Mijn Verjaardagsweek

Op dinsdag 8 december werd ik alweer 28 lentes jong. Volgens mijzelf een oude taart en volgens mijn opa een jonge hinde. Nu is verjaardag vieren in Corona-tijd niet zo vanzelfsprekend, maar toch is dit me aardig en zeker Coronaproof gelukt! Ik heb mijn beide opa’s en oma’s in het weekend voor mijn verjaardag apart van elkaar gezien. Dus zij waren mijn eerste verjaardagsvisite. Daarna volgde mijn verjaardagsweek.

Maandag 7 december
Dit was de dag dat Deveny en ik kerstfoto’s gingen maken voor De Algemene Wanhoop. Inmiddels is het traditie dat ik samen met haar en Erik eet van te voren. Dat gaat elk jaar ook met een hoop kabaal. Arme buren… Tegelijk met de kerstfoto’s hebben we ook wat foto’s gemaakt met de voor influencers standaard folieballonnen voor mijn verjaardag.

Dinsdag 8 december
De grote dag! Bij mijn ontbijt had mijn moeder een fles kinderchampagne gezet. Een ontbijt met bubbels! Daarna ben ik baantjes gaan trekken. Toen mocht het nog en ik vind het een heerlijke activiteit. Waarom dus niet ook op mijn verjaardag? Vanmiddag ging ik met mijn vader naar de kerstafdeling van Tuinland. Weer prachtig gemaakt! Ik kocht er een mooie sjaal en een grote kerstster en kwijlde op de mooie kerstballen (Sorry, deze opmerking is niet heel Corona-proof). Aan het einde van de dag kwam mijn broer en kreeg ik mijn cadeautje van hem en mijn ouders samen. Ik kreeg Winsor & Newton Promarkers. Dit zijn stiften op alcohol-basis (in tegendeel van de champagne) die ik al lang graag wilde. Vanavond bestelden we genoeg Chinees eten voor een weeshuis en plopte ik de champagne open.

Een klein stukje kerstafdeling bij je thuis

Woensdag 9 december
Vandaag gebeurde er niets verjaardags-gerelateerd en was een behoorlijke pechdag met een wond op mijn hoofd die geplakt moest worden bij de huisartsenpost. Deze slaan we dus even over.  

Donderdag 10 december
Vandaag maakte ik mijn verjaardagsgebak. Ik heb dit jaar gekozen voor een Sinterklaascheesecake met speculaasbodem en sinaasappelgelei bovenop en Sinterklaasmuffins met kruidnoten en chocolade. Aan het einde van de middag kwam vriendin Wimke. Ze gaf met een dagje Wildlands cadeau. Ze had zelfs al een datum geprikt: 12 januari. Dat moet dus helaas even wachten. Ik kookte voor ons risotto en we maakten alvast wat plannen voor onze kerstmaaltijd. Ik ging met mijn hoofdwond lekker vroeg in mijn bed.

Vrijdag 11 december
Overdag heb ik gewerkt. Vanavond kwamen blogmattie Deveny en onze Mattie Maaike. Ik had lasagne gemaakt. Van Deveny kreeg ik een bakboek: “Leon Happy Baking” met allerlei heerlijke, maar ook bijzondere recepten. Met bijzondere recepten bedoel ik recepten waar suiker wordt vervangen door agavesiroop en gewoon bloem door gemalen amandelen. Noem me ouderwets of een barbaar, maar dat vind ik dus bijzonder. Van Maaike kreeg ik een koekjesmix met daaraan een uitsteekvormpje in de vorm van een koekmannetje en een pakje thee. Thee met koekjes dus! Maaike had ook het kaartspel van “Dilemma op Dinsdag” mee, wat erin resulteerde dat we op deze avond moesten kiezen of we liever elke dag een paling uit onze mond zouden laten vliegen of een keer het water uit het bakje van de wc-borstel zouden opdrinken. Echt een verjaardagsgevoel.

Zaterdag 12 december
Vanochtend heb ik de kerstboom opgezet. We hebben altijd een neppe boom, vanwege de vele allergieën bij ons in huis (waarvan de meeste afkomstig zijn van mij), maar hij is prachtig vind ik zelf! Vanmiddag kwamen vrienden Sannemarijn en Aldert. Ik kreeg van hen een bouwpakket van het merk ‘Rolife’ om zelf een miniatuur bakkerij in elkaar te knutselen. Bij het uitpakken van het pakket kwam al snel aan het licht dat ik echt alles zelf in elkaar moet zetten, tot de minikannetjes aan toe. Dit wordt een groot project, maar dat is in deze nieuwe lockdown alleen maar welkom! Het was een gezellige middag met heel veel eten, die ik afsloot met het bestellen van tapas.

Al mijn cadeautjes bij elkaar

Ik kreeg ook best wel wat kaarten met via de post. Waaronder een kaart op A4-grootte met een afbeelding van Anton Pieck van mijn broer. Zo leuk! Natuurlijk kon ik niet iedereen thuis ontvangen. Als dat op deze manier zou moeten, zou ik pas rond Kerst klaar zijn denk ik. Ik heb me ondanks alle maatregelen en hoofdwond toch echt jarig gevoeld, met dank aan alle bezoek, appjes, telefoontjes en kaartjes! Helaas is het voorbij en ben ik weer vol in de realiteit geknald.  

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

2 gedachten over “Mijn Verjaardagsweek”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s