Duurzaam met Deveny: scheermes

Wie kent er tegenwoordig niet de scheermesreclames met mannen en/of vrouwen die vaak geen haar op hun lichaam hebben en dit nog gladder krijgen door het gebruik van scheermes X met Y hoeveelheid mesjes. Heel leuk en aardig, maar jammer genoeg niet zo duurzaam. Vaak zijn de houders van plastic en gaan ze niet altijd even lang mee. Gelukkig is er ook een andere mogelijkheid!

Één van mijn favoriete websites/webwinkels van dit moment is Zo Zero. Dit is een webwinkel waar je voor verschillende delen van je leven duurzame alternatieven/opties kan kopen. Plasticvrije shampoo bars, beewaxwraps, spulletjes van bamboe, metaal of hout en schoonmaakproducten zijn een klein deel van hun assortiment. Ik blader graag door de webwinkel en heb een erg lange wishlist.

Laatst mocht ik voor het eerst wat van mezelf kopen, zodat ik in delen mijn leven duurzamer kan maken. Ik kocht een haarborstel van hout en een metal safety razor van Bambaw met houder. Want zoals je misschien wel doorhad, een plastic scheermes is niet zo goed voor het milieu.

Wat is een safety razor? Het is een kopstuk waar je een mesje inlegt en waar je een onderkant tegenaan drukt en later een steel indraait. Je kan bijna zeggen dat het een soort van fancy Oneblade scheermes is. Voordat ik de razor kocht, had ik al wat onderzoek gedaan. Het wordt aangeraden om het mesje zijn werk te laten doen en geen kracht te zetten bij het scheren.

Maar hoe gaat het in de praktijk? Ik was verbaasd over hoe dun en klein de mesjes waren. Ik had verwacht dat ze wel wat dikker zouden zijn en dat ik door onhandigheid mij eraan zou snijden. Gelukkig is dat niet gebeurd en kon ik snel gebruikmaken van mijn safety razor. Deze werd in een papieren/kartonnen verpakking geleverd en kon dus bij het oud papier ingeleverd worden. Wat ik al gelijk erg goed vond, was dat ze geen beschrijving erbij hebben gedaan. Nu vraag je je misschien af hoe je dan meer over het product te weten kan komen. Dit was erg simpel en goed. Door een QR-code kwam ik bij een website waar Bambaw van al hun producten handleiding heeft staan. Zo besparen ze een hoop papier!

Van links naar rechts: kopstuk, mesje, onderkant, steel en houder

Ik raad je zeker aan om deze handleiding even goed door te lezen, want hierin wordt verteld hoe je het beste met jouw razor om kan gaan, kan onderhouden en worden er scheertips gegeven. Na een keer scheren vroeg ik mij gelijk al af waarom ik niet eerder geswitcht ben. Ik weet niet of het echt aan de razor ligt, maar ik heb het idee dat mijn oksels veel beter en langer glad zijn. De razor ligt heerlijk in de hand, maar is wel een stuk zwaarder kan de plastic variant. Dit was even wennen, maar voelt een stuk beter.

Het onderhouden is best makkelijk, want het is belangrijk dat hij niet al te vochtig blijft na gebruik. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de mesjes sneller roesten en dat geeft natuurlijk geen fijne scheerbeurt. Verder is het vervangen erg makkelijk. Je haalt de scheermes uit elkaar, doet er een nieuw mesje in en zet hem weer in elkaar.

Naast dat een safety razor een duurzame oplossing is, is het ook fijn voor de portemonnee. De aanschaf kan qua prijs verschillen, maar de mesjes kosten bijna niks. Een navulling van vijf mesjes kost €1,50 en voor die prijs kreeg je nog niet eens een half fancy mes.

Een echte aanrader voor iedereen die een duurzamere badkamer wil hebben. Naast de functionele kant ziet het er ook erg mooi uit!

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “Duurzaam met Deveny: scheermes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s