Een week uit het wanhopige leven van Leonie #3

Het is tijd voor weer een kijkje in mijn leven! Dit was de week van familie, lekker slecht eten, oren met hartslag, werk, een tweede lockdown en de eerste kerstspullen.

Vrijdag 9 oktober
Vanmiddag heb ik gewerkt. De dag ging redelijk snel voorbij. Vanavond at ik ragout met brood. Dat recept schreef ik ooit eens op voor jullie, maar tegenwoordig eet ik het met de vegetarische kipragout van Unox. Een echte aanrader! Op vrijdagavond is het tevens tijd voor mijn favoriete Nederlandse kneuterprogramma na Heel Holland Bakt, namelijk Bed & Breakfast! Lekker zeveren over (het ontbreken van) haakjes om je handdoek op te hangen, hoe het bed opgemaakt is en welke koffie er op de kamer staat. Wanneer een B&B dan boven verwachting presteert krijgen de eigenaren als beloning misschien wel súper Nederlands €2,50 meer! Heerlijk om dat te kijken, terwijl je ziet wat men erover twittert.

Zaterdag 10 oktober
Vandaag heb ik de hele dag gewerkt. We hebben met de nieuwe maatregelen weer een strenger deurbeleid. Om er op toe te zien dat er niet teveel mensen in de winkel komen, moeten mensen een schoenlepel meenemen bij binnenkomst. Dat wekt nogal wisselende reacties op, maar het meest bizarre vind ik de groep mensen die hysterisch beginnen te lachen als een soort Disney Villain als ze een schoenlepel moeten pakken. Kan iemand mij uitleggen waarom mensen zo gillend lachen?

’s Avonds keek ik de nieuwe live-action versie van Mulan. Echt niet te vergelijken met de animatievariant, maar evengoed gaaf! Ik zou zeggen dat het een meer ‘volwassene’ versie is.

Zondag 11 oktober
Dit was een echte herfstige zondag met heel veel regen. Vanmiddag ben ik met mijn ouders en broer naar mijn opa en oma gegaan. Het was een hele organisatie hoe iedereen moest zitten zodat we toch allemaal anderhalf meter afstand konden houden, maar dat mijn hardhorende oma (die volgens haarzelf echt geen gehoorapparaten nodig heeft) toch iedereen enigszins kon verstaan. Uiteindelijk moest opa toch even aan mijn krullen zitten. Opa’s blijven opa’s.

Mijn toetje

Vanavond hebben we patat gegeten bij Astoria in Haren. Ze hebben daar simpele menu’s en lekkere toetjes. De menu’s zijn voornamelijk met vlees, dus ik heb er maar weinig keuze. De toetjes zijn daarentegen formidabel! ’s Avonds laat kreeg ik ineens een vreemd gevoel in mijn rechteroor. Ik hoorde een soort gebonk. Alsof er een mier met een trommeltje door mijn oor liep, maar ik kwam erachter dat het gebonk samen liep met mijn hartslag. Ik hoor mijn hartslag in mijn oor?! Probeer dan maar eens te slapen…

Maandag 12 oktober
Vandaag heb ik ook de hele dag gewerkt. Wanneer ik op stillere plekken stond hoorde ik mijn hartslag weer. Gekmakend en ook; hoe dan?! ’s Avonds heb ik bij McDonald’s gegeten en ben ik doorgegaan naar Glasnost. Glasnost is een regionaal radioprogramma over kunst en wetenschap waar ik zo nu en dan aan mee werk.

Dinsdag 13 oktober
Toen ik wakker werd, werd ik door mijn moeder vriendelijk doch dwingend verzocht om de huisarts te bellen voor de drumband in mijn oor. Het is geen kloppend gevoel, maar een kloppend geluid en dat is toch niet helemaal normaal. Ik kon gelijk vanmiddag langs komen. Er zit veel vocht achter mijn trommelvliezen en dat vocht geleid in mijn rechteroor het geluid van een ader. Niets aan te doen en gelukkig dus niet ernstig. Alleen wachten tot het vocht weg trekt. Na die afspraak ben ik naar de Hema gefietst voor mondkapjes, maar die waren uitverkocht. Wel vond ik er een mooie blouse, een lekkere kruik en een mooie pen. Ook heb ik nog even boodschappen gedaan.

Mijn Hema aanwinsten

’s Avonds was daar de langverwachte persconferentie. Een tweede intelligente lockdown. Ik baal als een stekker. Ik vind het super erg voor iedereen die door deze shitzooi zijn of haar baan verliest en ik mis het normale leven ontzettend. Ik weet dat we ‘alleen maar’ thuis hoeven te blijven in alle comfort van ons eigen huis, maar dat gaat gepaard met nogal wat eenzaamheid. Er is zo weinig om naar uit te kijken. Zo weinig uitstapjes die het leven leuk maken. Daarvan gaat mijn hart in mijn oor alleen maar harder kloppen uit frustratie.

Woensdag 14 oktober
Vandaag was het een echte pyjamadag en ben ik bijna de hele dag bezig geweest met het maken van een Ecoline tekening van een pauw. Ondertussen heb ik voor ongeveer de 25ste keer Notting Hill en Mary Poppins gekeken. Ook heb ik (in pyjama, sorry buren) mijn achtertuin wat verder najaar- en winterproof gemaakt en de delen van mijn uitgeschoten slaplant, die nog niet waren opgegeten door de mussen, eruit gehaald. Ik heb pizza bestelt als avondeten (gaat lekker met dat fastfood. Ik sfeer je dat ik normaal gesproken veel gezonder eet) en ’s avonds heb ik de film You’re Not You gekeken over een vrouw met ALS en haar verzorgster. Een prachtige en indrukwekkende film! Vandaag had ik weinig last van het gebonk in mijn oor, maar ’s avonds was het wel flink raak.

Mijn Ecoline pauw

Donderdag 15 oktober
Vanochtend heb ik lekker een uurtje flink banen getrokken. Gelukkig is het zwembad bij mij in de buurt nog open en het is er nooit druk. Ik heb iedereen eruit gezwommen. Dat ik maar weinig competitie daarin had, laten we even achterwege. Vanmiddag ben ik met mijn moeder naar wat winkels geweest in Haren. Daar is het gelukkig ook niet druk en het was dus veilig. Voorlopig ga ik namelijk niet in een drukke stad winkelen. Ik heb eindelijk nieuwe mondkapjes gekocht bij Etos en een Levi’s jeans besteld bij Joy. Joy is een plaatselijke kledingwinkel met heel veel merken. Heel fijn alles bij elkaar! Ook kochten we de eerste kerstversiering, van die notenkrakermannetjes. Paste wel zo mooi bij mijn nieuwe kerstmondkapje. Geen schaamte. Gewoon lekker al het kerstalbum van Elvis geluisterd. Zoals ze in Groningen zeggen: Wie dut mie wat!

Vanavond at ik een nieuwe versie van mijn Oosterse Noodlesoep. Deze keer met tempeh, sperziebonen, prei, paddenstoelen en uiteraard noodles. Ik ben ook naar mijn vrijwilligerswerk bij een zwemclub van Stichting BEA geweest. Wel spannend dat dat nog doorgaat, aangezien het een groep met kwetsbare mensen is.

Benieuwd naar wat de komende tijd weer gaat brengen!

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s