tekenen en hier en daar wat mensen. Hier zie je het resultaat van het huizen tekenen. Het kasteel is geïnspireerd op een kasteel uit de Droomvlucht in de Efteling en maakte ik met alchohol markers. Het huisje is een huisje dat in Hollum staat op Ameland. Weer een tekening geïnspireerd op één van mijn vakanties dus! Dit huisje is ook de eerste serieuze tekening die ik maakte met mijn Faber-Castell Polychromos kleurpotloden en ik ben gelijk helemaal verliefd op ze geworden. Er komt zoveel kleur af!

De Monochrome Serie
Hier zijn ze: wat van de mensen die ik zo af en toe teken. Je ziet ze hier op de volgorde waarop ik ze gemaakt heb. Ze zijn gemaakt met India inkt van Winsor & Newton. Dat is ook iets wat verschilt met de meeste van mijn andere tekeningen: ze zijn monochroom en niet kleurrijk. Bij Iron Man vond ik dat een leuk experiment en ik besloot er een serie van te maken. Wie zou ik nog meer moeten toevoegen?

De Theepotten
Deze theepotten zijn het grote voorbeeld van wat een jaar lang bijna elke dag tekenen doet. Er zit namelijk ongeveer een jaar verschil tussen de beide illustraties. De groene theepot was één van mijn eerste illustraties in het Royal Talens schetsboek. De muisjes heb ik zelf verzonnen en die heb ik inmiddels in heel veel verschillende situaties getekend. De illustratie met de groente theepot vind ik wat leeg nu en de theepot vind ik qua vorm niet zo mooi gelukt. Ik wilde hem toen ook al anders maken, maar ik wist niet hoe. De rode theepot vind ik echt een wereld van verschil. Ook gebeurd er veel meer in de nieuwere versie. Ik ben benieuwd hoe ik deze tekening over een jaar weer zal maken!

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

2 gedachten over “Het Schetsboek van Leonie #3”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s