Deveny’s favoriete thrillerschrijvers

Ik weet niet waarom, maar ik houd heel erg van thrillers. Deze boeken verslind ik binnen no-time en daarna ben ik eigenlijk altijd teleurgesteld dat mijn boek uit is. Daarom zet ik vandaag mijn favoriete thrillerschrijvers voor je op een rijtje met redenen waarom je hun boeken een keer zou moeten lezen!

Karin Slaughter
De vrouw waardoor mijn liefde voor thrillers begonnen is. Ik houd heel erg van haar schrijfstijl. Deze is heerlijk grof en ze zorgt ervoor dat er een goed tempo in de boeken zit. Volgens mij heb ik een periode gehad dat mijn ouders en anderen mij eng vonden, omdat ik soms jammer kon vinden als de moorden niet zo grof waren of veel. Karin Slaughter heeft er een hele tijd voor gezorgd dat mijn favoriete thrillers vol met dood en verderf moesten zitten. Hoe grover en heftiger, hoe blijer ik werd. Karin Slaughter is niet altijd zo erg en heeft soms een ‘rustiger’ boek. Ik houd vooral van haar Grant Country en Will Trent-serie. Dit waren eerst series die los van elkaar waren, maar later verbonden werden door personages. Haar standalone boeken vind ik helaas wel wat minder, doordat ze soms wat diepgang missen.

M.J. Arlidge
Voordat ik in zijn eerste boek genaamd Iene Miene Mutte begon, had ik al een tijdje geen thrillers meer gelezen. Door zijn Helen Grace-serie ben ik weer helemaal terug met het verslinden van geweld. Vorig jaar las ik zeven van zijn boeken en was bijna verdrietig toen ik helemaal bij was met lezen. Wat ik erg goed vind aan zijn serie is dat elk verhaal een mooi verhaal los van zichzelf is, maar er diepte gevonden kan worden door de rode draad van de hoofdpersonages. Deze zie je elk boek groeien en je gaat vooral houden van Helen Grace.

Tess Gerritsen
Het is al even geleden dat ik een boek van haar gelezen heb. Haar Rizzoli en Isles-serie is mijn grote aanrader (hiervan is ook een erg leuke televisieserie van gemaakt!). Sterke hoofdpersonages wisselen elkaar af en ook zij zorgt ervoor dat de rode draad van de hoofdpersonages meer diepte geeft aan de boeken. Tess Gerritsen is een van de weinige thrillerschrijfsters waarvan ik de standalone boeken ook goedvind.

Robert Bryndza
Tot vijf minuten voordat ik begon met typen van deze blog, had ik nog geen boek van hem uitgelezen. Ondanks dat ik nog maar één boek van hem gelezen heb, heb ik hem toch op mijn lijstje gezet. Tegenwoordig heb ik veel nodig om een boek (bijna) in een dag uit te lezen. Ik mis soms de concentratie daarvoor, maar Robert Bryndza heeft dat dit jaar doorbroken. Het Meisje in het IJs (uit de Erika Foster-serie) is een boek met hoog tempo en spanning. Waar sommige schrijvers je naar de logica laten gissen, bouwt Robert Bryndza het boek mooi op. Ik heb geen gevoel gehad dat het verhaal uitgerekt werd en ik was ergens toch nog een beetje verrast met de uiteindelijke dader.

Daniel Cole
Als je van Karin Slaughter’s Grant Country en Will Trent-serie houdt, dan vind Daniel Cole’s Fawkes en Baxter-serie waarschijnlijk ook interessant. Deze triologie heeft verschillende perspectieven en goede interessante verhaallijnen. Wat ik ook erg mooi vond, was dat een van de hoofdpersonage in deel twee eigenlijk alleen maar in het allerlaatste hoofdstuk er weer is. Tussendoor wordt hij wel genoemd, maar is hij ‘fysiek’ niet aanwezig.

Welke thriller raad jij mij aan?

Advertentie

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “Deveny’s favoriete thrillerschrijvers”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s