Review: 4x Ginger Beer

Toen ik een klein meisje was, dronk ik het liefst de hele dag frisdrank. Gelukkig mocht dit niet van mijn ouders, want ik gok dat ik anders een serieuze frisdrankverslaving had ontwikkeld. Mijn favoriete frisdrank was toen 7-up en tot een paar jaar geleden kon ik daar heel erg van genieten. Nu drink ik niet meer zo heel vaak frisdrank, want als diëtist moet ik enigszins het goed voorbeeld geven. 😉 Als ik nu frisdrank drink, dan kies ik voor Ginger beer. Ik ben namelijk verzot op gember. Maar welke is het lekkerst?

Ik struinde heel onzelfzuchtig de Jumbo bij mij om de hoek af en kwam met vier merken thuis: Royal Club, Old Jamaica, Bundaberg en Fentimans. Ik koop eigenlijk altijd Royal Club, omdat deze het goedkoopst is en prima vind smaken, maar ik heb Bundaberg en Fentimans ook al eens gehad. Old Jamaica was het enige merk dat ik nog niet eerder had geprobeerd, dus naar deze ben ik het meest benieuwd.

Royal Club

Hoeveelheid: 330 ml
Prijs: € 0,78
Oordeel: Royal Club heeft een lekkere gembersmaak, die niet je hele mond overneemt. Soms kan een sterke gembersmaak zorgen voor een brandend gevoel in de keel als je het doorslikt, maar daar had ik geen last van (eigenlijk nooit bij gember). Verder vind ik het niet te zoet en geen overheersende nasmaak.
Cijfer: 7

Old Jamaica

Hoeveelheid: 330 ml
Prijs: € 0,79
Oordeel: Old Jamaica heeft een sterkere gembersmaak dan Royal Club en bij mijn eerste slok had ik een licht brandend gevoel in mijn keel. Ik vind het geen onprettig gevoel, maar als je er niet van houdt dan kan je dit minder vinden. Na de eerste gembersmaak komt al snel een hele zoete smaak. Deze smaak is al erg snel heel overheersend en zo erg dat ik minder lekker begin te vinden. De nasmaak is te zoet waardoor ik met een onprettige smaak achterblijf.
Cijfer: 6

Bundaberg

Hoeveelheid: 375 ml
Prijs: € 1,67
Oordeel: Qua gembersmaak zit Bundaberg tussen Royal Club en Old Jamaica in. Geen hele sterke gembersmaak en geen brandend gevoel in de keel. Ook geen hele zoete smaak, waardoor het net zo lekker drinkt als Royal Club en geen vervelende nasmaak.
Cijfer: 7

Fentimans

Hoeveelheid: 500 ml
Prijs: € 2,99
Oordeel: Fentimans heeft de sterkste gembersmaak van alle vier en is ook degene met het meest brandende gevoel in de keel. Het had een paar slokken nodig om hier aan te wennen. Zodra ik hier aan gewend was, kwam ook de citroensmaak van de muddled lime wat meer naar voren en die is ook erg prettig. Dit is bij lange na de minst zoete Ginger beer en zorgt voor de beste nasmaak. Dit kan misschien ook komen, doordat deze de sterkste gembersmaak heeft.
Cijfer: 8

Conclusie

Ondanks dat ik Fentimans de lekkerste vind, denk ik wel dat Royal Club het merk blijft dat ik het meest blijf kopen. Fentimans is volgens de website wel in een kleine blikje te koop, maar volgens mij niet bij mijn Jumbo. Hierdoor vind ik de fles net wat te groot en ook wat aan de duurdere kant. Dit wil niet zeggen dat ik het nooit meer ga kopen, maar om mijn frisdrank-inname binnen de perken te houden, koop ik volgende keer wel weer gewoon Royal Club.

Drink jij wel eens Ginger beer?

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

3 gedachten over “Review: 4x Ginger Beer”

 1. Ik vind het jammer dat je het eigen merk van AH (fles van 0,75 cl voor € 0,86 geloof ik) niet hebt meegenomen in de vergelijking. Ben benieuwd naar jouw beleving daarvan. Ik vind het niet slecht.

  Like

  1. Hoi Theo,

   Als je de tweede alinea goed gelezen hebt, dan las je daar dat ik de Ginger Beers bij de Jumbo heb gekocht en niet bij Albert Heijn. Hierdoor heb ik niet het huismerk van Albert Heijn getest. Maar bedankt voor je tip! Misschien dat ik binnenkort langs Albert Heijn ga.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s