5 Foto’s

Vandaag gaan we samen foto’s kijken! Ik ben de krochten van mijn fotobestanden ingedoken en heb vijf foto’s opgeduikeld die ik aan je laat zien en ik vertel gelijk wat ze voor mij betekenen. Ik beloof je dat het geen melodramatisch verhaal wordt, maar je zult me zeker betrappen op een gezonde dosis sentiment.

“Fonteinloperij”
Ik durf niet te zeggen wanneer deze foto is genomen, maar het zal waarschijnlijk iets minder dan tien jaar geleden zijn. Je ziet mij op mijn blote voeten, met mijn schoenen aan mijn tas gebonden, in een fontein staan in de Efteling. Dit zijn van die fonteinen die plotseling omhoog spuiten en ik ben daar meer dan eens op deze manier drijfnat door geworden. Op een zomerdag is dit een heerlijk gevoel. Je kunt mij niet alleen laten in de buurt van fonteinen, want ik heb een onweerstaanbare drang om erin te gaan. Dat heb ik overigens ook met de zee. Natuurlijk is het niet toevallig dat ik deze foto koos, aangezien deze ook nog eens in de Efteling is genomen. Zoals de meesten weten (waarschijnlijk iedereen wel), is dat één van mijn favoriete plekken.

“God”
Nee, niet die ene god. Op deze foto uit 2009 speelde ik een Griekse god die uit een lange slaap kwam. Vandaar het haar. Ik was ook nog eens dronken (althans, de god die ik speelde was dronken), vandaar de gezichtsuitdrukking. Deze foto staat voor mijn liefde voor theater en voor mijn middelbare schooltijd. Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik meer tijd besteed aan theater dan aan mijn huiswerk. Inmiddels speel ik zelf niet meer, maar ga ik nog altijd heel graag naar theatervoorstellingen.

“Iron Man”
Dit is een foto van een tekening die in maart 2020 maakte, net voordat we in lockdown gingen. Ik begon nerveus te worden van al het nieuws rondom het Corona-virus en begon daardoor een oude hobby weer op te pakken: tekenen. Ik tekende Iron Man met referenties naar de andere Avengers. Het maakte me rustiger en dat was het begin van wat mijn leven tijdens deze pandemie heeft gered. Sinds die dag teken ik iedere dag en ben ik ontzettend vooruit gegaan. Als ik nu naar deze tekening kijk, zou ik zoveel dingen anders doen. En dat met maar een jaar verschil (terwijl ik nog steeds nerveus word van Corona).

“Oma”
Zoals je misschien kan raden aan de hand van mijn blog van vorige week: ik ben nogal wijs met mijn opa’s en oma’s. Op deze foto sta ik samen met mijn moeder en oma op de foto. We waren hier op één van onze vele uitjes. Meestal gingen we naar Paleis het Loo, maar deze foto is genomen in het Mauritshuis in november 2014 (let vooral niet op mijn korte mouwen, ik weet niet wat me bezielde). Ik ben super dankbaar dat ik al die uitjes heb mogen doen met mijn oma. Zoveel mooie herinneringen wanneer ik naar deze foto kijk! Sowieso ben ik erg dankbaar voor mijn familie en vrienden. Als je het over life savers tijdens de pandemie hebt…  

“Blogpartners in crime”
Deveny mag natuurlijk niet ontbreken in deze galerij. Deze foto staat voor de vele avonturen die we samen hebben beleefd, om te beginnen bij de beslissing in oktober 2017 om samen een blog te beginnen. Op deze foto staan we in een paskamer. Daar hebben we heel veel gestaan. Toen we nog samen werkten en allebei eerder weg mochten, gingen we regelmatig shoppen en dat zijn we steeds blijven doen. Eigenlijk heel slecht, want zodra wij samen gaan shoppen, gaat elke vorm van discipline overboord en worden er spaarrekeningen geplunderd. We kopen veel te veel en eten ieder twee stukken taart. Dat maakt niet uit, want die calorieën lachen we er wel weer af. Dat we het maar snel weer mogen beleven.

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s