Een week uit het wanhopige leven van Leonie #2

Deze week stond in het teken van een hittegolf, ijsjes en mijn vaders verjaardag!

Vrijdag 7 augustus
Toen ik wakker werd, stuurde mijn moeder mij eigenlijk gelijk naar het zwembad. Bij het openluchtbad bij mij in de buurt hoef je gelukkig niet meer te reserveren en kun je de hele ochtend baantjes zwemmen. Het was heerlijk verfrissend! Dit was de tweede keer dat ik weer ging zwemmen sinds de Corona-uitbraak en heb het gelijk goed aangepakt. Ik namelijk gelijk bijna anderhalf uur baantjes getrokken!

Toen ik thuis kwam ben ik een appel-kruimelcake gaan bakken. Deze heb ik al vaker gemaakt, maar het recept is origineel van Albert Heijn. De rest van de dag heb ik geschilderd met Ecoline in de achtertuin en daar zo ongeveer alle gesprekken uit de buurt opgevangen. Het is een toekan geworden en de achterbuurvrouw moet echt wat strenger op gaan treden tegen haar zoon.

Zaterdag 8 augustus
Vandaag was mijn vader jarig! Hij is 58 jaar geworden en voldoet daarmee officieel aan de termen ‘oldtimer’ en ‘rijksmonument’. We wilden deze heuglijke dag eigenlijk vieren in de dierentuin, maar gezien de hitte en de Coronamaatregelen hebben we er toch voor gekozen om langs het water te gaan vertoeven. We hebben een plekje gevonden langs het Lauwersmeer waar we onze van thuis meegenomen bammetjes hebben verorberd. Helaas konden we niet in het Lauwersmeer zwemmen, aangezien deze volledig was bedekt met blauwalg.

We besloten ook nog even te doen alsof we op vakantie waren en bij één van de Landal parken rond het Lauwersmeer op het terras te gaan zitten. We hebben al op heel veel Landal parken verbleven, dus het zien van de groene vlaggen geeft gelijk een nostalgisch vakantiegevoel. Het eerste park lang het Lauwersmeer vonden we helaas deze keer een tegenvaller. Het terras bij Suyderoog was vies en de bediening was niet heel vriendelijk… Gelukkig was het tweede park wel heel leuk en mooi! Esonstad zag eruit als een paradijs en daar voelde het echt even als vakantie. ’S Avonds hebben we bij een pannenkoekenrestaurant gegeten. I love pannencookers, dus dat zat echt helemaal goed. Een heerlijke dag!

La Familia on tour

Zondag 9 augustus
Vanmiddag heb ik gewerkt. Er stond een antiekmarkt voor de deur met iemand die hele grote zeepbellen blies. Dat gaf een mooie mogelijkheid voor foto’s voor de Facebookpagina van onze winkel!

Maandag 10 augustus
Vandaag heb ik de hittegolf echt volledig uitgebuit. Het was wel even schokkend dat ik daarvoor om half 6 uit bed rolde. Zo zat ik om half 7 in de auto naar Texel met Sannemarijn, Aldert, de vader van Sannemarijn en hun drie honden. Doordat mijn reisgezelschap bang was dat we te laat bij de boot van half 10 zouden zijn door files, zaten we met auto en al op de boot van half 9 en stonden we om half 10 met onze voeten in het strandzand, waar we de rest van de dag hebben doorgebracht. De golfen waren best hoog, dus we hebben eindeloos gezwommen. De zon en de zee zorgden dat ik aan het eind van de dag een bijna egale huid had, wat vrij uniek is voor mij. Op het strand was het vrij makkelijk om 1,5 meter afstand te houden gelukkig. Op de boot moesten we in de auto blijven zitten vanwege de Coronamaatregelen. Rond half 5  gingen we met een volledige zandbank op ons lijf weer naar de auto. We hebben in Den Oever bij Restaurant Basalt heerlijk vis gegeten. Mijn ijsteller van deze dag is geëindigd op 3: een Twister, een softijsje en een bolletje cookie dough ijs bij mijn dessert. Tja, je moet wat. Thuis kraakte de vloer van het zand.

Kom maar op Poseidon!

Dinsdag 11 augustus
Vandaag moest ik door ziekte van mijn collega onverwacht werken. Ik merkte dat ik mijn lichaam op Texel uitstekend had ingesmeerd met zonnebrand, met uitzondering van één cruciale plek. De onderkant van mijn billen kwam net onder mijn badpak vandaag en is genadeloos verbrand. Ik moest bijna letterlijk op de blaren zitten. Ongemakkelijk. Mijn moeder trakteerde mij en de collega’s met wie ik aan het werk was op softijs. Een perfect hitteplan!

Woensdag 12 augustus
Vandaag heb ik wederom mijn dag op mijn werk gespendeerd. Met de hitte merken we dat het ’s ochtends soms best druk is, maar hoe warmer het buiten wordt, hoe rustiger het bij ons in de winkel wordt. De hele avond heb ik in de tuin doorgebracht. Het voelde daar zowaar frisser dan binnen. Op een gegeven moment zat ik met Tony Stark op mijn tablet volledig in het donker. Heerlijk! Al voelde mijn slaapkamer daarna wel extra warm…

Donderdag 13 augustus
Na een plakkerige nacht arriveerde ik weer op mijn werk. De dag ging vrij snel voorbij. ’s Avonds heb ik een Domino’s pizza besteld, die ik op mijn werk op at. Daarna ben ik door gegaan naar mijn vrijwilligerswerk bij de zwemclub van Stichting BEA. Het was takkebenauwd in het zwembad en de kleedkamers. Ik wil niet teveel details geven, maar ik heb gezweet op plekken waarvan ik niet wist dat ik ze had.

Nu nog één dag werken en dan is het écht tijd voor vakantie!

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Eén gedachte over “Een week uit het wanhopige leven van Leonie #2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s