Trip down memory lane: Winx Club

Toen ik een klein meisje was, was één van mijn favoriete series Winx Club: een serie over feeën. Misschien heb je het meegekregen, maar misschien ook niet. Vrijdag 22 januari kwam de serie Fate: the Winx saga op Netflix. Dit is een nieuwe versie van de serie uit mijn kindertijd. Ik moest en zou deze serie kijken en was erg benieuwd wat Netflix ervan gemaakt was en of ik flashbacks zou krijgen naar de cartoonserie.

Mijn verwachtingen waren laag, want niet elke revival is goed en soms kan je dingen veel prachtiger maken in je gedachten dan dat ze in het echt waren. Ook zijn de series van Netflix niet altijd van goede kwaliteit. Via IMDB kwam ik erachter dat de maker van de serie deze gemaakt had voor de meiden/jongedames van mijn leeftijd die opgegroeid zijn met de serie. Met die instelling ben ik op een stoel bij mijn ouders gaan zitten en keek ik de eerste aflevering (en een dag later had ik alle zes afleveringen gezien).

Maar waar gaat Fate: the Winx saga precies over? Bloom, een meisje die er onlangs achter is gekomen dat ze een vuurfee is, komt aan op Alfea, een school waar jonge meiden en jongens worden opgeleid tot fee of specialist. Ze deelt een suite (die de naam Winx heet) met de feeën Stella (lichtfee), Musa (mindfee), Terra (aardefee) en Aisha (waterfee) en gaat op avontuur om meer over haar verleden te weten te komen.

Allereerst het is geen geweldige serie. De afleveringen duren vijftig minuten en na tien minuten weet je precies wat er gaat gebeuren en komt alles uit. Ik heb wel met erg veel plezier gekeken. In grote lijnen lijkt serie erg op de die van de cartoonserie, maar dan een beetje meer in ‘onze’ wereld. In de serie wordt er volop gebruik gemaakt van mobiele telefoons, auto’s en Instagram, maar dan allemaal in the Otherworld.

Waar de cartoonserie heel vrolijk was met veel felle kleurtjes, is Fate: the Winx saga heel donker en best duister. Hierdoor past het erg bij de huidige trend van duistere bovennatuurlijke tienerseries, die zijn ook vaak niet van geweldige kwaliteit. Het verhaal wordt langzaam opgebouwd en hier en daar wordt er referentie gedaan naar de cartoonserie. Ik merkte wel heel erg aan mezelf dat ik de serie heel erg ging vergelijken met de cartoonversie en zat te wachten om bepaalde dingen te zien.

Ik plaats deze serie in de genre no-brainer. Een no-brainer serie is een serie waar je niet bij na hoeft te denken en gewoon even de tijd verdrijft, want soms heb je dat gewoon nodig. Er gebeurt al genoeg in de wereld. Dus mocht je opzoek zijn naar een no-brainer kijk dan vooral Fate: the Winx saga. Wil je een kwalitatief goede serie? Kijk dan Fate: the Winx saga niet.

Fate: the Winx saga: ***
Sinds 22 januari te zien op Netflix

P.s. Wie had er nog meer tijdens het kijken van de serie de intro van Winx Club in zijn/haar hoofd?

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s