Mijn vegetarische favorieten van dit moment

Krijg je iemand te eten die liever geen vlees eet en heb je inspiratie nodig? Of wil je zelf wat minder vlees gaan eten, maar weet je niet precies wat je dan moet kiezen uit de wereld van vleesvervangers? I’ve been there. Schnitzels als deurmatten en dan niet vanwege de grootte, maar vanwege de rubber smaak of falafel dat al het vocht uit je lichaam onttrekt. Het kan beter!

Inmiddels eet ik alweer een hele tijd vegetarisch en deelde ik al eerder mijn vegetarische favorieten. Nog steeds zijn die allemaal lekker, maar het is tijd voor een update! Dit is wat ik op dit moment het lekkerst vindt op het gebied van vleesvervangers voor bij je warme maaltijd én voor op de boterham!

Vegan ‘next level’ burgers en gehakt van de Lidl
De Beyond Meat burger en The Incredible burger worden vaak gezien als dé beste vegetarische burgers en ik noemde in mijn vorige lijstje de verse plantaardige burgers van Albert Heijn. Nu zijn deze inderdaad best wel incredible, maar een minstens zo goed en veel betaalbaardere optie is de ‘verse’ vegetarische burger uit de koeling van de Lidl, genaamd ‘next level’ burger (wat is dat met die burgers en hun namen? Wanneer komt de ‘epic megasuperdeluxe burger’?). Lidl heeft sinds kort zijn assortiment vleesvervangers drastisch verbeterd en uitgebreid. Deze burger is qua uiterlijk niet te onderscheiden van een burger bestaand uit vlees en is qua smaak onovertroffen. Lekker op de barbecue of om een zelfgemaakt broodje hamburger met salade mee te bouwen!

Even goed is het ‘next level’ gehakt wat ook lijkt op echt rauw varkensgehakt. Ik maak er graag soepballetjes mee voor veganistische groentesoep, met het recept van wateetjedanwel.nl.

Vegan shoarma van de Lidl
Geheel belangeloos heb ik meerdere vegetarische shoarma’s geprobeerd voor jullie en ik presenteer u de winnaar: Lidl! Al is die van De Vegetarische Slager ook heel lekker, maar die van de Lidl heeft de minst ‘vegetarische’ smaak. Lekker om vega en gezondere kapsalon mee te maken! Hiervoor doe je de shoarma in de over met wat kaas en bak je aardappeltjes of doe je frietjes in de airfryer. Maak knoflooksaus met yoghurt of magere kwark en verse knoflookteentjes. Nog wat ijsbergsla en klaar!

Vivera groenteballetjes
Ooit lagen er Garden Gourmet groenteballetjes in de koeling van Albert Heijn. Die waren helemaal het einde. Helaas zijn die uit het niets verdwenen, maar ik heb een goede vervanger gevonden! Die van Vivera komen erg in de buurt. Ik doe ze graag door pasta, maar ook op een spiesje op de barbecue zijn ze erg lekker.

Draadjesvleeskroketten van Mora
Kroketten waren nog lang de uitzondering op mijn vegetarische dieet en ik vond groentekroketten geen waardige vervanger, maar ik ben gered door de helden van de vette hap: Mora. Mora heeft in samenwerking met De Vegetarische Slager draadjesvleeskroketten ontwikkeld en is wat mij betreft dik geslaagd! Ook de frikandellen en kipcorns zijn zeker het proberen waard.

Boterhamworst met provinciaalse kruiden van De Vegetarische Slager
Ik miste op een gegeven moment wel plakjes worst op mijn brood. Gelukkig is er inmiddels een grote variatie aan plakjes nepvlees verkrijgbaar. Hier moet je mee oppassen, want veel van deze smaken vooral naar de plastic verpakking waar ze in zitten. De boterhamworst met provinciaalse kruiden van De Vegetarische Slager is daarentegen wel een aanrader! Echt het gevoel van vlees, mét smaak.

Garden Gourmet filet americain
Deveny testte een paar weken geleden de vegetarische filet americain van de Jumbo, maar veel beter vind ik die van Garden Gourmet. De smaak komt ontzettend overeen met de ‘echte’ variant. Deze heeft net iets meer pit dan de filet americain van De Vegetarische Slager en is ook niet verpakt in al die kleine portieverpakkingen, wat weer goed is voor het plasticverbruik. Ik vind deze vooral lekker op een Kaiser broodje met nog een klein laagje pesto er overheen.

Ik vind dat er zeker nog wat te winnen valt op het gebied van vegetarische salami en peperoni. Ik ben daarvan nog geen versie tegen gekomen die écht goed op het origineel lijkt. Wat is jouw favoriete vleesvervanger?

Advertentie

Gepubliceerd door

Leonie Zuidersma

Heeft Kunst, Cultuur en Media gestudeerd aan de RUG. Is daarnaast beroepschaoot. Meer over mij weten? Check dan mijn berichten bij De Algemene Wanhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s