Lieve 2020,

Het klinkt misschien raar, maar ik wil je graag bedanken voor dit toch erg mooie jaar. Aan het begin had ik niet kunnen voorspellen dat je zo zou lopen, maar ik weet niet zo snel of ik bepaalde dingen anders had willen doen. Niemand zag je aankomen, maar ondanks alle ups en downs vond ik je ergens toch geweldig. Voordat ik je verlaat voor 2021 wil ik nog even het jaar met je doorlopen.

We starten ons jaar samen in Valencia waar ik mijn enige vakantie van het jaar had. De langste periode die ik doorgebracht heb in de buurt van zoveel testosteron. Mooie herinneringen en lekker eten. Dit was het eerste jaar dat ik geen enkel moment doorbracht op school. Het enige moment dat ik schoolmuren heb gezien, was toen ik mijn diploma voor Voeding en Diëtetiek ophaalde. Hier had ik nog erg veel geluk mee op 5 maart, want een klein weekje later begon de eerste lockdown.

Met het ingaan van de lockdown begon ook een avontuur samen met mijn vriend. Wij besloten eind 2019 dat we willen samenwonen. Ik kan zeggen dat dit een van de beste beslissingen ooit is geweest, want ik weet niet of de lockdown anders goed doorgekomen was. Je zorgde er wel voor dat we ook gelijk een goede relatieproef hadden. Want als je geen kant op kan en alleen elkaar hebt, gaat dat wel goed? We wonen nog steeds samen, dus we kunnen wel zeggen dat het goed gaat.

Verder is dit wel het jaar geweest dat ik mijn ouders heel weinig zag. Niet heel moeilijk als er verschillende lockdowns en maatregelen zijn en ze aan de andere kant van het land wonen. Gelukkig hebben ze het wel kunnen regelen dat ze als verrassing ineens op de stoep stonden. Door jou 2020 ben ik maar één keer in Den Haag geweest. Normaal gesproken ben ik er elke (twee) maanden. Nu heb ik alleen een verlaat vader- en moederdagdiner gemaakt en ben ik hem weer gepeerd.

Naast dat ik mijn diploma ophaalde, ben ik ook begonnen aan twee banen. Aan het begin van het jaar mocht ik beginnen als voedingsassistent in een ziekenhuis. Tweede baan kwam aan het einde van het jaar en na ruim een jaar zoeken en solliciteren vond ik een baan als diëtist. Nu ben ik alweer even bezig met twee baantjes en het bevalt me prima!

2020, je was een jaar waarin ik me volwassener begon voelen. Dat vond ik raar en spannend, want naast dat ik een ‘volwassen’ baan kreeg, kocht ik ook mijn eerste auto. Een auto kopen was voor mij echt een stap naar volwassenheid en dat was echt spannend. Nu rijd ik heel blij en trots rond in Bertha en haal ik eindelijk het geld uit mijn rijbewijs.

Natuurlijk vierde ik ook mijn verjaardag en mocht ik 25 kaarsen uitblazen. In plaats van één feestje spreidde ik het uit over de hele week en voelde ik mij toch jarig. Dus kort gezegd een mooi jaar.

Na al deze hoogtepunten moet ik ook nog even zeggen dat het niet altijd koetjes en kalfjes was. Soms gaf je me het gevoel dat er geen einde kwam aan 2020 en was ik de muren van ons appartement soms echt zat. Maar aan alles komt een einde en ook aan jou 2020. Je was mooi, maar ik ga nu verder met 2021. Het gaat je goed, tot nooit meer ziens.

Veel liefs,
Deveny

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s