Een Week uit het Wanhopige Leven van Leonie #6

Het is tijd voor weer een nieuw inkijkje in mijn leven, want hoe lekker is het om bij iemand anders naar binnen te gluren? Het was een week waar we nog steeds in lockdown zitten, ik na veel sneeuwpret ook een lading ijspret had, belachelijk lekker at en weer veel in mijn schetsboek kladderde.

Vrijdag 12 februari
Vandaag moest ik werken en was één van mijn collega’s voorlopig voor het laatst bij ons. Daarom bestelden we als lunch crêpes en freakshakes bij Funky Freak. Deveny en ik schreven ooit een blog over Funky Freak en ook deze keer was het weer fenomenaal en bezorgde het me een sugar rush voor de rest van de middag. Ik had namelijk een crêpe met Kinder Bueno, aardbeien (Fruit! Gezond!), chocoladesaus en vanille ijs en een freakshake met Oreo. Een goede dag dus! Ik beheer ook de social media van ons filiaal en we maakten weer een serie foto’s, wat heel leuk was in de mooie sneeuw!

De Kinder Bueno Crêpe van Funky Freak

Zaterdag 13 februari
Toen ik vanochtend op stond, had ik nog geen idee dat dit zo’n leuk winterweekend zou worden. Overal op social media zag ik foto’s en filmpjes van mensen die aan het schaatsen waren. Ik ben niet zo goed in schaatsen en ik wilde niet tussen de mensenmassa, maar ik had tegelijkertijd ook een soort van Fear of Missing Out. Samen met vrienden vroeg ik me toen af of je zou kunnen schaatsen op het moeras in het bos bij mijn huis. We besloten spontaan dat te testen tijdens een rondje met de hond. Het ijs bleek te hobbelig om te kunnen schaatsen, maar je kon er wel overheen lopen, al hoorde je op sommige plekken wel de borrels van het moeras. Zo stonden we ineens midden op het moeras. Zo gek om te beseffen! Normaal kun je daar nooit komen. We haalden lunch (warme chocolademelk en een broodje kaassoufflé) bij het restaurantje in het bos. ’s Middags maakte ik met aquarelverf een olifant met Galaxy-kleuren. Een heerlijke en gezellige dag!

De Galaxy olifant

Zondag 14 februari
Zaterdagavond appte een vriendin of ik vandaag al wat te doen had en of ik wilde gaan schaatsen. Natuurlijk wilde ik dat! We gingen schaatsen op het Hoornsemeer. Weer zo’n gekke beleving van op plekken staan, waar dat normaal nooit kan. Een houten stellage om je bootje aan vast te maken werd een bankje. We hebben hier zo lang geen natuurijs gehad, dat we dit natuurlijk helemaal niet gewend zijn. De dieren rondom het Hoornsemeer waren ook wat onthand, want er was een ree die het ijs over wilde steken, maar we kennen natuurlijk allemaal de scène van Bambi op het ijs… Deze ree zakte af en toe ook met zijn pootjes door de dunnere stukken ijs, maar gelukkig heeft hij de overkant gehaald. Het grootste gedeelte van de dag hadden we zon, dus echt genoten. Ik voelde me wel af en toe ook zoals Bambi, gezien mijn ‘fantastische’ schaatskunsten (not). In het Gronings noemen ze schaatsen ‘scheuvelen’ en dat woord past eigenlijk best wel bij mijn schaatskunsten. Toen de zon weg trok en het snijdend koud werd, zijn we huiswaarts gekeerd. Ik vind het leuk om in het weekend iets lekkers te bakken of een uitgebreid toetje te maken. Zo hadden vanavond speculaastiramisu. Daar was het echt weer voor!

Uitzicht vanaf het bevroren Hoornsemeer

Maandag 15 februari
Eigenlijk had ik vandaag moeten werken, maar net als vorige week had het KNMI code rood afgegeven. Deze keer was ijzel de oorzaak. Uiteindelijk kreeg ik ijsvrij. ’s Middags zette de dooi flink in en ben ik een wandeling gaan maken. Het was een mooie wandeling met gelukkig nog aardig wat sneeuw.

Dinsdag 16 februari
Vandaag haalde ik de ijsvrije dag van gisteren in en heb ik gewerkt. Tussen de middag bestelden we met z’n allen snacks en patat. Ik heb maar een zwaar leven. Onze winkel is een paar uur per dag open om DHL pakketten op te halen en af te geven, maar nog af en toe komen mensen binnen wandelen die denken te kunnen shoppen. Telkens zijn ze verbaasd dat dat niet kan. We zijn tenslotte nog maar een paar maanden in lockdown…

’s Avonds keek ik een slechte romantische komedie op RTL8. RTL8 begon een paar weken voor kerst met elke avond Hallmark kerstfilms, die hebben ze vervolgens doorgezet naar ‘winter romance’ en nu noemden ze het Valentijn films. Af en toe zijn ze te slecht om te uit te staan, maar “Romance Retreat”(mijn god, die titel) was nog wel vermakelijk. De films zijn simpel, kennen geen grote plotwendingen of dik drama en bevatten altijd een koppel die (ondanks dat ze een dag daarvoor nog een relatie hadden met een ander) voor elkaar bestemd zijn. Iedereen doet lief tegen elkaar en het uitmaken met hun ex voelt direct goed. Soms ook wel eens lekker om te kijken.

Woensdag 17 februari
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ondanks dat boodschappen doen geen uitje hoort te zijn, voelt dat af en toe wel zo. Ik kom niet meer op veel plekken, dus af en toe ga ik eens naar een andere supermarkt dan ik normaal ga en wordt het ineens een belevenis (#Wildgirl #coronahobby). Ik ging nu eens naar de Jumbo in de Euroborg. Ik vond er onder andere vegan bacon van Vegan Junkstar. Heel benieuwd! Verder heb ik een beetje lopen krabbelen en kleuren in mijn schetsboek en ben ik weer verder gegaan met mijn oneindige “Friends”-marathon. Ik hou echt van “Friends”.

Veel van het ijs en de sneeuw is weer verdwenen. Het voelt bijna alsof er nooit iets is gebeurd.

Donderdag 18 februari
De dag begon met een sportsessie aan de hand van een filmpje op Youtube van Fitnessblender. Ik heb Fitnessblender al vaker aangeraden, omdat zij goede, complete, gratis workouts aanbieden op Youtube en niet overdreven zijn. Ze doen de hele workout met je mee, terwijl ze zelf ook puffen, in plaats van een tandpasta glimlach zonder zweet.

De rest van de dag schreef ik deze blog, deed ik niets, kookte ik lekker (en deze keer ook gezond) en kladderde ik verder in mijn schetsboek. Deze keer maakte ik schetsen van bloemen en een konijn. Vanavond keek ik “The Parent Trap” op Disney+. Die blijft leuk!

Een pagina uit mijn schetsboek

Wat was jouw hoogtepunt van de week? En heb je ook geschaatst?

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s