3 jaar De Algemene Wanhoop met Leonie

Dames en heren, jullie houden het alweer bijna drie jaar met mij uit op De Algemene Wanhoop! Op 31 oktober 2017 werd De Algemene Wanhoop geboren in een pizzeria in Groningen. Nu, drie jaar later, hebben jullie een schat aan hersenspinsels om in te duiken.

Drie jaar lang heb ik recepten en museumtips gedeeld, Action producten en nieuwe producten uit de supermarkt gereviewed, schetsboek tours gegeven, mijn avonturen als winkelmedewerker opgeschreven, films en toneelstukken gerecenseerd en het gewoon over de dagelijkse beslommeringen gehad. Dat is tenslotte wat De Algemene Wanhoop is: zo breed als het leven zelf. We klimmen elke week in de pen, maar zijn met geen pen te beschrijven.

Ik heb in het afgelopen blogjaar het reviewen helemaal herontdekt. Natuurlijk zaten we veel meer thuis dan normaal en daardoor had ik de tijd om allerlei creatieve producten van de Action te proberen, waarvan ik in eerste instantie dacht: “Werkt dat dan?”. Nou, soms werkte het perfect en soms kon het regelrecht de prullenbak in. Ik ben niet de enige die zich afvraagt of die producten dan ook werken, want deze reviews behoren tot de meest gelezen artikelen van dit jaar! Ik heb ook alweer een nieuwe op de plank liggen…

De grote verf test

Corona was natuurlijk als blogonderwerp niet uit de weg te gaan. Ik heb het lang uitgesteld, omdat ik niet de zoveelste wilde zijn die over Corona zat te blaten, maar uiteindelijk was het zo duidelijk aanwezig dat ik er wel over móest schrijven. Dat heeft uitgemond in oppepverhalen voor tijdens quarantaine, Corona avonturen van een winkelmedewerker en zelfs een complete Coronaproof Herfstbucketlist.

Ook heb ik jullie voor het derde jaar meegenomen in mijn persoonlijke alopecia verhaal. Eind 2019 werd ik voor de tweede keer kaal en kreeg ik een pruik. Een hele stap, waar genoeg over te bloggen viel. Inmiddels ligt de pruik in haar bakje in de kast en ga ik weer met mijn eigen haar over straat. Met deze verhalen probeer ik altijd meer bekendheid te geven aan Alopecia, vragen te beantwoorden die mensen niet durven te stellen en andere mensen die ook Alopecia hebben te inspireren. Ik vind het dan ook geweldig als ik reacties krijg van mensen die er echt iets aan hebben en die krijg ik gelukkig ook!

Verder heb ik jullie in het afgelopen blogjaar meegenomen in mijn pogingen tot orde brengen in de chaos van mijn bestaan. Zo schafte ik een tekentrolley aan om mijn tekenspullen beter te organiseren. Ik kreeg direct opmerkingen: “Ik ben benieuwd hoe lang het er zo netjes bij staat.” Ik kan jullie met trots vertellen dat er inmiddels weer wat tekenspullen zijn bijgekomen, maar het nog steeds zeer georganiseerd is! Ook vertelde ik over mijn Mascha planner en over hoe ik die gebruik. Het typische daaraan is dat ik die blog per ongeluk een dag te vroeg had ingepland. Daar kwam ik pas achter toen de blog al lang en breed online stond. Daarmee heb ik niet alleen mezelf in de war geschopt, maar ook mijn vaste lezers. Zo heeft Deveny de hele dag aan haar vriend gevraagd welke dag het nu echt was. Dit illustreert mijn plan-talent.

Graag wil ik uiteraard weer alle lezers bedanken voor het lezen, liken en reageren in het afgelopen blogjaar! Het was heerlijk met jullie! Ook wil ik iedereen bedanken die mij in welke vorm dan ook inspiratie heeft gegeven voor mijn blogs. En uiteraard moet ik de Action bedanken voor alle bijzondere, creatieve producten.

Ik heb heel veel zin in de komende blogjaren en blogverjaardagen! Hou onze blog en social media in de gaten voor een speciaal verjaardagsbericht!

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “3 jaar De Algemene Wanhoop met Leonie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s