Ik heb een baan

Degenen, die mij en De Algemene Wanhoop al wat langer volgen, weten dat ik het sinds mijn afstuderen in augustus 2019 erg druk heb gehad met het zoeken naar een baan als diëtist. Met heel veel trots kan ik eindelijk zeggen dat het me gelukt is!

Deze zoektocht is er een van vallen en opstaan geweest, want het ging niet altijd van een leien dakje. Gemiddeld had ik zeker een á twee sollicitaties per maand en dus ook die hoeveelheid afwijzingen. Ik heb deze afwijzingen vrijwel altijd kunnen begrijpen, maar dat neemt niet weg dat ze elke keer wel hard aankwamen, er heel wat tranen gevloeid zijn en ik erg aan mezelf begon te twijfelen. De twijfels deelde ik al eens in maart en juni zat ik er zo erg doorheen dat voor mezelf een peptalk schreef.

Maar eind oktober kreeg ik vlak voor mijn verjaardag te horen dat gekozen ik was! Toen ik de telefoon opnam, dacht ik eerst aan de stem te horen dat er weer een afwijzing kwam. Na zoveel afwijzingen krijg je daar een soort van gevoel voor. Ook werd er gevraagd hoe ik het sollicitatiegesprek gevonden had en toen ging ik mezelf al langzaam voorbereiden op de afwijzing. Maar toen er gezegd werd dat ik aangenomen was, kreeg ik even kortsluiting.

Ongeloof schoot door me heen en aan de telefoon ben ik in huilen uitgebarsten. Volgens mij schrok mijn nieuwe baas hier misschien een beetje van en ik hoop dat dit haar niet heeft afgeschrikt. Snel kwam ik gelukkig ook tot het besef dat aangenomen was en terwijl ik nog aan het bellen was, deed ik dansjes met mijn vriend door de kamer.

Dit is nu een klein maandje geleden en sinds dat telefoontje is er alweer veel gebeurd. Want niet alleen een nieuwe baan om mee aan de slag te gaan, maar ook het uitzoeken van het ondernemerschap en het opzetten van een eigen eenmanszaak. Hiervoor ging ik vorige week naar de Kamer van Koophandel en mag ik mezelf ondernemer/ZZP’er noemen. Sinds november ben ik ook druk aan het meelopen om hopelijk snel spreekuur helemaal zelf te doen.

Het is raar om terug te denken dat ik een maand geleden nog super onzeker was over of ik op korte termijn een baan ging vinden en bezig was met een back-up plan. Nu ben ik heel veel aan het regelen, opzetten en uitzoeken. Ik heb geen idee hoe het allemaal gaat lopen, maar wat ik wel weet is dat ik er heel veel zin in heb.

Mijn zoektocht naar een baan in 5 blogs
Bloed, zweet, tranen en dank je wel – bedankblog na afstuderen

6 dingen die je mogelijk herkent als je (pas) afgestudeerd bent
– de struggels van net afgestudeerd zijn

De twijfel
– toen ik twijfelde over mijn keuzes

Een nieuwe baan in crisistijd – over mijn baan als voedingsassistent

Peptalk – toen ik onzeker werd na de zoveelste afwijzing

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “Ik heb een baan”

  1. Hallo Deveny ,
    van harte gefeliciteerd met je nieuwe job en de eerste stappen in ondernemersland ! We weten zeker dat je , met jouw motivatie en arbeidsethos het helemaal gaat maken !
    HEEL VEEL SUCCES !!
    Fanny en Peter

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s