10 jaar geleden…

Wat deed ik 10 jaar geleden? Wie was ik? Waar hield ik me mee bezig? Deze vragen horen bij de “10 jaar geleden” tag. Ik kwam deze tag tegen op het wereldwijde web (hij is officieel afkomstig van Simone) en het leek me erg leuk om zelf terug te kijken op wat er 10 jaar geleden gaande was in mijn leven. 10 jaar geleden was het 2010 en ik kan je vertellen dat dat een totaal andere wereld voor mij was dan waar ik me nu in bevind…

Tien jaar geleden was mijn leeftijd…
17! In 2010 behaalde ik mijn HAVO-diploma aan het Zernike College in Haren en had ik het daarnaast druk met mijn vooropleiding toneel bij De Noorderlingen. Ik deed het altijd wel goed op school als je kijkt naar mijn cijfers, maar ik was wel druk en luidruchtig. Ik kon moeilijk stil zitten en luisteren, vooral als ik niet genoeg geboeid was. Daarom had niet iedereen vertrouwen in mijn eindexamen. Wel wist ik dat ik dolgraag wilde acteren en dus naar de toneelschool wilde, maar ik heb me in 2010 nog niet aangemeld voor audities. Na de zomervakantie begon ik met werken als kassière bij Albert Heijn en daarmee begon ik aan mijn tussenjaar.

Tien jaar geleden was ik verliefd op…
Channing Tatum, Sven Kramer, Ryan Reynolds… Noem het maar op. Verkering had ik niet. Daar ben ik een beetje een laatbloeier mee, maar dat betekent niet dat ik niet keek.

Tien jaar geleden woonde ik nog…
Op dezelfde plek waar ik nu woon! Ik woon met mijn ouders aan de bosrand. Echt een prachtige plek! We waren in november 2009 net naar deze plek verhuisd. Hiervoor woonden we in een huis met twee slaapkamers, waardoor mijn broer en ik tot mijn 16de een slaapkamer hebben gedeeld. Toen we hier kwamen wonen was het apart om een kamer voor mijzelf te hebben, maar dat wende al snel.

Tien jaar geleden droeg ik het liefst…
Stoere spijkerbroeken en leuke t-shirts met felgekleurde sneakers. In de zomer droeg ik van die luchtige harembroeken. Ik trok mij weinig aan van modetrends en droeg wat ik wilde. Mijn kledingstijl is ontzettend veranderd. Ik hou nog steeds van leuke shirtjes, maar ik ben wel van nettere kleding gaan houden. Bij mijn diplomering in 2010 droeg ik een spijkerbroek met een hemdje. Dat zou ik nu echt niet meer aan trekken naar een diplomering. Ik droeg tien jaar geleden nooit jurken of rokjes (behalve op mijn eindexamen gala), maar nu draag ik ze heel graag. Die felgekleurde sneakers zijn wel altijd gebleven.

De avond van het eindexamengala. We konden nauwelijks (eigenlijk niet) op de hakken lopen en renden aan het einde van de avond op onze panty door Groningen.

Tien jaar geleden ging ik dagelijks…
Naar de middelbare school en later naar mijn baantje bij Albert Heijn. Ook zag en sprak ik mijn vriendinnen ontzettend veel. Ik was daarnaast bijna elke dag bezig met acteren. Teksten leren, scènes bedenken of erover lezen.

Tien jaar geleden sliep ik ’s ochtends tot…
Ik zou het van de schooldagen niet meer weten, maar waarschijnlijk net iets te lang. Het was altijd rennen en vliegen om op tijd op school te komen. Op mijn vrije dagen sliep ik tot 9 uur. Dat doe ik nog steeds, dat is voor mij echt de perfecte tijd om op te staan.

Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu…
Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu een universitaire master op zak zou hebben en dat ik twee keer kaal zou zijn geweest. Na de HAVO heb ik een tussenjaar genomen. In dat tussenjaar heb ik auditie gedaan voor verschillende toneelscholen in Nederland. Hier en daar kwam ik tot de tweede ronde, maar ik was overal ‘goed, maar net niet goed genoeg’. Toen heb ik een propedeuse gehaald op de Hanze Hogeschool met de opleiding SPH. Ik vond dat ik binnen de hulpverlening mijn ei niet kwijt kon en heb toen de meest impulsieve keuze in mijn leven gemaakt. Ik heb in één middag besloten dat ik naar de universiteit wilde, heb gelijk die middag de perfecte studie gevonden en me die avond aangemeld. Ik was net op tijd voor de deadline en was te laat voor alle open dagen. Top beslissing. Ik heb met heel veel plezier de bachelor en master Kunsten, Cultuur en Media gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Daarnaast ben ik door mijn Alopecia Areata al twee keer kaal geweest in mijn 27-jarige bestaan. In 2010 was daar nog geen enkel teken van. Ik blijf het maar een raar fenomeen vinden. Op het moment heb ik wel wat haar, maar is mijn hoofdhuid niet volledig bedekt.

Tien jaar geleden luisterde ik het liefst naar…
Nick & Simon. Not done. Toen al niet. Maar ik trok mij niets aan van modetrends en mijn liefde voor Nick & Simon was niet anders. Ik ging naar concerten en was een keer bij een signeersessie. Ik verbaasde me daar vooral over de andere fans, die ontzettend competitief waren over wie de meeste merchandise en kennis van de Volendammers bezat.

Ook luisterde ik veel naar JURK! De band van Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven.

Het thema van onze Laatste Schooldag was ‘The American Dream’ en we besloten als Mexicanen te gaan.

Tien jaar geleden was ik de hele dag druk met…
Leren voor mijn eindexamen, toneelspelen, mijn ouders en broer irriteren, met vriendinnen kletsen en filmpjes kijken van De Lama’s.

Tien jaar geleden droomde ik over…
Een succesvolle acteercarrière en een relatie met Channing Tatum.

Geloof het of niet, maar ik speelde hier een Griekse god.

Tien jaar geleden wilde ik…
Heel veel. Altijd net iets te veel, maar vooral vrij zijn.

Tien jaar geleden dacht ik dat ik over tien jaar…
Ik had geen meerjarenplannen. Die heb ik nog steeds niet. Ik heb altijd problemen gehad met plannen in de verre toekomst. Mijn leven neemt om de zoveel tijd een onverwachte wending, die alles in de war schopt. Ik denk dat ik het daarom zo moeilijk vind om te denken over hoe ik er over een jaar bij zit. Laat staan over tien jaar.

 

Ben jij geworden wat je tien jaar geleden verwachtte?

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

2 gedachten over “10 jaar geleden…”

  1. Ik ben in 2003 gaan werken in de winkel waar in nu nog werk. Na de mavo wilde ik naar de meao. Iets administratiefs. Mijn moeder haalde mij om om naar de modevakschool te gaan. Na een open dag vond ik dat een geweldig idee.
    Zelf zou ik als ik het nu over mag doen de zorg in willen met mensen die lijden aan dementie. Die ander half jaar als vrijwilliger in het verzorgingshuis waar mijn ouders woonden hebben veel indruk gemaakt

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s