Review: Flora Plant

Op sociale media gaat al een tijdje de ‘boter’ van Flora Plant rond. Dit zou net zo moeten smaken als roomboter, maar dan 100% plantaardig (en dus vegan) en beter voor het milieu. Als echte roomboterliefhebber nam ik de proef op de som. Ik ging blind de Flora Plant boter vergelijken met normale roomboter én ik bakte twee cakes om erachter te komen of je hier verschil in merkt.

Misschien denk je nu wel: “Gaat Deveny echt boter zitten eten? Vindt ze dat lekker?” Jup, dat vind ik echt lekker. Ik eet altijd een mini stukje boter als ik aan het bakken ben en wat over heb. Helaas ben ik vergeten om foto’s te maken, zodat jullie helaas de boters niet naast elkaar kunnen zien, maar erg veel verschil zie je niet. Allebei zien er zo wat hetzelfde uit, maar zodra je het in je mond hebt is het een ander verhaal.

Op bijna alle gebieden is er bijna geen verschil te vinden, behalve smaak. Normale roomboter smaakt een stuk romiger, dan de Flora Plant. Voor de rest is het bijna hetzelfde en zou ik Flora Plant zeker gebruiken als vervanger voor roomboter.

Maar hoe ziet het eruit bij het maken van een cake. Deze test heb ik gedaan, omdat ik niet alleen mijn eigen mening wilde verwerken in deze blog, maar ook die van een ander. Helaas had ik maar één andere testpersoon en dat was mijn lieve vriendje. Die vond het helemaal niet erg dat ik twee cakes ging maken, maar laten we weer terug naar het verhaal gaan.

Links is het cakebeslag met Flora Plant en rechts met roomboter

Bij het maken van de cake merkte ik wel een aantal verschillen. Het beslag van de Flora Plant boter ziet er een beetje korrelig uit in vergelijking met het gladde beslag van de roomboter. Naast dat ik het lekker vind om boter los te eten, kan ik mezelf er ook niet van weerhouden om een lepeltje beslag te proeven. Qua smaak is er geen verschil, maar de textuur is wat anders. Dit was ook te zien toen ik het beslag overgoot in een bakvorm.

De uiteindelijke cakes verschillen op het oog wel van elkaar. De plantaardige versie is wat donkerder en heeft wat scheuren. Ook lijkt deze wat minder egaal dan de roomboter versie. De roomboter versie kwam ongeschonden uit de bakvorm en was aan de buitenkant licht krokant. De plakken van de roomboter versie zijn wat egaler en lichter van kleur van binnen en kruimelde wat minder dan de plantaardige versie. Maar als je puur naar de smaak gaat kijken, dan merk je geen verschil. Allebei de cakes smaken naar cake en als je het blind test, dan haal je het er niet zo snel uit en dat vond mijn vriend ook.

Boven is de cake met Flora Plant en onder is met roomboter

Flora Plant is zeker een mooie vervanger voor roomboter en ga ik zo nu en dan zeker gebruiken bij het maken van cakes en andere baksels/gerechten als ik daarvoor niet de romige smaak van roomboter nadrukkelijk nodig heb.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “Review: Flora Plant”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s