10 jaar geleden… De Deveny editie

Door de blog van Leonie werd ik geïnspireerd om ook terug te kijken op mijn leven van 10 jaar geleden. Dus spring maar in mijn tijdmachine en laten we teruggaan naar de tijd dat ik 14 jaar was!

Tien jaar geleden was mijn leeftijd…
Ik was 14 jaartjes jong en in de zomer begonnen met mijn baantje bij Albert Heijn. Mijn leven bestond naast school en werken uit het maken van selfies in pashokjes met vriendinnen, want ik had net een jaar een digitale camera.

Tien jaar geleden was ik verliefd op…
Pfff dat weet ik eerlijk gezegd niet. Ik twijfel of Christian Bale toen al geweldig vond of dat dit iets later was. Wel vond ik een jongen uit mijn klas heel leuk en vond het ongemakkelijk toen hij bij dezelfde Albert Heijn als ik bleek te werken, maar jammer of gelukkig is het nooit iets geworden.

Tien jaar geleden woonde ik nog…
In hotel mama en papa! Het zou nog zeker vier jaar duren voordat ik dat geweldige hotel ging verlaten. De roomservice werd niet altijd meer gedaan, maar ik kreeg wel altijd in de ochtend een kopje thee naast mijn bed.

Tien jaar geleden droeg ik het liefst…
Ik was bezig met het uitzoeken wat ik leuk vond. Ik droeg veel spijkerbroeken, T-shirts en vesten, maar kocht toen (volgens) ook mijn eerste little black dress en begon wat meer te experimenteren met hakken en blouses. Tien jaar geleden droeg ik wel dagelijks een zwarte haarband. Ik kon het huis niet verlaten zonder dat ding en deed hem alleen af als ik ging sporten en slapen.

Tien jaar geleden ging ik dagelijks…
Naar 2 en 3 HAVO en begon ik met werken bij de Albert Heijn. Ook was ik toen al regelmatig in de bioscoop te vinden, maar had ik nog Unlimitedpas. Ook ging ik vaak shoppen met vriendinnen of mijn moeder.

Tien jaar geleden sliep ik ’s ochtends tot…
Altijd erg op tijd op, omdat ik doordeweeks gewoon naar school ging en het lag eraan of ik in het weekend in de ochtend moest werken of niet. Ik kan niet heel erg uitslapen en doe dit alleen als ik heel erg moe ben of laat naar bed ben gegaan. Gelukkig heb ik ook geen problemen met vroeg op staan. Doordeweeks stond ik altijd mooi op tijd op, want ik wilde altijd voor school douchen en rustig ontbijten. Ik douche en ontbijt nog steeds voordat ik naar werk ga.

Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu…
In een andere stad dan Den Haag zou wonen. Volgens mij heb ik ooit gezegd dat ik nooit buiten de stad zou gaan wonen en nu woon ik aan de andere kant van het land. Dat is toch wel een stukkie verder.

Tien jaar geleden luisterde ik het liefst naar…
Verschillende soorten muziek. Ik had volgens mij geen vaste artiest waar ik altijd naar luisterde, maar luisterde ik naar de Hitzone en wel eens Taylor Swift. Volgens mij luisterde ik toen ook wel naar Justin Bieber, maar zei ik dat tegen niemand, omdat het toen niet meer kon.

Tien jaar geleden was ik de hele dag druk met…
Met school. In tegenstelling tot Leonie was ik altijd heel rustig in de klas. Ik haalde altijd goede cijfers met soms een uitschieter naar boven of beneden. HAVO 2 vond ik niet zo geweldig, maar HAVO 3 wel, want toen zat ik in de kunstklas en had ik extra vakken, zoals kunst en ging ik elke maand naar een voorstelling of optreden met school.

Deze foto maakte een vriendin van mij tijdens een fotoshoot die wij hielden in de slaapkamer van mijn ouders

Tien jaar geleden droomde ik over…
Dat ik fysiotherapeut zou zijn en dat ik op mezelf wonen. Dat ik de jongen uit mijn klas mij leuk zou vinden en dat ik mijn eerste zoen zou krijgen (niet perse van die jongen).

Tien jaar geleden wilde ik…
Heel graag een vriendje. Ik keek volgens mij iets te veel naar highschool-films en had het perfecte vriendje verzonnen, die altijd heel erg leek op de leuke jongen uit mijn klas.

Tien jaar geleden dacht ik dat ik over tien jaar…
Ik ben een planner en ik plan het liefst heel veel in mijn leven. Ik weet niet of ik op mijn veertiende al een uitgebreid plan had, maar volgens mij bedacht ik me wel rond die leeftijd dat ik eerst fysiotherapie wilde gaan studeren en daarna in deeltijd Voeding en Diëtetiek om me daarna te specialiseren in sportfysiotherapie en sportdiëtetiek. Rond mijn twintigste wilde ik het huis uit en op kamers gaan wonen, want dat vond ik wel een mooie leeftijd.

Maar als je een beetje hebt opgelet is mijn leven iets anders gaan lopen en dat vind ik helemaal niet erg. Plannen heb ik nog steeds, maar ik denk dat ik dit voor geen goud anders had gedaan.

Het konijn op de foto heet Hamtaro en was het konijn dat ik voor Buffy had

Hoe zag jouw leven er tien jaar geleden uit?

Originele tag

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s