Duurzaam met Deveny: wc-blokjes

Wc-blokjes zijn een grote plastic ergernis van mij. Ze geven een fijne geur aan de wc, maar de hoeveelheid plastic vind ik altijd reuze zonde. Ik vind wc-blokjes namelijk heel erg vies en raak ze eigenlijk ook liever niet aan. Dit zorgt ervoor dat als ik eens wc-blokjes had (dat was namelijk zeker niet altijd) dat ik ze na één keer gebruiken weggooide om er vervolgens weer een nieuwe op te hangen.

Maar dat kan toch ook anders?

Dat is zeker zo! Er bestaan namelijk wc-blokjes die 90% minder plastic bevatten, dan een normaal wc-blokje. Deze wc-blokjes heten Toilet Tapes en in de trend van duurzaamheid en minder plasticverspilling ging ik ze uit testen.

Toilet Tapes zijn erg simpel en makkelijk in gebruik. Het zijn ronde blokjes met daaraan een stuk tape. Deze hang je op een plek in de wc waar veel water langskomt, zodat het de wc goed kan reinigen en makkelijk zijn geur kan afgeven. Zodra je de juiste plek gevonden hebt, hang je het blokje niet direct onder de rand, maar een stukje er onder. De tape plak je dan vast aan de wc en klaar is Kees!

Toen ik voor het eerst een Toilet Tape opende was ik verbaasd over de grote en was ik benieuwd of de tape wel stevig genoeg zou zijn voor de wc, want het ziet er een heel stuk minder stevig uit, dan zo’n plastic houdertje. Voordat ik het wc-blokje ophing, heb ik eerst de wc schoongemaakt, want je raakt de pot misschien een klein beetje aan als je het ding aan het ophangen bent. Zodra de Toilet Tape hing, vond ik na de wc gaan gelijk al een stuk leuker. Naast dat er verschillende geuren zijn, heeft elke geur ook zijn eigen design. Het design zorgt ervoor dat het er gelijk een stuk leuker uit ziet.

Samen met mijn moeder kocht ik een assortidoos van 14 stuks. Zo konden we allebei verschillende geuren proberen. Ik had verwacht dat de Lovely Lavender mijn favoriet zou zijn, maar dat is toch de Peppermint Passion op dit moment. De Toilet Tapes geven een lekkere geur af en zijn ook weer makkelijk van de wc-pot af te halen. Zodra het wc-blokje op is, maak de tape los en gooi je het in de prullenbak.

Mocht je minder plastic willen gebruiken en een lekker ruikende wc willen hebben, dan raad ik Toilet Tapes zeker aan. Toilet Tapes zijn simpel in gebruik, zien er leuk uit, ruiken lekker en bevatten 90% minder plastic dan normale wc-blokjes. Een win-winsituatie!

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

2 gedachten over “Duurzaam met Deveny: wc-blokjes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s