12 minuten vol emotie

Ik kan er erg van genieten om bij Netflix te kijken naar trailers van films en series, die binnenkort uitkomen. Op deze manier zag ik de trailer voor If Anything Happens I Love You. Een short animatiefilm van twaalf minuten. Hoe goed en interessant is een film van twaalf minuten?

If Anything Happens I Love You is een tranentrekker van twaalf minuten. Nu weet je ondertussen wel dat ik erg snel huil bij films, maar deze korte film zorgt er voor dat je traanbuisjes zijn werk goed mogen doen. Het verhaal gaat over ouders die hun dochter verliezen bij een school shooting. In deze twaalf minuten zie je hoe deze ouders ermee omgaan.

Ik wist niet dat je zo geraakt kon worden door zo’n korte film. De verwachting had ik wel door de trailer, maar de film is heel mooi gemaakt. In de twaalf minuten word er geen woord gezegd en is er alleen maar ondersteunende muziek. Vanaf het begin leefde ik gelijk mee, ondanks dat het animatie is. De emotie spat van het scherm.

De opbouw van de film is mooi gedaan en er zijn eigenlijk twee lagen. De ouders zelf en hun gedachten/gevoelens (?) die je als schaduwen om hen heen ziet hangen. Deze schaduwen nemen je mee langs een aantal herinneringen en uiteindelijk de fatale dag. Dit is op een erg simpele manier gedaan, maar alsnog met erg veel emotie.

In twaalf minuten tijd gebeurd er niet veel, maar toch weer wel. Het is simpel geanimeerd, maar de boodschap heeft ook geen poespas nodig. Zoals ik al zei, spat de emotie van het scherm en ik vind het erg mooi om te zien hoeveel emotie ze in zo’n korte tijd kunnen stoppen. Daarom raad ik deze film echt aan. Twaalf minuten zijn zo voorbij.

Sinds 20 november te zien op Netflix

Advertentie

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s