Het is nooit te vroeg voor een kerstfilm

You hate them or you love them: kerstfilms. Ik houd heel erg van deze filmgenre. Het maakt me niet uit welke tijd van het jaar het is. Ik kan deze films altijd kijken en ik word er altijd vrolijk van. Niet voor niks is Love Actually één van mijn favoriete films aller tijden.

Kerstfilms zijn eigenlijk wel de ultieme feel good films, want het komt op het einde altijd goed. Je kan misschien zeggen dat dit niet realistisch is, maar moet dat? Ik vind het heerlijk om een film aan te zetten en helemaal mee gezogen te worden in het winterwonderland dat ze elke keer weer weten te maken. De verhaallijnen zijn bijna altijd hetzelfde en dat maakt mij helemaal niks uit.

Een dekentje en een mok thee of warme chocolademelk zijn eigenlijk de enige dingen die ik nodig heb om het naar mijn zin te krijgen. Dit jaar keek ik mijn eerste kerstfilm al in juli en lag ik ondanks de warmte buiten onder een dekentje op de bank te genieten. Ik vond het helemaal niet erg, was compleet gelukkig en had het niet eens zo warm.

Elk jaar zijn er ook steevast een aantal films die ik gezien moet hebben voor kerst, want anders is het feest niet compleet. Zo komt Love Actually altijd voorbij, maar de Netflix-serie a Christmas Prince hoort er sinds kort ook bij. Ook the Holiday en the Polar Express komen eigenlijk altijd wel een keer voorbij. Dit jaar wil ik ook Claus (deze kwam vorig jaar uit en ik hield totaal niet droog) in het lijstje opnemen.

Kerstfilms geven een speciale sfeer en gevoel. Er hoeft geen vrede op aarde te zijn, maar een feel good-film waarin alles goedkomt, kan je wel het gevoel geven dat er vrede op aarde is. Schaam je dus niet als je het hele jaar door kerstfilms wilt kijken en/of aan het kijken bent, want het is nooit te vroeg voor een kerstfilm.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Eén gedachte over “Het is nooit te vroeg voor een kerstfilm”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s