Duurzaam met Deveny: body lotion

Als er iets is waar ik niet snel zonder kan is bodylotion. Ik heb niet een extreem droge huid, maar als ik een dag niet smeer, dan kan ik soms erg zitten krabben vanwege jeuk. Kleding kan me dan niet lekker zitten en ik val minder goed in slaap. Gelukkig heb ik al enige tijd een fijne bodylotion. Eigenlijk is het geen bodylotion, maar zonnebrandcrème met een huidverzorgende factor. Dan hoor ik je vragen: “Deveny, waarom wil je dit dan verduurzamen?” Omdat a) zonnebrandcrème is duur en b) elke maand/twee maanden een nieuwe fles kopen vind ik zonde, want dat is toch weer steeds plastic. Dus om hopelijk minder geld aan zonnebrandcrème uit te geven en minder plastic te gebruiken, ben ik de zoektocht aangegaan voor nieuwe bodylotion.

Ik besloot om te gaan kijken op mijn momenteel favoriete webwinkel: ZoZero. Na een beetje scrollen kwam ik uit bij Shea body butter van Helemaal Shea. Deze shea butter bestaat uit sheaboter, jojoba olie en zoete amandel olie. Naast dat je het op je lichaam kan smeren, kan je het ook gebruiken als een haarmasker.

Uitproberen

De shea butter is een beetje dikkig en er zat geen spateltje bij om het eruit te halen. Dit vond ik een beetje irritant, omdat ik eerst heel erg een kuiltje probeerde te krijgen om wat crème uit het blikje te kunnen krijgen. Hierdoor had ik het idee dat ik eerst veel te veel heb gebruikt om het goed uit het blikje te kunnen krijgen. Nadat ik het kuiltje eenmaal gemaakt had, was het heel erg uitzoeken hoeveel ik nodig had. Ik vind het altijd wel fijn om een beetje een laag te hebben over mijn lichaam, dat ik aan het einde van de dag niet een ‘waas’ aan schilfers zie over vooral mijn benen, dat ik overdag en ’s nachts geen jeuk hebt en dat mijn huid niet om lotion vraagt.

Ook was het uitzoeken hoe deze crème makkelijk uitsmeert, want je moest het een soort van laten smelten in je handen en het daarna smeren op je huid te smeren. Uiteindelijk deed ik eerst een klein beetje crème op mijn handen en haalde ik daarna een beetje om over mijn lichaam te smeren. Het was dus erg veel uitzoeken, maar ben ik er ook tevreden over?

De crème

Conclusie

Het product vind ik fijn, maar ik ga het niet opnieuw kopen. Het duurde even voordat ik een kuiltje in de crème had en moest daarvoor veel gebruiken. Het blikje bevatte 100 ml en ik verwachtte om hier minimaal een maand mee te doen. Helaas is dat niet gebeurd. Toen ik een beetje aan het rekenen sloeg over hoeveel ik al had gebruikt, bleek dat al meer dan de helft te zijn in ongeveer een week/anderhalve week. Toen ik daarna de hoeveelheid crème probeerde te verminderen, ging mijn huid jeuken, had ik een beetje last van een waas schilfers en had ik het idee dat mijn huid om meer verzorging vroeg.

Ik had graag willen weten of de shea butter ook goed werkt als haarmasker. Omdat ik er zo snel doorheen was, heb ik dat niet kunnen testen. Als body lotion ga ik het nogmaals gebruiken, maar misschien dat ik het nog een keer koop als haarmasker.

Mijn zoektocht naar een duurzame body lotion gaat dus verder. Heb jij nog tips? Laat dat me weten in de comments of via social media!

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “Duurzaam met Deveny: body lotion”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s