Duurzaam met Deveny: shaving bar

Toen ik als beginnende tiener begon met het scheren van mijn benen zei mijn moeder dat ik zeep of scheerschuim moest gaan gebruiken. Zo kon ik precies zien welk gedeelte van mijn benen ik al gehad had en wat er nog gedaan moest worden. Ik vond het nooit fijn werken en tot een paar weken geleden had ik nog nooit scheerschuim gekocht.

De verandering kwam toen ik mijn nieuwe scheermes kocht. In de handleiding werd aangeraden om scheerschuim te gebruiken, want dit zou beter zijn voor het mesje. Nu ik mijn safety razor van Bambaw een tijdje gebruik, merk ik dat de mesjes snel roesten. Dit kan komen doordat ik hem elke dag gebruik en misschien niet op de juiste manier droog maak. Maar misschien dat de hoeveelheid water er enigszins invloed op heeft. Daarom besloot ik eens gebruik te gaan maken van scheerschuim, maar dan wel een duurzame.

Je komt dan al snel uit op een shaving bar. Toen ik een shampoo bar kocht, heb ik heel uitgebreid onderzoek gedaan. Dit keer was de keuze snel gemaakt. Ik liep in Waar (een winkel in Groningen met allemaal duurzame producten) en daar hebben ze een klein hoekje/tafeltje met shampoo bars van HappySoaps. Toen ik zag dat ze ook shaving bars hadden, was ik erg blij en had ik mijn keuze snel gemaakt. Ik koos voor de Aloë Vera-versie, omdat ik hoop dat deze mijn oksels ook een beetje beschermd tegen uitdrogen. Volgens de verpakking zou deze bar dat moeten doen. Naast deze versie hebben ze er ook een met lavendel, een met kokos en een met munt.

Het principe komt in de buurt van een shampoo bar. De eerste keer dat ik de bar gebruikt, wreef ik hem nog netjes eerst tussen mijn handen, maar al snel kwam ik erachter dat met de bar een keer op en neer over een natte oksel al genoeg zeep achterlaat om mijn oksels te kunnen scheren.

Ik ben erg tevreden over deze bar. Mijn oksels worden mooi glad en ik heb het idee dat ik nog gladder scheer dan zonder zeep. Mijn stoppels zijn al een heel stuk minder geworden sinds ik overgestapt ben naar de safety razor, maar met de zeep moet ik nu soms zoeken naar de stoppels. Hierdoor denk ik zelfs dat dagelijks scheren misschien niet eens meer nodig is en dat is eigenlijk ook alleen maar beter voor je oksels.

Ik raad het product zeker aan. De bar ligt fijn in de hand en smeert fijn uit over de huid. Ik heb niet het idee dat het mijn huid uitdroogt en ik kan snel een droge huid hebben, dus daar ben ik erg blij mee. Volgens de verpakking zou de bar genoeg moeten zijn om drie á vier bussen scheerschuim te vervangen. Omdat ik nooit scheerschuim heb gebruikt, weet ik niet of dat haalbaar is, maar als ik het een jaar met deze bar uit zou kunnen houden, dan ben ik een gelukkig mens.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “Duurzaam met Deveny: shaving bar”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s