Verminder jouw plasticverbruik met My Little Plastic Footprint!

Sommige mensen worden taalnazi’s genoemd, maar ik denk dat je mij wel een plasticnazi kan noemen. Ik probeer zo weinig mogelijk plastic te gebruiken en in stapjes mijn plasticverbruik te verminderen. Ik ben er nog lang niet, maar alle beetjes helpen natuurlijk een hoop. Via sociale media volg ik verschillende accounts over duurzaamheid en verspilling, zoals To Good To Go en ZoZero. Via zo’n account kwam ik bij de app My Little Plastic Footprint. Mijn interesse was gelijk getrokken en al snel had ik de app gedownload en kwam ik achter mijn PMI.

Maar wat is nu een PMI? Als je bekend bent met de BMI (Body Mass Index), dan begrijp je al snel dat PMI voor Plastic Mass Index staat. Zodra je de app gedownload hebt, dan kan je een account aanmaken. Na het invullen van een korte vragenlijst over welke plastic producten je al niet meer gebruikt komt je erachter wat jouw PMI is. Toen ik net begon, had ik een PMI van 88 en daarmee kwam ik in het groene vlak. Waar ik ook erg blij mee was, was dat mijn PMI lager was dan het landelijk gemiddelde, want die stond toen op 99.

Zodra je jouw PMI weet, kan je beginnen met het samenstellen van jouw plasticdieet. My Little Plastic Footprint heeft zes categorieën waaraan je kan werken: badkamer, keuken, vrije tijd, reizen, tuin en huis. Er zijn honderden wegen naar Rome en ook naar het verminderen van je plasticverbruik. Je kan zelf beslissen met welk onderdeel je begint of dat je alles tegelijkertijd doet.

Ik ben eerst gaan kijken naar alle dingen die ik al gedaan had (en niet voor kwamen in de vragenlijst), zodat ik mij kan focussen op alle dingen die ik nog kan verbeteren en/of aanpassen. Ook wordt mijn PMI daar nog lager door en zit ik op dit moment al op 77!

De app is heel fijn en erg overzichtelijk. Naast je dieetlijst en je profiel kan je ook nog verschillende quiz ’s doen om je kennis over plastic te vergroten. Ook verdien je medailles als bepaalde dingen gedaan hebt! Het enige dat ik niet fijn vind aan de app is dat je onderdelen eerst op je dieetlijst moet zetten en daarna weer opnieuw moet aanklikken om te behalen. Het is niet mogelijk om gelijk aan te geven dat je iets al niet meer doet of gebruikt.

Dus als je stapsgewijs jouw plasticverbruik wilt verminderen, dan raad ik My Little Plastic Footprint zeker aan! De app is overigens volledig gratis en te downloaden via de App Store en Play Store.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s