Coronagewoontes

Corona heeft voor veel verandering gezorgd. Dingen, die je normaal deed, kunnen misschien niet meer of op een andere manier. Misschien heb je wel nieuwe gewoontes ontwikkeld of oude aangepast? Door deze periode heb ik twee gewoontes ontwikkeld. Lees snel verder om erachter te komen welke!

Meer wandelen
Ik gebruik mijn fiets voor bijna alles. Het is makkelijk en voor niet al te lange stukken vind ik het heerlijk om te fietsen. Toen de lockdown inging en ik steeds meer binnen ging zitten, werd ik een beetje gek. Hierdoor bewoog ik minder en ik ging dat erg missen. Daarom ben ik op een gegeven moment begonnen met wandelen. Nee, ik maak geen lange wandelingen van een paar uur, maar als ik naar het centrum ga, pak ik niet meer zo gauw mijn trouwe tweewieler, maar neem ik de benenwagen. Het is een wandelingetje van ongeveer een kwartier, maar het zorgt er wel voor dat ik dan al gauw aan dertig minuten zit, want ik moet natuurlijk ook weer terug.

Regelmatig sporten
Van jongs af aan heb ik altijd gesport. Dit veranderde erg toen ik op kamers ging. Ik sportte heel weinig en onregelmatig of juist een periode heel veel en daarna een hele tijd niet. Blij kan ik nu zeggen dat ik nu eindelijk regelmaat gevonden heb. Al ongeveer drie à vier maanden sport ik nu zeker drie keer in de week. In het begin ging ik eerst hardlopen en deed ik daarna een home workout, maar jammer genoeg kreeg ik last van een overbelasting aan mijn lies. Het werd even iets te veel van het goede. Doordat ik ook al veel loop op mijn werk is de regelmaat met hardlopen weer een klein beetje weg, maar ik doe nog wel mijn home workout drie keer in de week. Ook ben ik al mooi op weg met mijn planking doel. Ik ben begonnen met dertig seconden planking en zit nu op twee minuten en vijftig seconden. Al over de helft van mijn doel van vijf minuten!

Mijn gewoontes hebben dus voornamelijk met beweging te maken. Door deze gewoontes blijf ik nu stabiel op gewicht en ben ik zelfs een aantal centimeters op verschillende delen van mijn lichaam kwijt!

Heb jij een gewoonte ontwikkeld door Corona?

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s