De ontdekking van 2020: podcasts

Zoals je misschien wel weet, ben ik dol op muziek. Waar ik totaal niet van houd is radio. Waarom? Ik wil naar muziek kunnen luisteren en al dat gepraat tussendoor vind ik verschrikkelijk. Ik heb het idee ook dat ik mijn oren bij radio uitgaan. Ik heb namelijk nooit door wanneer er een leuk nummer gedraaid wordt of dat er überhaupt muziek gedraaid wordt. Hierdoor heb ik heel lang geen podcasts willen luisteren, want ik had er gewoon geen zin in. Hoe is het dan dé ontdekking van 2020 geworden?

Op verschillende lijstjes zag ik voorbij komen dat 2020 door alle lockdowns echt een jaar is geworden om je eigen podcast te beginnen. Want een beetje praten in een microfoon kan je prima vanuit je huiskamer, slaapkamer of een andere plek in je huis doen. Ik had toch december 2020 geen enkele podcast geluisterd, omdat ik het heel erg vergeleek met radio. Ik dacht dat ik het erg op radio vond lijken en zoals ik net al aangaf, vind ik al dat gepraat verschrikkelijk. Toch ben ik de drempel overgegaan en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb!

Ik ben eigenlijk een klein beetje ge-influenced door Gewoon Hanne, want toen iedereen zijn/haar Spotify 2020 Wrapped deelde, deelde zij haar meeste beluisterde podcasts. Ik was al een tijdje benieuwd naar podcasts, maar ik wist niet waar ik moest beginnen. Door haar lijstje ben ik De Zelfspodcast gaan luisteren en had ik mijn podcast-ontgroening.

In het begin vond ik het heel raar, want het was rustig en mensen praten. Dat laatst is natuurlijk te verwachten bij een podcast, maar ik was verrast hoe lang mensen kunnen praten. Want als ik kijk naar hoe lang een podcast soms duurt (45 minuten, een uur of soms langer dan dat) dan vraag ik mij af waar ze het allemaal over gaan hebben en of ik wel geïnteresseerd kon blijven. Maar verbazingwekkend snel was ik hieraan gewend en vlogen de minuten voorbij.

Nadat ik wat afleveringen van De Zelfspodcast had geluisterd, ging ik opzoek naar andere podcasts en kwam ik uit bij Datevermaak, Thee met Tara, Heerlijk Eerlijk de Podcast en Moordzaken de podcast. In dit lijstje zit mijn favoriete podcast van dit moment namelijk Datevermaak!

De eerste aflevering van Datevermaak!

Binnenkort is ik alweer vijf jaar geleden dat ik single was en veel van mijn vriendinnen hebben een relatie of zijn niet aan het daten, dus ik hoor nooit meer dingen over nieuwe liefdes. Door Datevermaak ben ik erachter gekomen hoe erg ik dit gemist heb en hoe leuk het is om te luisteren naar mensen die het over dit onderwerp hebben. Ik ben blij dat de podcast al even bestaat en daardoor heb ik veel om terug te luisteren.

Sinds mijn ontdekking van podcasts luister ik ze heel veel. Tijdens het schoonmaken, als ik achter mijn computer zit en sinds een tijdje ook onder de douche. Ik ben echt blij dat ik podcasts een kans heb gegeven en kan er nu heel erg van genieten. Heb je nog een leuke podcast tip voor mij? Laat het me weten in de comments!

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “De ontdekking van 2020: podcasts”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s