De Herfstbucketlist

Het jaar vliegt voorbij zonder dat je er erg in hebt. De zomer was in één vingerknip voorbij en nu zitten we alweer in de herfst. De dagen worden korter en door Corona worden we gedwongen om weer meer thuis te blijven. Om jezelf te redden van een herfst-blues of najaars-pruillip, moet je er het beste van maken. Daarom heb ik samen met een goede vriendin een Herfstbucketlist opgesteld en ik kan het iedereen aanraden! Vandaag laat ik jullie meedelen in mijn anti-herfst-blues-dagen en geef ik inspiratie voor je eigen Herfstbucketlist.

De inspiratie voor onze Herfstbucketlist kwam van the good old internet. Daar kwamen we vele Amerikaanse lijstjes tegen met dingen als “going to a pumpkin farm”. Niet echt toepasbaar op Nederland en ook niet zo Corona-proof. Daarom besloten we onze eigen Herfstbucketlist samen te stellen met leuke en ook in 2020 haalbare herfstactiviteiten.

Onze Herfstbucketlist is een kunstzinnig hoogtepunt.

Dit is dus onze eigen, persoonlijke Herfstbucketlist. Als ernaar kijkt, zal je zien dat veel van de activiteiten te maken hebben met voedsel. Dat ligt totaal buiten onze macht en heeft niets te maken met onze grote voorliefde voor eten. We hebben herfstmarkten en herfstfairs voor dit jaar maar even overgeslagen. Maar een wandeling in het bos en zelf lekker koken is natuurlijk wel gewoon mogelijk! Doordat we samen dit hebben gemaakt, hebben we telkens iets om naar uit te kijken, want: “Zullen we de volgende keer dan een boswandeling maken en een pompoenrecept maken?” is gewoon een goed vooruitzicht. Uitkijken naar iets leuks is voor mij het gene wat ik het meeste mis in deze halve lockdown, dus dit is echt van toegevoegde waarde!

Pizzaretten!

Op sommige dagen kunnen we meerdere punten afstrepen. Zo hebben we op de dag dat we gingen Pizzaretten (een heel leuk alternatief voor uit eten gaan in tijden dat dat niet kan) ook kleine appeltaartjes gebakken en warme chocolademelk gedronken. Ook hebben we onderaan nog een hokje met wat stipjes erachter. Dit is een nog in te vullen activiteit. Als we ‘per ongeluk’ iets herfstigs ondernemen, kan die daar bijgeschreven worden.

Mini appeltaartjes

Een ‘herfstcreatie’ hield bij ons een herfsttekening in, in mijn schetsboek en ook hebben we een schaal en vaas gevuld met herfstbladeren, dennenappels, kleine kalebassen, kastanjes, beukennootjes en noem het maar op. Een beetje zoals een kerststukje, maar dan met herfstspullen. Zo heb je ook gelijk de herfstsfeer en herfstkleuren in huis!

Een groot deel van de lol van het maken van onze Herfstbucketlist, was letterlijk het schrijven ervan. We kozen ervoor om het met de hand te schrijven op gekleurd papier. Dat laat ook ruimte om er nog kleine tekeningetjes op te plakken. Geen enkel project van ons is af zonder glitter, dus de plaatjes bevatten een klein laagje glitterlijm en ook vonden we glitterlint nodig. Omdat het zo’n hoogtepunt in de kunstgeschiedenis is geworden, hangt hij nu op de koelkast.

Eén van de herfstcreaties.

Ik kan je dan ook zeker aanraden om jouw Herfstbucketlist op deze manier te maken. Verzin activiteiten die jullie leuk lijken en laat ze ook vooral haalbaar zijn en schrijf ze op een vrolijke manier op een mooi vel papier. We hebben op dit moment genoeg dingen die niet kunnen. Het doel van deze bucketlist is om een lijst samen te stellen vol dingen waar je gelukkig van wordt en die je ook vervolgens kunt gaan doen. Probeer het ook samen te doen! Samen met vrienden, je partner, je moeder of je hele gezin. Zo heb je samen iets om naar uit te kijken en om actief bezig te zijn.

Wat zou jij op je Herfstbucketlist zetten?  

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

2 gedachten over “De Herfstbucketlist”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s