Vegetarische groene Gnocchi

Zie jij ze ook wel eens in de supermarkt tussen de gedroogde pasta liggen? Van die vacuüm verpakte bolletjes? Heb je dan ook geen idee wat je ermee zou moeten?

Het is gnocchi! En het is voor ons Nederlanders nog wel eens de vraag hoe je dat nou fatsoenlijk uitspreekt. Gnocchi komt van oorsprong uit Italië, maar de uitspraak klinkt eerder als iets Scandinavisch. Je zegt namelijk iets als “Njokkie”. Je vindt ze dus tussen de gedroogde pastasoorten, maar ze bestaan eigenlijk voornamelijk uit aardappel. Doordat het van aardappel is gemaakt, geeft het in een recept met groente en saus meer bite en ook bijna een soort romigheid. Vandaag laat ik je zien dat je er een heel lekker en gezond gerecht mee kunt maken! Deze vegetarische groene gnocchi is een makkelijk eenpansgerecht, dat binnen twintig minuten op tafel staat en tot één van mijn persoonlijke favorieten behoort.

Ingrediënten (voor 2 personen)
500 gram gnocchi
Halve courgette
125 gram kastanjechampignons
80 gram spinazie
120 gram groene pesto (van de versafdeling)
Parmezaanse kaas naar smaak
Evt. een takje basilicum ter decoratie

Aan de slag!
Snij de courgette in kwarten en daarna in plakjes. Snij de kastanjechampignons ook in plakjes.

In veel recepten moet je de gnocchi kort koken, maar not today. Je kunt ze namelijk ook bakken. Doe een scheut olie in een hapjes- of wokpan en bak de gnocchi op middelhoog vuur tot ze goudbruin kleuren. Op deze manier krijgen ze een klein beetje een krokant korstje en blijft de binnenkant zacht. Zo krijgt het gerecht extra smaak!

Zo moet de Gnocchi er ongeveer uit zien

Voeg als de gnocchi goudbruin kleurt de courgette toe en bak deze ongeveer drie minuten mee. Voeg dan ook de kastanjechampignons toe.

Wanneer de kastanjechampignons goed gebakken zijn en de courgette wat zachter is geworden, zet je het vuur lager en voeg je de spinazie toe. Ik heb hier gekozen voor babyspinazie, omdat dit kleinere blaadjes zijn en ik dat zelf fijner vind eten, maar je kunt ook gewone spinazie gebruiken.

Wanneer de spinazie is geslonken, voeg je de pesto toe. Laat vervolgens even doorwarmen.

Tijd om te serveren! Voeg op je bord geraspte kaas naar smaak toe (lekker veel dus). Feeling fancy? Leg dan een blaadje basilicum bovenop!

Een kind kan de was doen! Eetsmakelijk!

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s