Manifest tegen verplichte voorplanting

Het klinkt sommigen wellicht vreemd in de oren, maar niet elke vrouw tussen de 20 en 40 jaar heeft rammelende eierstokken. Niet iedereen in deze groep is op jacht naar het als ideaal beschouwde huisje, boompje, beestje met een man, een stuk of ‘kids’, een zo groot mogelijke eigen woning en een labrador. Sommigen willen alleen de man. Of een vrouw. Of alleen de labrador. Of niets.

Wanneer jij dus zo’n vrouw bent die om welke reden dan ook tevreden zou zijn met een labrador en niet met een stel nakomelingen, hoef je niet te verwachten serieus te worden genomen. De Algemene Wanhoop kan je hier uit eigen ervaring over informeren. Waarom reageren mensen zo panisch wanneer je zegt dat je geen kinderen wilt? Waarom is het zo raar dat niet bij iedereen de eierstokken rammelen als kerstversiering? 

Maar dan wordt je moeder nooit oma! Vind je dat niet zielig voor haar?” Aah ja, je eigen moeder is natuurlijk dé reden om toch kinderen te krijgen. Wat moet ze anders met haar leven als haar dochter geen kroost produceert? Daarvoor zet je toch gewoon je eigen idealen, angsten en levensdoelen opzij? Dan ‘neem’ je een kind. Onze moeders kunnen het niet schelen en hopen vooral dat we niet te vaak van de trap vallen en genoeg groente eten.

“Ach, je bent de ware nog niet tegengekomen. Ik spreek jou over vijf jaar wel weer.” Leonie is inmiddels 28 en reageert daar toch al wel 15 jaar op met “Prima, dan zul je hetzelfde horen.”. Al ben je met iemand die voor jou helemaal de ware Jacob of Jacobina is, hoeft het toch blijkbaar niet zo te zijn dat daar automatisch kleine Jacobjes en Jacobina’s uit voort hoeven te komen. 

Maker: Emmy Coletti

Wat vindt jouw partner daar dan van? Dat is toch zielig voor hem?” Een kind is geen lamp. Wanneer je partner in de Ikea een lamp ziet die hij helemaal het einde vindt en jij vindt het een afschuwelijk gedrogt, kun je altijd nog een compromis sluiten en de lamp in de wc hangen. Een kind is geen lamp en geen compromis. Ga jezelf vooral niet opofferen voor iemands anders zijn/haar wens. Als de relatie goed zit, dan zou jouw partner dat ook niet van je verwachten. Vanaf dag één weet the boyfriend dat Deveny niet staat te springen voor kleintjes en respecteert dat ook.

Maar we zijn gemaakt om ons voort te planten!” Eerlijk gezegd hebben we van sommige mensen liever niet dat ze zich voortplanten… 

Wanneer jij wel graag een kind wil, of misschien zelfs een heel elftal, doe dat dan. Geniet ervan, maar niet iedereen is hiervoor gemaakt of heeft die behoefte. Mocht je ons heel toevallig met een bolle buik rond zien lopen, dan is dat waarschijnlijk een foodbaby. En ja, je mag prima vragen wanneer we uitgerekend zijn. We zijn wel iets sneller uitgerekend dan negen maanden. 

Eén gedachte over “Manifest tegen verplichte voorplanting”

  1. Ik heb er nog nooit bij stil gestaan om oma te worden. Ben allang blij dat we zo ver zijn gekomen! Geniet maar lekker van alles. Dikke knuffel!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s