Week zonder vlees: Falafelwrap

Het is deze week de week zonder vlees. Dit jaar is alweer de vierde editie van het initiatief van de Hippe Vegetariër. Deze week wordt heel Nederland aangemoedigd om eens geen vlees te eten en meer vegetarisch. Dit initiatief steun ik heel erg, want het is niet meer van deze tijd om elke dag vlees te eten. Er zijn genoeg lekker vleesvervangers of manieren om te genieten van een maaltijd zonder vlees.

Ik zal gelijk maar eerlijk. Ikzelf zal nooit volledig vegetariër kunnen worden. Ook al kan ik heel erg genieten van een lekkere vegetarische maaltijd en soms ook een veganistische. Ik vind een stukje vlees op zijn tijd ook erg lekker en daar streeft de Hippe Vegetariër ook naar. Haar doel is niet er voor zorgen dat heel Nederland ineens vegetarisch gaat eten, maar ervoor te zorgen dat er op termijn wel meer plantaardiger gegeten gaat worden.

Om je op weg te helpen deel ik vandaag mijn recept voor wraps met falafel. Falafel zijn gefrituurde/gebakken balletjes van kikkererwten. Je kan ze bij van alles gebruiken, als onderdeel van je agv’tje (aardappelen groente vega), in een couscousgerecht, in een pita of zoals ik het in dit recept doe in een wrap.

Falafelwrap

Voor meerdere wraps

Ingrediënten
– 0,5 komkommer
– 1 tomaat
– 0,5 plak feta
– 1 teentje knoflook
– 5 eetlepels kwark
– Peper naar smaak
– 0,5 eetlepel Provençaalse kruiden
– 1 bakje falafel
– 2 eetlepels (zonnebloem)olie
– 1 pak volkoren wraps (vaak zijn dit 8 stuks)
– 0,5 zakje sla naar keuze
– Sriracha naar smaak

Bereidingswijze
– Snijd de komkommer, tomaat en feta in blokjes.
– Pers het teentje knoflook uit. Meng deze samen met de kwark, peper en Provençaalse kruiden in een kommetje en zet apart.
– Verwarm in een pan de olie en bak zoals aangegeven op de verpakking de falafel. Vaak is dit op middelhoog vuur 4 minuten.
– Verwarm een aantal wraps zoals aangegeven op de verpakking. Het aantal wraps dat je verwarmt ligt aan hoeveel falafelballetjes je hebt. Mijn vriend en ik houden ongeveer 3 à 4 balletjes per wrap aan. Hoe meer balletjes hebt, hoe meer wraps je kan beleggen.
– Het beleggen van een wrap kan je naar eigen inzicht doen, maar ik doe het als volgt: neem een wrap en smeer hier met een lepel ongeveer een eetlepel kwarksaus over uit. Leg hierna wat sla, komkommer, tomaat, feta en een aantal balletjes falafel op de wrap. Top de wrap af met sriracha (scherpe chilisaus) naar smaak en vouw de wrap dicht.

Eet smakelijk! Je kan eventueel nog wat extra peper over je wrap doen.

Doe jij mee aan de week zonder vlees?

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s