Op vakantie in Coronatijd: Landal GreenParks

We moeten allemaal zoveel mogelijk binnen blijven en de meesten van ons snakken naar nieuwe, positieve dingen. De lockdown zorgt door een hele specifieke soort sleur, waarin alle dagen op elkaar beginnen te lijken. Ik wil nieuwe ervaringen, er lekker op uit en een hoogtepunt om naar toe te leven. Aangezien de winkel waar ik werk dicht is, was ik ineens twee weken vrij. Het is me in die twee weken zowaar gelukt om een paar dagen op vakantie te gaan! Hoe?

Je moet nu met heel veel extra dingen rekening houden, wanneer je een vakantie boekt. Tegelijkertijd is de keuze een stuk makkelijker door alle beperkingen:

Locatie: Naar het buitenland reizen is niet mogelijk en is waarschijnlijk nog heel lang niet aan te raden. Daarom moest het een plek in Nederland worden. Je hebt in een stad nu niets te doen, omdat nu alles dicht is. Ook zijn de meeste uitjes niet mogelijk, daarom hoef je geen rekening te houden met hoe centraal je ergens zit. Ik wilde heel graag van de natuur genieten, dus koos uit de Waddeneilanden of de Veluwe. De Veluwe won.

Accommodatie: Hier is de keuze helemaal snel gemaakt. Je kunt nu niet kamperen, gezien de temperaturen en het is ook niet zo Coronaproof om naar een toiletgebouw te moeten. Eerlijk gezegd zou ik ook in een Coronaloze zomer niet willen kamperen. Als je mij ziet kamperen, moet je me heel snel overleveren aan de hulpdiensten, want dan is er iets goed mis. In een hotel is het onhandig of zelfs onmogelijk om aan eten te komen. Zo was het al snel duidelijk dat een huisje met keukentje de beste optie was. Omdat ik vroeger regelmatig met mijn ouders op parken van Landal GreenParks gelogeerd heb, viel de keuze hier op. Specifiek voor het park Rabbit Hill. Dat bleek de perfecte keuze!

Zoals je kunt verwachten zijn het zwembad en de bowlingbanen dicht. Wel kun je midgetgolfen, spelen in de speeltuinen, eten bestellen, ijs halen, fietsen huren of zoals ik eindeloos wandelen in de omgeving. Landal Rabbit Hill ligt namelijk middenin de Veluwse bossen. Welke kant je van het park je ook kiest, je komt in het bos terecht en daar heb ik goed gebruik van gemaakt. Ik mocht er twee volle dagen genieten en heb in totaal ongeveer 20 kilometer gewandeld, door het bos, langs heide en vennen. Voor een deel hebben we gebruik gemaakt van routes waar je paaltjes volgt en voor een deel zijn we gewoon door het bos gaan lopen, waardoor we op verrassend mooie plekken terecht kwamen. Het was er ook helemaal niet druk in het bos, wat een extra vrij gevoel gaf.

Een vakantievideo!

Ondanks dat het winter was, heb ik een hele hoop dieren gezien. Zelfs alleen al vanuit het huisje zag ik tientallen vogels en elke dag een paar eekhoorns. Tijdens de wandelingen zag ik een kudde herten en een ree rond hupsen. Een soort Nederlandse safari, zeg maar. ’s Avonds hebben we twee keer zelf gekookt en een keer eten laten bezorgen. Ook is er op het park een klein supermarktje. Hierdoor hoef je eigenlijk nergens heen en dat geeft ontzettend veel gemak. Hoe Coronaproof wil je het hebben? Het huisje is ook nog eens ontzettend knus en je bent gewoon even in een andere omgeving.

Ik heb echt het gevoel eruit te zijn geweest. De verandering van omgeving voor maar een paar dagen in eigen land geeft weer nieuwe energie om de lockdown uit te zitten. De gehele vakantie was Coronaproof, omdat ik niet in contact ben geweest met veel andere mensen en ik heb ondanks de restricties super erg genoten van de prachtige bossen en het knusse huisje.

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “Op vakantie in Coronatijd: Landal GreenParks”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s