Een week uit het wanhopige leven van Leonie #4

Het is weer tijd voor een kijkje in mijn leven. Het was een week met weinig werk, maar vol tekeningen, geheime projecten en weer een klein beetje kerst.

Vrijdag 13 november
Vrijdag de 13de! Eng! Gelukkig was mijn grote ongeluksdag gisteren al en ben ik deze dag redelijk zonder kleerscheuren doorgekomen. Ik heb vanochtend eerst gesport met de ‘dance workouts’ van Kyra Pro op Youtube. Een grote tip voor iedereen die thuis sport en leuke workouts zoekt! Kyra Pro maakt workouts van meestal ongeveer een kwartier/20 minuten op muziek. Ik kies vaak voor workouts met Disney muziek, maar vandaag heb ik twee workouts gevolgd met muziek uit Mamma Mia!. Ze heeft ze ook met bijvoorbeeld 90’s muziek, verschillende musicals of muziek uit Shrek. Ik had al een tijdje niet meer zo’n workout gedaan en het was spierpijn to the max.

Zaterdag 14 november
Vandaag heb ik de hele dag gewerkt. Het is een stuk minder druk in onze winkel sinds de aangescherpte Corona-maatregelen. Daardoor krijg ik de kans om wat overuren op te maken en tijdens de uren die ik wel werk foto’s te maken voor onze social media kanalen. Erg leuk om daar een beetje creatief mee bezig te zijn! Een deurbeleid blijft de mensen vreemd. “Waarom moeten jullie kunnen tellen hoeveel mensen er in de winkel zijn?” (we doen dit al sinds maart, mensen…). Bij ons moeten mensen een schoenlepel pakken om dat in de gaten te kunnen houden en ik denk dat ik nu zo ongeveer wel alle toepassingen van een schoenlepel heb gezien. Zo kun je hem gebruiken om te zwaardvechten, iemand achter op zijn hoofd te slaan, je kind in de kraag vast te houden of om net te doen alsof je hem in je partners kont stopt.

Zondag 15 november
Vandaag ben ik met mijn vader en broer op pad gegaan voor een uiterst geheim project. Mijn moeder is op 5 december jarig. Dat feit zou zomaar eens iets te maken kunnen hebben met deze geheime expeditie. ’s Avonds maakte ik een tekening van mijn muizen met een Sinterklaasthema. Zo leuk om alvast een beetje in de stemming te komen!

Mijn Sinterklaastekeningen van 2020 tot nu toe

Maandag 16 november
Vanmiddag ben ik met mijn moeder even wezen winkelen. We zijn naar kledingwinkel Rinsma geweest in Gorredijk (Friesland). Keuzes maken was extreem lastig, want er was veel leuks. Uiteindelijk heb ik een winterjas van Only gekocht. Ik vind hem heel vrolijk en lekker warm! Thuis kwam ik erachter dat hij uit de ‘tall collection’ komt. Ik ben een soort kabouter dus dat strookt niet helemaal met elkaar. Blijkbaar hoort hij niet tot mijn knieën te komen. Ach, ik vind hem mooi zitten.

Dinsdag 17 november
Vanochtend heb ik weer gesport met de filmpjes van Kyra Pro. Deze keer ging ik voor Disney Villains muziek en muziek uit de musical Hamilton. De spierpijn was een stuk beter te doen. Vanmiddag deed ik boodschappen. Weer had ik verbazing over hoe mensen een deurbeleid niet snappen. Mevrouw met volwassen dochter: “Moeten wij nou twee karretjes?” Medewerker: “Dat klopt, mevrouw.” Mevrouw: “Mijn hemel!”*Zucht overdreven diep* Hoezo snap je dit nou niet? Waarom is dit nog steeds vreemd voor je? En waarom denk jij dat als je het Albert Heijn-meisje zo boos benaderd, het de situatie zou veranderen?

Als avondeten maakte ik flamkuchen. Echte goede comfortfood! Ook had ik vanavond een online teambespreking van mijn werk. Blijkbaar gaan die online veel sneller dan wanneer we ze normaalgesproken in de winkel houden na sluitingstijd, want na iets meer dan een uur waren we al klaar.

Woensdag 18 november
Dit was wederom een dag van geheime projecten. Ik ben vandaag creatief bezig geweest voor die andere verjaardag op 5 december. Ik kan jullie helaas nog niet laten zien wat dit is, vanwege nieuwsgierige, meelezende ogen. Door deze voorbereidingen heb ik wel een constante zin in speculaas. Ik zit ook helemaal in het Sinterklaasjournaal. Elke dag zit ik om klokslag 18.00 uur voor de tv om te zien waar Malle Pietje nu weer allemaal de schuld van krijg. Wat zo’n lockdown wel niet met je doet…

Verder ben ik bezig geweest met het aquarelboek Watercolor With Me In The Forest. Echt heel leuk! Het is een boek gemaakt door Dana Fox, dat ik kocht via Bol.com. Hierin zit allemaal aquarelpapier en leer je allemaal kleine aquarelschilderingen te maken aan de hand van verschillende stappen. Het is niet kinderachtig en niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk. Ik vind het echt een leuke manier om creatief bezig te zijn. Ik heb er tot nu toe nog niet echt veel nieuws door geleerd, maar ik ben wel bewuster van de technieken die ik al gebruikte, waardoor ik ze misschien wel beter in kan zetten. Ook vind ik het thema (‘forest’) leuk!

Vanavond heb ik gnocchi gemaakt met pesto, spinazie, courgette en puntpaprika. Een eigen recept waar ik altijd wel fan van ben. Ik bak de gnocchi (een deegwaar dat op pasta lijkt, maar gemaakt is van aardappel) altijd even in de pan tot het een beetje goudbruin wordt. Daarna voeg ik één voor één de andere ingrediënten toe. Zo krijgt de gnocchi wat extra smaak en worden ze zacht met een heel klein beetje een knapperig randje.

Donderdag 19 november
Vandaag was mijn Rosacea super aanwezig. Dit betekent dat mijn gezicht rood, ontstoken, pijnlijk en opgezet was. Gelukkig moet je nu overal een mondkapje op, dus bijna niemand ziet het (hebben die ellendige dingen toch nog voordelen. Naast dat het je Rosacea verstopt, kun je ook ongegeneerd gapen). Vanmiddag heb ik kerstspullen gekeken bij de Makro en Praxis. Het was gelukkig overal lekker rustig. Ik kocht bij de Makro lekkere dikke kerstsokken met ijsberen erop. Ik ben al heel vaak in de Makro geweest, maar het de emmers saus, aïoli en Nutella blijven toch grappig.

Bij Praxis kochten we een kleine dennenboom om buiten bij de voordeur neer te zetten. Dit is een traditie die vorig jaar ontstaan is. Ik heb het boompje versierd met gouden en rode strikjes. Wanneer het schemerig is en het licht van de buitenlamp erop schijnt, lijkt het door de glinstering van de gouden strikjes bijna alsof er lampjes in zitten.

Vanavond ging ik naar mijn vrijwilligerswerk bij de zwemclub voor mensen met een beperking. De zwembaden zijn weer open, dus onze club ging weer van start. Het blijft een aparte situatie.

Dat was mijn week, tot een volgende!

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s