Review: Lemon tarts en Madeleines van Bonne Maman

We struinen langs het koekschap in de supermarkt en komen de bijna idyllische verpakkingen van Bonne Maman tegen. De rood-wit geblokte verpakkingen geven een automatische associatie met een picknick op zomerdag of met iets waarvan ze zeggen dat grootmoeder het heeft gemaakt. Tijd om eens de proef op de som te nemen of het ook zo smaakt!

We kiezen voor de lemon tarts en de Madeleines met chocolade. Van de lemon tarts is er ook een variant met frambozen, maar de lemon variant lijkt ons lekkerder.  De Madeleines zijn ook zonder chocolade verkrijgbaar, maar we kunnen Leonie natuurlijk niet haar chocolade ontzeggen. 

Als we thuis de verpakkingen open maken, zijn de tarts en Madeleines veel kleiner dan we van te voren hadden verwacht. Misschien is dit formaat wel leuk om bij een high tea te gebruiken. Alle cakejes en tarts blijken apart verpakt. Zonde van het plastic, want waarom zou je zo’n mini Madeleine of tart meenemen in je handtas? Toen we de verpakkingen openden, kwam er een chemische geur ons tegemoet. Onze nieuwsgierigheid is nu echt gewekt, want het zelfgemaakte grootmoeders koekje-gevoel verdwijnt nu langzaam.

Maar hoe zit dat met de smaak?

Lemon tarts


Het koekje van de lemon tarts is lekker knapperig, maar de vulling plakt ontzettend aan je tanden. Ook proeft de vulling niet echt naar citroen, maar eerder naar hele goedkope citroensnoepjes. Als we nog een hap nemen, springen de vullingen er helemaal uit en besluiten we ze niet meer te kopen. We twijfelen zelfs om de verpakking op te maken, maar daar vinden we wel iemand voor (die we niet mogen). 

Madeleines met chocolade

Deze cakejes ruiken niet zo chemisch als de tarts, maar maken ons nog niet dolenthousiast. Doordat de cakejes best hoog zijn, verwachten we een vulling. Helaas kwam deze verwachting niet uit, maar werden we verrast met een enigszins luchtig cakeje. De chocolade overheerst niet en maakt er een mooi geheel van. Ze zijn lekker zoet, maar niet te zoet, waardoor het gelukkig niet het snoep-effect heeft zoals bij de lemon tarts. Verder doet het ons denken aan cakejes die we vroeger van oma kregen en is het grootmoeder gevoel weer terug.

In conclusie: laat je niet te snel verleiden door de grootmoeders-keuken verpakking van Bonne Maman. De lemon tarts waren geen succes, maar de Madeleines zouden we wel weer opnieuw kopen. Als je een high tea organiseert en niet ellenlang in de keuken te staan voor cakejes, zouden de Madeleines een leuke toevoeging zijn.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s