Tante Corona en een winkelmedewerker: Een kijkje bij de moeder van Deveny

Vandaag geen blog van Deveny zoals je gewend bent, maar een blog geschreven door mijn mama! Zij werkt als winkelmedewerker in een naaimachinewinkel en vertelt vandaag over een deel van haar avonturen.

Naaimachine, stof en elastiek. Waar zijn we druk mee bezig?

Even een paar maanden terug, we gingen met vrienden uit eten in februari. China al volop in het nieuws over corona en een lockdown. Nog allemaal ver van ons bedshow zeiden we toen nog. Maar wel eng want dat het niet alleen in China bleef daar waren we wel achter.

Tijdens de diplomering van Deveny werd er nog een beetje “ lacherig “ op gereageerd maar er werden ook al wel maatregelen getroffen. En toen kwam het bericht van Rutte, we gingen op slot.

Een lockdown met thuis werken en alleen op straat wanneer het niet anders kon. Oké dacht ik, wat als je niet thuis kan werken zoals ik die als beroep verkoopster is van onder andere naaimachines.
Ik kan moeilijk de machines mee naar huis nemen toch??

Dus ging ik trouw met mijn collega met de auto naar het werk, ken je de film Remi alleen op de wereld? Zo’n gevoel hadden wij ook, nog nooit zijn we een aantal weken zo snel op het werk en thuis gekomen.
Het vervelende is ( al een aantal maanden ) dat onze winkel verbouwd wordt en dat we in onze tijdelijke winkel geen watervoorzieningen hebben dus ging het reinigen van alles met heeeel veel doekjes. En met plakband in de weer om afstand te creëren, want een bouwkeet wat nu ons winkeltje is, is gauw gevuld met klanten. Ook hadden en hebben we nog steeds een verplicht aantal van maximaal 4 personen per keer.

De klanten bleven netjes buiten wachten, gelukkig was het vaak goed weer en de kletspraatjes waren ook soms best wel grappig op afstand van elkaar, iedereen had er begrip voor ( wat nu soms niet meer zo is ) al snel wordt er gezegd, ik heb nergens last van. Ik zeg dan: ik ook niet, en dat wil ik wel graag zo houden. Dus graag even buiten wachten. Met wat gemopper wordt het wachten buiten wel gedaan en soms komen de mensen terug, want geduld hebben heeft niet iedereen.

Ook werden de machines die gerepareerd of onderhoud nodig hadden, buiten voor ingang van de winkel uit de auto gezet en werd er uit de auto geroepen, deze machine geef ik even op deze manier af. Of ik kan ruiken wat er aan mankeert en welke gegevens ik kan gebruiken op een werkbon. Dus zei ik, kom even binnen want ik heb even allerlei gegevens nodig en wat zijn de klachten.

Maar wat doe je nou zoal als je niet naar buiten mag? Juist dan worden we creatief, we gaan maar weer eens de naaimachine pakken of wanneer die er niet is of niet meer zo goed werkt, dan kopen we er maar 1. Nog nooit heb ik zo makkelijk machines verkocht en in een korte tijd ook flink wat. Ook online werd er veel gekocht. Soms begon ik een uurtje eerder om alvast de online aankopen verzendklaar te maken. Sinds dat we in het O.V een mondkapje moeten dragen verkopen we heel veel meters elastiek en zijn de lapjes stof niet aan te slepen. We verkopen zelfs nu bedrukte stof van een mondkapje, dus uitknippen en stikken maar!

Niet alleen de mondkapjes worden gemaakt, we zijn ook druk in de weer met het vervangen van gordijnen , de boot krijgt een nieuw interieur, kinderen krijgen naailes van moeders en we maken weer wat meer nieuwe kleding, al met al is thuis zitten in het begin niet zo erg geweest. Maar nu vinden we dat we wel weer van alles “ mogen” wat toch eigenlijk niet zo is, want Tante Corona heeft nog niet haar koffers gepakt.

Blijf gezond, houd afstand en denk niet alleen maar aan je zelf maar ook aan een ander die misschien wel vatbaar is voor het virus.

Gepubliceerd door

Deveny Tolboom

Diëtist en voedingsassistent. Combineert al haar wanhoop met de rest van haar persoonlijkheid. Lees al haar berichten op De Algemene Wanhoop

7 gedachten over “Tante Corona en een winkelmedewerker: Een kijkje bij de moeder van Deveny”

    1. Dank je wel Jannie voor je compliment over mijn verhaal.
      Nu de winkel bijna klaar is qua verbouwing is het voor ons straks wat makkelijker om afstand te bewaren. Nu lopen we elkaar vaak ” in de weg”

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s